jaki przebieg wytrzymało oryginalne sprzęgło w V6? Droga taka wymiana?
Printable View
jaki przebieg wytrzymało oryginalne sprzęgło w V6? Droga taka wymiana?
Wymieniłem stare letnie opony na nowe - używane ( 2017 rok ), Michelin Pilot sport cup 2, do tego zamówiony olej Mequin 5w40 oraz paski osprzętu + koło pasowe
Komplet mnie kosztował trochę ponad 2tys, sama robocizna to nie wiem - robiłem jak widać kilka rzeczy na raz. Auto ma teraz 108tys km przebiegu, to sprzęgło nie było jeszcze w stanie krytycznym do wymiany, ale jak już była skrzynia na wierzchu to szkoda było go nie wymienić. Różnica jest bardzo odczuwalna mimo wszystko :)
Może poprzedni właściciel nie operował sprzęgłem zbyt sprawnie :) ale przynajmniej dwumasy nie zajechał
Właśnie odebrałem 147 od mechanika, coś uszkodziło od środka koło zębate wałka rozrządu, a następnie czujnik wałka.
odebralem wczoraj felgi od malowania proszkowego no i od razu do wulkanizacji zalozenie opon :)
Dzień urlopu poświęcony w całości dla 9.
Wyczyszczony map sensor, wyczyszczony EGR + założona zaślepka z dziurkami, wyczyszczona przepustnica oraz moduł jej sterowania, wyczyszczone zaciski i klemy na akumulatorze, dołożona 1 gumowa podkładka pod osłonę silnika - teraz jest komplet.
Załącznik 255385Załącznik 255386Załącznik 255387Załącznik 255388Załącznik 255389Załącznik 255390Załącznik 255391Załącznik 255392Załącznik 255393Załącznik 255394
Wpadł nowy ori overboost.
Załącznik 255543
Wpadło nowe scudetto :D a teraz czekamy na nowe znaczki :)