Alternator :mad:
Printable View
Alternator :mad:
Żarówka w światłach mijania... Wytrzymała rok i niecały tydzień, bo pamiętam kiedy wymieniałem parkę ;) Druga z parki padła w styczniu, w drodze na przegląd ;)
A moja belle wczoraj się zagotowała, zadymiła na biało. Diagnoza p. Kotowicza-uszczelka pod głowicą lub pęknięcie głowicy:(
Ukręciłem śrubę mocującą osłonę termiczną w podwoziu i trzeba było blachowkrętami z podkładką przymocować bo aluminium się utleniło wokół oryginalnej śruby.
Witam. Może nie ja sam ale bella dzisiaj postanowiła nie odpalić po dłuższej jeździe. Podpiąłem pod kompa i moim oczom ukazał się błąd p0335. Z tego co przejrzałem internety to to jest wina tylko i wyłącznie czujnika położenia wału. Ma ktoś jakieś doświadczenie w jego wymianie? Jak się do niego dostać w 1.8 TS? Może ktoś byłby skłonny pomóc? Nie chciałbym pojechać gdzieś do jakiegoś sklepu i zostać tam uziemiony na dwie godziny aż się bella odpowiednio schłodzi :P. Czy były różne rodzaje tego czujnika dla tych silników?
Czujnik znajdziesz pod rozrusznikiem. Dostęp nie za fajny, ale z kanału można dać radę.
Tyle wyczytałem ale musiałbym posiadać kanał :P
Tylko który mechanik robi do późna, żeby mi to zrobił po robocie :P