Z racji tego że dzisiaj jest niedziela to ja dla swojej belli nic nie zrobiłem ja odpoczywam i ona też ma dziś wolne.
Printable View
Z racji tego że dzisiaj jest niedziela to ja dla swojej belli nic nie zrobiłem ja odpoczywam i ona też ma dziś wolne.
A ja dziś umyłem mój samochód. 8 stopni na dworze i słonko to żal nie skorzystać z takiej pogody. Przynajmniej w nowy rok wjedzie czysta i lśniąca.
Moja też umyta, ale za pół godziny wyjedzie i już taka czysta nie będzie :D
147 myję wnet codziennie. Nawet przy prędkości 40km/h kawałek po mokrej jezdni mam uchlapany tyłek! :mad:
Haha ja umyłem moją 31 , 1 wywoskowałem i już jak świnka wygląda może one lubią sie brudzić
Fucel! Tyleczek ...a moze dupsko AR159 tez zawsze zachlapane:)
A co ja zrobilem dla Alfuni:
Targany wyrzutami sumienia wzialem moje letnie kola do domu i wyszorowalem w...wannie. Niezla impreza (17" z oponami 225 zajmuje pol wanny), szczegolnie , ze jedna z felg od wewnatrz byla kompletnie zasyfiona olejem i piachem (pamiatka po przegubie). Pozniej opony obsikalem jakimis silikonowymi cudami do konserwacji ogumienia i zapakowalem kazde kolo do osobnego wora.
Teraz spokojnie poczekaja do wiosny.
Aaa- pytanko jedno mam, gdzie Wawie moge sprawdzic czy felgi sa proste i ew. jesli nie to na miejscu je regenerowac ?
Adrianie polecam http://renowacjafelg.pl/ ja tam robiłem swoje 16ki znaja się na rzeczy i robia tylko to i robia to na prawde dobrze. To jest na ochocie przy pkp rakowiec blisko. :)
Ewentualne "bicie" felgi ujawni wyważarka do kół w każdym zakładzie wulk.
Moja dostała dzisiaj nowe logo na maskę...oryginalne!Nówka sztuka.Poprzednie psuło jej idealny wizerunek;)
A ja dziś wypucowałem wszystkie szybki niewidzialna wycieraczka firmy "K2 Vizio"
I to naprawdę działa, podchodziłem sceptycznie do tego a tu miłe zaskoczenie super efekt Polecam
Z racji, że na lato pozostaję na 17 opuściłem Alfę o kolejne ~40mm.. więc mamy już jakies 10cm na dół z zawieszką ;)
E tam raczej nie ;))
Hehe to niezła impreza musiała być ja bym moich 18 nie targał do domu niech czekają w garażu jak przyjdzie czas przyjdzie i mycie (jak bede zakładać ).
Lepiej nie drażnić żonki z kołami w wannie hihi.
Niechcialbys widzieć jak mylem rower w wannie po maratonie w Istebnej w 2009r
Wymieniony łącznik elastyczny wydechu - ta plecionka. Już nie pierdzi na niskich obrotach.
Nie obyło się bez problemów, jedna ze śrub przy kolektorze się zepsuła i trzeba ją było jakoś usunąć. Ogólnie panom zeszło się 3h z robotą, ale może będzie dobrze.
Przy okazji dowiedziałem się, że muszę także wymienić tłumik środkowy, zewnętrzne płaszcze już puszczają...
Kabel od Viakena przyszedł więc dzisiaj Bella została poddana badaniom...Komunikat, który mi się pojawił czyli Motor Control System Failure był jednak powodowany czujnikiem ciśnienia doładowania, który został już wyczyszczony:)Teraz tylko pozostało skasować błąd i powinno być dobrze:)Dzięki malin2k5 za sugestie ze świątecznym prezentem :)
Nie za ma co Microl ;)
Ja dzisiaj zabrałem swoją na kąpiel :D W sumie już dawno nie była przez złą pogodę i ujemne temperatury :) Teraz wygląda jak kobieta po SPA :P ;)
Alfinie zregenerowałem turbo (teraz jest jak nówka + 12 miesięcy gwarancji) dodatkowo bella dostanie nowe oryginalne sprzęgło (tarcza+docisk+łożysko) trochę pocisnęło po kieszeni:P
Siemanko widze, ze jestes zadowolony z regeneracji turbo wiec jezeli mozna wiedziec to gdzie robiles i jak z kosztami?
- - - Updated - - -
Siemanko widze, ze jestes zadowolony z regeneracji turbo wiec jezeli mozna wiedziec to gdzie robiles i jak z kosztami?
założona zmieniarka YATOUR od kolegi Lukasz A. :D działa super, koniec w końcu z pełnym schowkiem płyt :P
Kupiłem olej Millersa XFD 5W40 i czeka na polanie ;)
naprawiłem sobie podświetlenie zapalniczki oraz przycisk,teraz zaskakuje jak się go przyciśnie...
Zamówione sprężynki eibacha -30, plus dzisiaj przyszła polerka graphite do detailingu - w planie na pewno przejazd po reflektorach i szybach, bo są lekko zmęczone, plus pewnie lekko lakier jak już się nauczę używać na jakimś kawałku zbędnej blachy - ale to wiosną jak pogoda będzie. Niech mi tylko teraz spróbuje nawet myśleć o fochach...
po 3 latach użytkowania alfy przepaliła się żarówka tablicy rejestracyjnej , od razu wymieniłem na nową:cool:
U mnie wielka kąpiel dzisiaj. Dwie Alfy i Iveco. ;d
Czyściutko ładnie w sam raz na niedziele.
umyta i czeka spokojnie w garazu na zblizajacy sie tydzien:)
Moja 33-ka stała od 11.12 w garażu, stwierdziłem, że pora wydmuchać pająki z wydechu i przepędziłem ją nieco po moście północnym. Był banan na gębie, w końcu dłuuugo nie siedziałem za kierownicą Alfy.
Wymieniona przepływka, mam nadzieje ze Bella zacznie pić mniej :-)
Wysłane z mojego HTC One S
pomimo iz nie była zabardzo brudna to i tak ją umyłem i odmroziłem sobie paluchy ale bella zadowolona:D
Dzisiaj dostałem kabel diagnostyczny od Viakena :)
Posprzątana i umyta
Wszystkie szyby umyte niewidzialna wycieraczka efekt super
podłączyłem akumulator do ladowania, wyczyścilem go z tego żółtego świństwa, podłożyłem styropian, moze to wydłuży jego żywotność :) zabrałem się także za wiatrak nawiewu, który głośno chodzi, ale nie mam odpowiedniego klucza zeby go wykręcić ;<
nic to nie da, a zrobi wręcz jeszcze gorzej, bo styropian po pewnym czasie również łapie wodę, a to wróg akumulatora. Nie pomagają też "specjalne koszulki" i inne tego typu cuda, bo 0,1 stopnia nie robi jemu różnicy :) co innego gdyby temperatura wzrastała o 10 stopni, a najlepiej jakby była większa od 0 :P