Najtańsze Tonale z silnikiem 160KM to 189k na Otomoto
Printable View
Najtańsze Tonale z silnikiem 160KM to 189k na Otomoto
Chyba dobry ruch ze strony Alfy
https://fb.watch/ekV3dUDhht/
Dlaczego?
Aż strach pisać bo punkciki na bana się zbierają. Słuszna uwaga, kiepsko wyposażone BMW czy inne tego typu padło wychodzi jak dobrze wyposażone Tonale.
Nasuwa się pytanie - ile ma kosztować dobrze wyposażone Tonale ? 100kzł? Tyle i sporo więcej kosztuje niehybrydowa CORSA 130 KM z automatem hydrokinetycznym 8 biegowym w wersji prawie wszystko mającej. To ile ma kosztować Tonale aby lud był zadowolony? Albo inaczej - dlaczego kiepskie BMW ma prawo kosztować więcej niż dobra AlfaRomeo? Wyłączam tu myślenie typu - bo tak chce rynek. Otóż rynek właściwie chciałby wszystko za darmo i jeszcze z pocałowaniem d....Tylko, ze wtedy nic się nie opłaci produkować.
Gdybym oglądał reklamy, to po czymś takim na pewno bym nie kupił Alfy. A że nie oglądam, to przynajmniej mam ten komfort psychiczny, że nie wiem kto je promuje.
Wczoraj oglądalem wersje Speciale na chyba felach 19 albo i większych:) auto wygląda z przodu i z tyłu super. Z boku to klasyczny, suvowski but z cholewką.
Natomiast dziwi mnie, ze nikt nie szydzi z tego stojącego tabletu na desce rozdzielczej. Kiedyś nabijano się tu z mazd, które miały taki stojak:) Obecnie w np. tróje tablet nadal stoi ale jest idealnie wkomponowany w deskę i pasuje tam (porównaj: wersja trójki do 2019 i ta nowa, od 2019).
Tymczasem w Tonale stoi taki ekran, jak ciotka na polu kukurydzy.
Reszta stylistyki wnętrza bardzo mi się podoba.
Jak tak patrzyłem na to auto, oczami wyobraźni widziałem nową giuliettę, która wyglądałaby fantastycznie. Stańcie z boku i obniżcie to auto do wysokości compacta. To byłby stylistyczny hit.
- - - Updated - - -
wpływ na wzrost sprzedaży ma pojawienie się nowego modelu. Zawsze tak jest. Cześć osób zamawia nowy model a część przypomina sobie o marce i kupuje modele już będące na rynku. Wyobrażasz sobie sumaryczny spadek sprzedaży jakiejs marki, kiedy pojawia sie nowy model???
ZA WCZESNIE na jakiekolwiek wnioski, pod koniec tego roku będą dane bardziej wiarygodne.
Byłem, oglądałem jakąś godzinę temu. Bardzo przyzwoite auto. Fajnie wygląda z zewnątrz, wewnątrz też. Miejsca mniej więcej jak w Giuliettcie, podłokietnik już lepiej usytuowany choć nadal nie regulowany. Ja tam nie mam się zbytnio do czego przyczepić. Nawet ten tablet nie wygląda tragicznie, porównując go do innych marek. Zgadzam się też z Teddym, że jakby samochód obniżyć, byłby to hicior, taka Julka 2. Niestety, jazda próbną nie wypaliła, bo... mieli testowke nieprzygotowaną XD