tbi tune have anyone?
Printable View
tbi tune have anyone?
Zloguję i podrzucę :)
Jestem nowy na forum więc wybaczcie jeśli gdzieś już takie pytanie padło. Nie orientujecie się jakich przyrostów moge się spodziewać po programie w 2.0 170KM ?
Na przykład tyle
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/02/135.jpg
Ostatnio robiłem 2.0 JTDM 170 z wyłączonym już euro5 i wymienionej skrzyni na C635. Kierownik wymienił sprzęgło z dwumasem, motor na 410-430 Nm reagował tak bezdymnie, że zdecydowałem się przesunąć delikatnie max moment i na 2900 i 113 mm3 na skok wypluł na dynomecie 455 Nm... :D Hamowanie na piątce bo czwórka na zimówkach w deszczu nie pozwalała na pomiar. Oczywiście na niemieckiej autostradzie ;) Zadziwiają mnie układy wtryskowe w tych alfach... EOI na 8 stopniach z podniesionym railem dopiero od 3250 rpm z delikatnie ruszonym kątem po całym zakresie. W 1.9 JTD 8V musiałem ostro ruszać kąt i rail przy mocnych modach i było "NA STYK" :)
Muszę sobie kupić jak uzbieram :P Ale poza tematem delikatnie - 2.0 JTDM też cierpi na problemy z panewkami jak 2.0 CDTI ? Dużo tego ostatnio wśród znajomych mi osób lub znajomych znajomych, a jak wszedłem na fora, no... to dzieje się odrobina w tym temacie...
Potrzebuje ori mapę do 2.4 20v jtd 175hp
Alfa Romeo 166 2004r
Podać nr softu mojego ?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Mam ori mapę do 2.4 175 z swojej Alfy
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Da się jakoś rozpoznać czy mapa ma oryginalne ustawienia tak jak z fabryki?