A tak żeby pozostać w temacie co polecacie do mycia szyb? Znalazłe Rain-X 2w1 w dobrej cenie, miał ktoś styczność i używa?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Printable View
A tak żeby pozostać w temacie co polecacie do mycia szyb? Znalazłe Rain-X 2w1 w dobrej cenie, miał ktoś styczność i używa?
Do samego mycia polecam koch speed glass reiniger, próbowałem wielu bo mam świra na tym punkcie i to jest póki co debesciak.
Co do RainX 2w1 - do zewnątrz ok, wygoda, na boczne szyby super. Na front jednak dedykowana NW. Koch swietnie myje od wewnątrz bo nie zostawia smug ani pozostałości
Zona w domu tez używa mojego plynu. Podobnie jak apc do mycia rożnych rzeczy w domu :)
A może zamiast typowej niewidzialnej wycieraczki użyć GTECHNIQ G1 CLEAR VISION?
W sumie Megsowi dużo zarzucić nie mogę ale wcześniej używany Tenzi Top Glass był co najmniej równie dobry - myślę, że to trochę niedoceniany polski produkt.
Tego nie znam, ale mam prawie całą butlę Tenzi Autoszyby leżącą gdzieś w kącie i jeżeli to to samo (a Tenzi lubi mieć kilka produktów z jednej substancji), bo po kartach charakterystyki chemicznej wygląda że tak, to imo jest bardzo słaby. Mycie ma przeciętne, ale najbardziej przeszkadza jego cholerne pienienie się.
Sonax z serii Extreme do szyb jest bardzo, bardzo dobry.