To się wykosztowałaś ;) I to tak przed samymi mikołajkami :D
Printable View
Dzisiaj cały środek wypucowany: najpierw wypędzlowany dokładnie rozcieńczonym autobrite mpc, potem nielsen choice na plastiki i nielsen blue na szyby. Bella odzyskała blask w środku. :)
zimowy setup :D
więcej... http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1035623
wymyta z zewnątrz, wyczyszczona w środku i odstawiona do garażu gdzie bedzie czekac na ciepłe wiosenne dni:D
Nika, oby nie musiało akurat mojej ;)
Dostałbym się od dołu ;) A jak nie, to użyłbym łomu ;)
Oczywiście od dołu też da się dostać, zaraz po rozebraniu silnika :P Łomem? Szkoda pogiąć blachy :)
A tak na serio to żeby otworzyć maskę, wystarczyło odkręcić 3 śruby do których dojście było idealnie między scudettem. Całe mocowanie zamka poszło w górę razem z maską. Reszta to już łatwizna. Tylko nie wiem czy w 156 też będzie takie dojście?
Nika, nie wnikam póki wszystko jest oki ;) po co bić sobie pianę do bani ;) Mało to innych zmartwień jest.... :)
Nie żebym się czepiał, ale ładny sobie tu czat urządziliście :p
Ja wynająłem dziś dla belli garaż, w sam raz na zimę:) Mam nadzieję, że okaże za to trochę wdzięczności !
Oj tam oj tam.... ;)
Witam a ja wymieniłem wahacze górne , końcówki drązków, łączniki stabilizatorów , zbierzność, gumy belki i 2 tuleje wahacza tylnego oraz tarcze i klocki przód TRW - efekt, nie skrzypiace zawieszenie oraz stabilność na drodze!!
Wymieniona żarówka prawa przód,założone klubowe ramki i końcówka wydechu :)
Wymienilem gorny wachacz i po przejechaniu 15 km zaczyna znowu skrzypiec! :mad:
3 godziny walki i setup z letniego na zimowy zmieniony. Teraz już będzie można odważniej atakować warunki zimowe na drodze.
zmiana opon na zimowe :D
Zmiana opon na zimowe (wydanie skandynawskie-trzeba było dłubać kolce) :)
Ja zmieniłem na stalowe z zimówkami oczywiście, komplet nowych Barum, nawet nawet. Zmiana z 18 na 15 cali jest baaardzo odczuwalna :D Dywaniki gumowe również zawitały. Jutro jak się uda, to przejadę gumowe uszczelki silikonem w sprayu. Na dniach zmiana uszczelki klawiatury i uszczelki świec (nawet nie wiedziałem, że takowe istnieją).
Ja też wczoraj Alfuni założyłem stalówki z zimówką, które w zeszłym roku kupiłem. Jak kolega wspomina wypadałoby też uszczelki przejechać bo dziś miałem problem z tylnymi drzwiami :)
no to zostawiłem ją w ASO na założenie Q2ki, zmianę sprzęgła, koła dwumasowego, termostatu, czujnika ciśnienia klimatyzacji.. i nie wiem co tam jeszcze buraki wymyślą :( przed przejażdżką założyłem dywaniki gumowe (jakieś taniochy z norauto, bo żal klubowych było) umyłem, nawoskowałem, zatankowałem, uszczelki i klamki silikonem zapsikałem, co by mi znowu nie przymarzły wredne..
Wykonałem konserwacje podwozia(Bzoma) oraz odnalezienie przyczyny błędu PO420.Padła sonda przed katalizatorem
Jako że bella zimuje w garażu to odkręciłem dwa koła i wyczyściłem felgi Valet blue gel + Iron X. Efekt powala felgi jak nowe.
Jutro bede robił następne 2 felgi to zrobię fotki przed i po :)
Ja psiknąłem uszczelki-zobaczymy rano. Dojechały springi Sportpackowe.
Przegonilem Belle. Ostatnio jezdze caly czas po miescie i noca wziela mnie ochota na dluzsza przejazdzke poza miastem. 200 km zrobione dla przyjemnosci i za to uwielbiam to auto!
Ja w końcu wymieniłem termostat. Jutro jeszcze filtr kabinowy i zima mi nie straszna :)
Wywoskowałem! :)
Załącznik 79497
Założyłem nowe śruby do kół + przegwintowanie otworów w piastach.
Lepiej późno niż wcale, założyłem zimowe kapcie :)