Przebieg 110kkm nie mogłem wyciągnąć kluczyka że stacyjki, trzeba było poruszać kierownica lewo prawo i jednocześnie kręcić kluczykiem, mam nadzieję że to się nie powtórzy bo miałem ciepło (dzięki Ozi!!!).
Printable View
Przebieg 110kkm nie mogłem wyciągnąć kluczyka że stacyjki, trzeba było poruszać kierownica lewo prawo i jednocześnie kręcić kluczykiem, mam nadzieję że to się nie powtórzy bo miałem ciepło (dzięki Ozi!!!).
Przebieg 20tys Ułamana klamka od wewnątrz od strony pasażera z przodu na szczęście wymiana na gwarancji bez problemu, ponoć nie zawsze przyznają na to gwarancje
U mnie 55 tys. km na razie spokój mam , lekko poskrzypują gumy tylnego zawieszenia na mokrym lub jak jest zimno.
Mam kilka pytań do tych co zrobili Julką 1.4TB ok 200 tys km. Jakie usterki są charakterystyczne dla tych przebiegów? Jaka jest żywotność poniższych elementów:
- cewek zapłonowych
- sondy lambda
- tłumików
- poduszki silnika
- sprzęgła
- dkz
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest to zależne od eksploatacji ale może jakieś statystyki coś mówią o przebiegach oraz awaryjności.
109 tys. km - niespodziewany "Check engine" po wrzuceniu na bieg neutralny, brak S&S i DNA. Po podpięciu do MES: "P1850 Gear lever position sensor", czyli na 99% urwane kable od czujnika.
Pojutrze Julka jedzie na naprawę, dam znać jakie koszty. Niestety temat nie do ogarnięcia bez kanału/najazdu/podnośnika.
Mam od nowości przejechane 85500 km. Jakbym sobie wziął do serca to co tu wcześniej napisano, to bym nie kupił tego auta. A tymczasem od nowości padało tylko ogrzewanie lewego lusterka. Wymienione i tyle. Nic innego. Jeżdżę od przebiegu 7000 km na LPG. Też żadnych problemów.
165 tyś. Wersja 170 KM Benzyna, Distinctive. Rocznik 2011:
- tylna wiązka tak ze 4x
- czujnik antyszronowy padł (klima)
- odpadła osłonka termiczna pod plasitkową osłoną silnika
- po 5 latach padł aku
- po 160 tyś. amortyzatory tył i wahacze przód no ale to wiadomo przy tych drogach i przebiegu
I tyle. Przez 11 lat nie widziałem Check Engine.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
tartarini dedykowana do mojego silnika. montaż w ASO. żadnych problemów.