to nie jest takie proste jak sie może wydawać. Problem pojawia sie z sondami których tez jest 3 albo 4. Dobry elektryk powinien sobie poradzić ale wiem, że trzeba mieć do tego "łeb na karku"
Printable View
Witajcie :)
Moja Alfa jest oficjalnie do sprzedania ,większość informacji pod linkiem poniżej.
Auta obecnie nie wystawiam na allegro itp , może ktoś z forum zechce łyknąć zadbane autko.
Zachęcam do pytań , Łukasz 691953986
http://pokazywarka.pl/f8bais/ (wiem DSD zamiast DSP :( )
A taki podjarany na zlocie byłeś :P czyli się za rok nie zobaczymy....
Czy jest tutaj ktoś z okolic Pszczyny? (Tychy, Żory, Bielsko Biała)? Chodzi mi o oblukanie tego auta: (chętnie zrewanżuję się zasponsorowaniem napitku lub według uznania).
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-pie...C29954639.html
Krajowe, pierwszy i jedyny właściciel. Rozmawiałe dzisiaj z człowiekiem, wyslał mi trochę wiecej zdjęć i moją uwagę zwróciły niemiłosiernie powycierane "małe schowki " w drzwiach. Wiem, że na beżu bardziej widać wytarcia, alee czegoś takiego to jeszcze nie widziałem. Serwisowany cały czas w ASO, ale podczas rozmowy wyniknęło, że właściciel żyje z włodażami ASO za pan brat, także mogli powipisywać w bazę co im się tylko widziało. Za to dość otwarce mówił, o tym co było robione: wyamienione drzwi po szlifie parkingowym (ASO), "załatana" wstawką rura doprowadzająca powietrze do głowicy, zaślepiony EGR.
Jeżeli jest lub znacie kogoś w pobliżu, będę wdzięczny za namiary / kontakt.
Załącznik 102992
Nie obiecuje Ci ale jak będę miał troche luzu w pracy to ewentualnie moge luknąć na nią w piątek....
Dzięki za chęci. Byłbym niezmiernie zobowiązany, bo moja ostatnia wyprawa skończyła się fiaskiem.
- - - Updated - - -
Dostałem chwilowego skoku ciśnienia po tym poście. Auto z forum i tak blisko. Niestety na zdjęciach dopiero wyszło że to przedlift, a jak dla mnie przód przedlifta za bardzo przypomina Sylwestra Stallone ;) No ale o gustach....
No mi przód z przedlifta się podobał dopóki go nie sprzedałem :D
teraz juz tylko FL
Problem polega na tym że poliftowe tapicerki aby miały kolor (plastiki) to powlekane były czymś w stylu gumy (jak przed liftem np pokrętło świateł). I to po latach mięknie od macania, potu i słońca. W efekcie łatwo złazi. Przed liftem tego nie było. Był goły czarny plastik. I tak samo na pokrętle świateł jak i tu po tych schowkach nie bardzo można rokować przebieg. Po prostu ktoś nie dbał o to.
Na przykładzie przedliftu miałem dwie. Pierwsza o takim samym albo większym przebiegiem (cholera go wie ile miała) miały właśnie zniszczoną tą powłokę. Najbardziej na pokrętle, klapce schowka (to co się naciska) i światłach (pokrętło). Druga ma to w idealnym stanie. Różnica tylko roku ale przebieg ta obecna ma pewnie większy. Kwestia dbania.