Tak jak mowisz sdero ale chcialem sprawdzić jakie beda korekty na zimnym po wymianie jednego najbardziej rozjechanego:)
Printable View
Tak jak mowisz sdero ale chcialem sprawdzić jakie beda korekty na zimnym po wymianie jednego najbardziej rozjechanego:)
Powinno się sprawdzać na rozgrzanym ale jeśli po zbliżeniu się do 90stopni masz 0,50 to jest wszystko OK,życzył bym sobie takiej korekty ;)Ogólnie to zamontuje nowe wtryski i najlepszy wsadze do kompletu i wtedy zobaczę jak korekty wyjdą.Wsadze stary na pierwsze miejsce to zawsze bede mógł podmienić bez wyjmowania reszty ;)A skąd jesteś Dejon?Jak z okolic wawy to możesz podjechać i dam ci wtrysk jak coś ale troche sensu nie widze jak masz 0,50
Dejon ja bym tych wtryskiwaczy nie ruszał, chyba że silnik nierówno pracuje.
Wtryski wymienione.Silnik chodzi ciszej i kulturalniej.Przypisalem nowe kody wtryskow i wyczyscilem ustawienia zapamietane. 3cylindry prawie perfekt jeden ma 1.3 na plus i jeden 1.2 na minus ..chyba 3cyl ma 1.3 a czwarty 1.2 na minus (wczesniej 3,2 ma plus)ale jeszcze musxe zrobic troche km zeby sie ustawily,chyba. A co sie stanie jak podczas przypisania kodu wstawi sie literke inna? bo mam watpliwosci co do jednego wtrysku ;) troche cyferki byly malo wyrazne tzn. e sumie tylko jedna cyferka.
Wawa wawa majkel:)jak bedziesz mial jakies zapytania to spotkac sie bedzie mozna na pewno pogadac o problemach alf:)wczesniej mialem jazdy z tymi korektami ale zle byly zakodowane ..czyli nie wazne czy zimny czy rozgrzany silnik bylo to samo dawa wtryski zawsze jeden na minus jeden na plus 1.46....ale jak sprawdzilem i zakodowalem tak jak ma byc to tak jak pisalem na zimnym od czasu do czasu plusik powyzej 1 i minusik tez..ale jak tem 90 to nawet dzisiaj specjalnie podłączyłem pod alfaobd i korekty pierwszy 0.06 drugi 0.34 trzeci minus .0.06 czwarty minus 0.34:)takie tam :)Silnik wszystko oki zima nawet przy minus 20 niebylo problemu zakrecil i zapalil...tylko tak sprawdzic chcialem czy jakas różnica by byla na zimnym:)a i no jeden glosno sie odzywa z pod maski..ale mozliwe ze to moje spostrzeżenie ze cyka troche za glosno:)wiec sie nie przejmuje:)
widze majkiel ze piszemy razem w tym samym czasie:) miales robote na majówce:)a jak myslisz co bedzie jak zle przepiszesz kody:)tak jak u mnie:)wiec sprawdź lepiej czy oki.jezeli wszystko zrobisz dobrze to po jakims czasie tak jak u mnie korekty sie wyrównają tak jak powinny byc:)
heh no piszemy w tym samym czasie xD Ja jestem z pod warszawy,okolice Radzymina i Wolomina.W sobote rano juz wyjezdzam do NL, jakbys mial czas to mozemy sie spotakac to porownamy silniki. Zobacze jutro jak zrobie trase i wtedy sprawdze korekty bo wlasnie na trzech cylindrach sie wyrownaly ale jeszcze na dwoch jest lipa.
Wiec jesteś prawie sąsiad:)ja praga przy Wielenskim ...dawaj namiar na siebie będzie można sie dogadac co i jak:)
Oby tylko czasu mi nie zabrakło bo jeszcze wesele we Wrześniu i kupaaa latania przy tym xD Ogolnie odpaliłem autko rano no i ma kaszel,postaram się dziś przypisać jeszcze raz kod bo wydaje mi się,że jest błąd tym bardziej ,że rysa jest na kodzie w miejscu gdzie może być "5" lub "8" ciężko rozczytać. A co jeśli nie da sie rozczytać kodu?Można gzieś przypisać nowy itp?
totalnie nie rozumiem tych korekt,rozgrzałem dziś autko i zmieniłem kod na 3cim wtrysku. Korekty są dziwnie rozsypane bo :
1. 0,87
2. -0,64
3.0,98
4.-1,34
5. 0.12
Więc jeśli dodamy dodatnie i odejmiemy ujemne to wychodzi 0 . :confused: