-
Bocian ale on kupił poza allegro- dogadał się więc jako tako żadnej transakcji nie było...
-
no w sumie tak
ale ja bym i tak spróbował :-)
-
ehh Panowie... Pomyślałem o tym samym Bocian i dziś z Nim pisałem, ale gość tak jak był miły podczas zakupu, tak teraz totalna metamorfoza :/ Twierdzi, że ET25 jest oryginalne od Alfy i żebym zmienił mechanika, bo 205/55 przy tym ET i 7J do 147 pasuje idealnie i nic obcierać nie będzie (co za pewność :) ) i że szerokość felgi nie ma żadnego znaczenia jeśli o obcieranie chodzi. Jak Mu wspomniałem, że w jednym miejscu jest rant obtarty ok.5cm, to mi odpisał, że to pewnie z winy kuriera! :) ..i tym mnie mocno zirytował, bo ewidentnie łże...
No niby poza Allegro kupiłem, ale chyba nie może być tak, że nic z tym się nie da zrobić, co? A może powinienem się cieszyć, że w ogóle je wysłał?? ;) Nie można powiedzieć, że nie było transakcji, bo była i wszystko jest na "papierze". Jakby tak było, to każdy mógłby sprzedawać w ten sposób i dobrze żyć z tego ;)
Chodzi tylko o pewne zasady, których gościu nie przestrzega i nie wiem czy mu darować czy nie...ma spore szczęście, że same felgi mi się bardzo podobają.., tak to pewnie poszedłbym z tym do "Niebieskich", a to czy wszystko będzie pasować, wiosną wyjdzie :)
Także prześpię się z tym i pewnie jutro zadecyduję. Ta wizja, że Bella przy tym poszerzeniu może wyglądać bosko, a przy tym bez żadnych obcierek....to sprawia, że najpewniej zrobię ów "Sprzedawcy" prezent na gwiazdkę i nie będę z tego afery robił, która w sumie wynikła z Jego nierzetelności w opisie felg.
:beer:
-
skąd ta łajza jest która twierdzi że 25 to fabryczne ET alfy ?
dawaj emila - zaspamujemy chociaż typa
-
No powiem szczerze że nie chcę źle wróżyć alee jak miałem 17"x7,5" ET30 to one wystawały troszkę poza nadkole.. gdyby nie to że opona 215/45/17 więc wąska, niska to byłby problem.. Pod większym obciążeniem przycierały.. ale wtedy auto miałem tylko -30mm..
-
wheelerwasp02, z tego co piszesz, to moje będą bankowo obcierać, bo poszerzenie wychodzi prawie identyczne (20mm Twoje, a 19mm moje) i u mnie będzie wyższy profil, zawias też mam -30mm. Przy jak dużym obciążeniu mówisz Ci obcierały?? Jak sam jechałeś to np. na hopkach jakichś też przycierało?
Dzięki bocian za wsparcie hehe :P Tylko tak zrobić właśnie, ale nie jestem taką mendą jak tamten typ, z resztą gówna jak to mówią się nie rusza...jednak w tym wypadku, to ja mogę być takim "gównem" dla niego jak zacznę dochodzić swoich racji...:)
Nie będę już Nim zaśmiecał topicu...jakoś sobie ogarnę tą sprawę. Odpisz tylko wheelerwasp02 i kończymy temat :)
:beer:
-
daj linka chociaż ...
prosze :-)
-
No z tej aukcji te felgi http://moto.allegro.pl/felgi-alumini...838442256.html
Ale nic nie pisz...przynajmniej narazie :P, bo jestem na etapie negocjacji, więc mógłbyś coś spartolić ;)
-
Ja bym nie doczekal do wiosny i na Twoim miejscu tez od razu bym zakladal te kola choc na sprawdzenie.
-
No ale 6,5 cala mają wkońcu ( jak w aukcji ) czy 7??? Bo jak 6,5 to wystają mniej o 9mm od moich 17 dawnych.. Ja bym zrobił jak Proxim pisze - na jedną chociaż założył opone i sprawdził jak siądzie...Ale mi się wydaje ,że powinno podejść no chyba ,że wozisz w bagażniku zimną tesciową...