a program alfaOBD nie bierze tego twego sterownika, oj chyba jest na liście..... PS. faktycznie żaden program nie obsługuje klimatyzacji w 166, nawet nie ma kodów migowych.....
Printable View
a program alfaOBD nie bierze tego twego sterownika, oj chyba jest na liście..... PS. faktycznie żaden program nie obsługuje klimatyzacji w 166, nawet nie ma kodów migowych.....
Czy da sie jakos zwiększyć częstotliwość próbkowania w fes???? Bo przy 8 paranetrach robi mi sie z 40/min i nie da rady nic zlogować żeby coś zoabaczyć z tego.
- tak, jedyna droga to albo logowac mniej parametrów lub zakupic nowy interfejs z V== 115200 bodow a nie 38400 bodow.
bubu, ale wiele nie nawojuje, bo to i tak K-line i transmisja szeregowa z wieloma innymi... spowalniaczami :(
- no racja , a ja już myslałem że wszyscy mają po lifcie i działa tam CAN.
Odświeżę temat. Borykam się z nierówno pracującym silnikiem w mojej 156 2.4 20Vjtdm 2004r. a na dodatek po wymianie zawieszenia wyskoczył mi błąd ABS i ASR.
Tutaj chyba jest to odpowiednie miejsce by dowiedzieć się jakim programem/kablem uda mi się zdiagnozować usterkę silnika i usunąć błąd ABS?
Wybaczcie, że zadaję takie pytanie ale czytanie 137stron jest mocno uciążliwe a po drugie być może poznam najświeższą informację związana z diagnostyką.
p.s: zawieszenie wymieniałem po wcześniejszym odłączeniu klemy akumulatora.
Wystarczy spojrzeć na stronę wstecz.
Załącznik 121249 Witam mam mały problem, tak jak na załączonym sreenie nie moge sie polaczyc z moja alfka.. Zainstalowalem steronwiki wszysko ok.. a gdy chce sobie cos sprawdzic to niestety.... Pomoze ktoś?
stary software, wybrany zły sterownik
Nową darmową wersję masz na stronie producenta
Czy jest gdzies jakas instrukcja jak od poczatku do konca zainstalowac sternowiki do niebieskiego kabelka? alfa romeo crosswagon 156