Dzięki za podpowiedź.
Tylko teoria w tym momencie bo przekonany nie jestem i kusi mnie też z moduł świateł długich
Printable View
Dzięki za podpowiedź.
Tylko teoria w tym momencie bo przekonany nie jestem i kusi mnie też z moduł świateł długich
Ja jeżdzę na ringach. Niebieskie i na stacji czepiają się tylko hidów wrzuconych na druta :] Ale jak widzą, że palnik na d2s a nie h7 to mówią tylko, żebym kable pochował. Ringi COB są nietrwałe i szybko się przepalają (te z ebaya)
Co myślicie o takich światłach do jazdy dziennej http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5108653538
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Przejrzyj temat wstecz to się dowiesz. Było o nich.
Nie staniały...
No nie , trochę drogie taniej będzie kupić moduł dzienne z drogowych
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
I żarniki i pobór prądu. Ja założyłem mijania Philipsy H7 +130% i w piątym mcu jedna padła. Po krótkiej dyskusji ze sprzedawcą na Alegroszu reklamację przyjęli i za 3 tyg. przyjechały dwie nówki bezpośrednio od Filipa - szacun. Dają nieźle i różnica jest w stosunku do tradycyjnych.
Oświećcie mnie w końcu jak jest z homologacją na moduły adaptacyjne (drogowe / halogen) świateł dziennych.
Pozdro
A jak na chwilę obecną wygląda problem z mruganiem jednego ringu?
Pytanie do tych co podłączali Duolighty. Może mi ktoś opisać kolory przewodów i pod co je podłączyć.
Kupiłem lampy podobne do Waszych Duolightów z tym że dedykowane dla Mitsubishi, ale niestety nie mam instrukcji podłączenia.
W moich lampach wygląda to tak że z modułu wychodzą następujące przewody:
- 2 kable czterożyłowe do podłączenia lamp (te wiem jak podpiąć)
- czarny (z bezpiecznikiem)
- czerwony
- zółty
- biały
Może ktoś się orientuje jak to można podpiąć?
Załącznik 193659