-
to tylko z 4ma dziurami. jest oryginalna uszczelka ricambi z silikonem za 29 zł na allegro. nie potrzebuesz wtedy osobno uszczelek.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
dam znać tak będę w domu. puszcze link do tej uszczelki.
bo bateria mi pada w ipadzie.
-
Wystarczy w jednym miejscu.
-
Dziękuję Panowie.
tomaszchwesiuk
Nie musisz szukać tego linku, bo już nawet pisałem do tego sprzedawcy. Problem w tym, że on ma w sprzedaży samą oryginalną uszczelkę i ten zestaw o który pytałem.
I napisał mi, że niby lepiej kupić tez zestaw z dodatkową usczelką przed EGR. Stąd moje pytania.
-
ja mam tylko tak jak napisałem. nie mam innych. i jest wszystko ok. czyli wymiana egr uszczelka +czyszczenie kolektora ssącego.
-
A na ktoś foto w którym miejscu powinno się zamontować tą blaszkę z dziurkami??bo wiem że jest ich tam kilka i nie wiem którą zmienic:-/:-/i czy uszczelnić sylikonem tyłko ta z dziurkami czy pozostałe też??
-
zdjęcia nie mam. Ale tam gdzie odkrecasz egr z boku i egr łączy sie z kolektorem ssacym. I wystarczy sama blaszka z 4otworami. Na allegro dostaniesz oryginał ricambi za 29 zł. Nie musisz stosować dodatkowych uszczelek. Ta zaślepka ma silikon z jednej i z drugiej strony. Ale mój mechanik po czyszczeniu kolektora ssącego uszczelńial jeszcze specjalna pastą.
-
Zaślepienie EGR
Czy dostane zaślepkę egr do 1.9 jtd 8v 110km ? Czy po zaślepieniu trzeba coś modyfikować w sterowniku EGR i go wyłączyć ?
Już znalazłem, czy ta zaślepka będzie odpowiednia:
http://allegro.pl/3-zaslepka-egr-jtd...311912812.html
-
Kup tylko tego romba.
Nic nie musisz w kompie zmieniać. Wystarczy zaślepienie z uszczeleczkami bądź na wysokotemp. sylikon.
-
ja zaslepilem z trzeba dziurkami i objawy minely, zamiast uszczelki zastosowalem czarny silikon na 350*C. najpierw posmarowalem blaszke z dwoch stron zostawilem do zaschniecia i udalo sie nawet bez odkrecania oslony silnika:)
-
Zaslepilem egr blacha gruba przy samym kolektorze, sciagnelem wężyk i też go zaslepilem auto zaczęło stukać, pojezdzilem parę dni i odslepilem przestało stukać :o stukanie było przy puszemiu pedału gazu i jak wciskalem sprzęgło, to normalne??? 1.9jtd 105km PS. Na zaślepionym alfa była mocniejsza
Sent from my Lumia 710 using Tapatalk