Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?
Mam dokładnie takie radio
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7387455076
Czytam wszystko ale zwariować można od tych chińskich wynalazków, wszystkie niby takie same a jednak różne.
Na razie mam tylko testowo podpięte i nie ogarniałem wszystkich opcji. Podłączone mam na razie tylko wiązkę z zasilaniem. Swoją drogą do 159 to chyba najgorzej wizualnie przypominające fabryczne radio. Do wielu innych marek wyglądają dużo lepiej, jak oryginał a tu nawet pokrętła niepodświetlone itd. Można to było fajniej wystrugać.
1. Jeśli chodzi o sterowanie z kierownicy działa mi tylko Vol+ Vol - i < > czyli 4 przyciski. Czytam że niektórym dużo więcej. Można gdzieś to uaktywnić? Niby jest tam jakaś opcja jak uczenie ale nie pokazuje żadnych przycisków w związku z czym nie można przypisać przycisków kierownicy. W „factory settings” opcja canbus jest none ale wybierałem Alfa Romeo i nic to nie zmienia. Czy coś się da z tym zrobić? Czy kwestią jest dołączony do zestawu moduł canbus?
2. Czy można ustawić w radiu że pod fizycznym przyciskiem Navi włączały się Google Maps?
EDIT: zrobione Ustawienia aplikacji w android.
3. Czy wam też w spotify zainstalowanym na radiu nie działa sterowanie z kierownicy Następny/ poprzedni utwór? Raczej tylko w spotify. Jak puszczam spotify z tel po BT to działa. Czytałem że to znany problem i leży po stronie aplikacji ale potrzebuje potwierdzenia.
4. Kamerę będę podłączał później ale już teraz po włączeniu wstecznego wycisza się muzyka i jest czarny obraz z trójkątem. Można to na razie deaktywować dopóki nie założę kamery?
5. Po włączeniu radia pokazuje zawsze godzinę 13:00 dopiero po Ok 0,5-1 min przestawia się na prawidłową ( ustawioną, godz. Po GPS i Sieci wyłączona. O co tu chodzi.
6. Nie dział dyktowanie po polsku.
EDIT: zrobione. Ustawienia aplikacji w android.