Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jaki powód ?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Miałem styczność z Daytona modelu niestety nie pamiętam. Do mniej więcej połowy bieżnika były znośne, bez szału ale do auta, które jeździło po mieście stykały. W raz ze zużyciem robiła się tragedia, guma twardniała i przy połowie już na mokrym się nie dało na tym bezpiecznie jeździć. Zostały wywalone mimo tego, ze stan bieżnika nie był jeszcze najgorszy.
205/55/16
sztuk 2 do 450 zł za komplet,
cos z opon typu rainsport 3, hankook k425, debica presto, nexen hd blue, barum bravius.
co polecacie, raczej jazda emerycka bardziej, duzo miasta.
dobrze zeby było cicho - chociaz to 156, wiec juz i tak jest głosno :D
Ja kupilem nowa debice, wczesniej mialem hankooki k120. Jestem zadowolony z opon i tego ze zaplacilem w porownaniu o jedna opone mniej. Jedzie sie przyjemniej jak na hankookach a przyczepnosc przy mojej jezdzie podobna.
Ciekawe czy to samo napiszesz za 2-3 sezony..
kazda nowa opona jest zawsze wielkie WOW, po 2-3 sezonach te tanie wyzywa sie od najgorszych..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Otóż to. Nowe są zawsze super, w dodatku często po przesiadce ze starych , niewyważonych już bo się nie chciało jak trzymamy na felgach, to siup zakładamy, już stwardniałych itp.
Ja właśnie te SAVY UHP - niby to samo (choć ja tak śmiało bym nie oznajmiał, mieszanki mogą inne być) Dębice UHP tak sobie odczuwam dziś w chłodniejszy i mokrawy dzień po 4 czy 5 sezonach. Nie żebym się bał jeździć, no ale jest niedostyt. W zeszłym roku pamiętam już też to było wyczuwalne. Na pewno gorsze to z nich odczucia niżjak były nowe, i niestety też na pewno gorzej niż Nokiany z-Line w podobnym czasie do drugiej Vki kupowane i do tego więcej przejechane.
Z długodystansowo porządnych , cywilnych to pamiętam, że fajnie stabilnie z roku na rok się zachowywały Micheliny Primacy HP.
Po 3ch sezonach te opony juz beda zjechane:p hankooki tylko tyle wytrzymaly ok. 30tys km. Biorac to pod uwage nie widzialem sensu brac drozszych opon. Jakby ich przewidywalny przebieg wynosil 50tys lub wiecej to masz racje z wiekiem napewno sie pogorsza ale zanim to nastapi to bieznika i tak juz nie bedzie.