Bardzo solidny "zawodnik". Są nawet jakieś testy na forum KA.
Printable View
Bardzo solidny "zawodnik". Są nawet jakieś testy na forum KA.
Chyba wybrałem dobry dział. Potrzebuję kredki, w celu zamalowania kilku drobnych rysek, które zrobiłem :)
Ktoś się orientuje gdzie takową nabędę?
Te ryski to faktycznie takie drobne, czy do podkładu? Jeśli są delikatne to chyba warto spróbować je spolerować?
Głownie mam je na progach od tego, gdy auto stało -30mm, parę razy przytarłem krawężnikiem. Rysy są białe, dlatego pomyślałem o kredce. Sam się nie odważę nic innego zrobić, bo wiem, że spieprzę. A lakierować mi się nie śni, ze względu na hajsik.
"Kredki" to po jednym myciu lub brzydkiej pogodzie mówią "papa" więc raczej kieruj się w stronę dobierania lakieru i zaprawek.
Odnośnie kredek nie chcę się znowu wdawać w jakieś kłótnie , ale na klapie mam ryskę taką na długość 1cm i dosyć głęboką , kupiłem TW COLOR MAGIC z kredką do czarnego lakieru i przy wypełnianiu rysy mocno przycisnąłem żeby wbić kredkę , kredka trzymała się tam pół roku (w wakacje myłem auto co 2-3 dni i jechałem je QD) . Dopiero po pół roku znowu uwidocznił się ubytek i znowu go zamazałem kredką i siedzi cały czas , więc przy trochę głębszych rysach daje radę , ale przy lekkich ryskach , tak jak piszą koledzy wyżej 1-2 mycia i kredki nie ma
Czyli wypadąłoby wziąć miarkę i zmierzyć głębokość rysy :D
Zaprawek nie trzeba robić albo kredka, albo nic. Jak fundusze pozwolą to za rok-dwa pomaluję ją od nowa.Tzn. odświeżę tę czerwień ;)