nie przesadzaj, są warsztaty, ktore robią alfy i mechanicy nie wywierają presji psychicznej swoim jęczeniem i kwękaniem...
a to, ze nowych alf nie będzie, pisałem już tutaj... dwa lata temu:)
Printable View
nie przesadzaj, są warsztaty, ktore robią alfy i mechanicy nie wywierają presji psychicznej swoim jęczeniem i kwękaniem...
a to, ze nowych alf nie będzie, pisałem już tutaj... dwa lata temu:)
może trochę przesadzam,ale gdzie nie pojadę z alfą to aby narzekają,po co to kupiłeś weź to sprzedaj,wymień silnik itp.zbywają jak mogą,nie mówię że wszyscy ale bardzo dużo jest mechaników,którzy nie chcą się dotykać.
Ale według was to nie jest przesada,że trzeba czekać 6 lat na coś nowego?
czekajmy z niecierpliwością na nowe modele Alfy,4c już jest i wygląda obłędnie, jeździ pewnie tak samo
@Down
heh masz rację
Trzy lata temu było tak: http://www.auto-swiat.pl/wydania/4911
Mineło trzy lata i jest w zasadzie podobnie
Co będzie za trzy lata? "Alfa Giulia w 2019?", "osiem nowych modeli do 2020?", "pierwszy SUV Alfy w 2021?":))
Dodano po 2 minutes:
'
Istnieją warsztaty robiące auta włoskie i tam powinieneś jezdzić. Wtedy całe to smędzenie i jęczenie cię omija. Wielu mechanikow zaczynało na wsiach, gdzie w stodołach klepało golfy jedynki i bite paski, potem dorabiało w Niemczech myjąc gary, więc przeorane berety im pozostały.
miałem w życiu bardzo wiele aut,mercedesy,audi,peżo,skoda,fiaty,vw,mazdy i wiele więcej połowy nie pamiętam,mechanicy lubią narzekać,ale co dziwić się skoro oni tylko naprawiaja i widzą każdą markę gdy jest popsuta,tylko że ja nerwowy jestem i mogę komuś dać w zęby,obraza alfy to jak obraza mojej kobiety:stop:
ciekawi mnie to czy alfa znowu jakoś się wybije jak to było w 98r z moją 156(samochód roku)
w końcu alfy są to auta dla indywidualistów i chcę wierzyć w to,że wbije się na rynek i zawojuje Giulia,suv,następcy mito i giulietty,spider,fajnie by było gdyby 8c nadal produkowali a 4c wygląda obłędnie jak dla mnie szkoda,że jest to limitowana wersja w ograniczonach ilościach sprzedaży
alfa romeo ma ciężko na rynku przez te stereotypy,przecież każda marka się psują ale dlaczego jest taka nagonka na alfy?tyle marek co mi się przewinęło przez życie inie widzę aby alfa psuła się bardziej niż np audi a3 czy skoda octavia skąd te stereotypy ?nie mam pojęcia
Giulia będzie to topowy model i wiedzą,że nie wolno go skopsać
Wiem,że zawieszenia nie należą do najtrwalszych,ale w passacie b5 czy audi b5 jest lepiej?oczywiście że nie
@radosuaf jak ci się jeździ giuliettą?czy nadal jest ten klimat,charakter,dusza,dźwięk silnika,fan z jazdy co w starych alfach?
dereza, jeździ się fajnie, dźwięku silnika nie ma, materiały (jak się to porówna szczególnie ze 159, ale też trochę ze 147) we wnętrzu miejscami dziadowskie, mniej sportowe fotele, ale klimat nadal jest... Nie jest to Alfa idealna, ale, jak już pisałem, w klasie kompakt ma tylko 2 konkurentów - BMW1, które mi się nie podoba oraz Volvo V40, które wyszło już po tym, jak kupiłem Julkę i na które ewentualnie mógłbym się skusić, ale jest jednak zauważalnie droższe.
Jeśli chodzi o jazdę, 75 jest, że tak napiszę, "engaging to drive", ale jest to jazda dość męcząca, nie można sobie pozwolić na zbytnie rozluźnienie. Julka po prostu łyka kilometry, podobnie jak 147, ale czyni to jednak znacznie kulturalniej. Gdyby dali lepsze przednie fotele, wolnossący silnik o mocy ~150 KM i trochę lepsze materiały we wnętrzu, byłoby świetnie.
No niestety motoryzacja downsizingiem idzie w złą stronę wszystkie auta są takie same,wyżyłowane silniki z turbinami,jak może być dźwięk z silnika 1.4 z 4 cylindrami?a żaden plus drogie regeneracje turbin-bezsens
gdyby pozdejmować znaczki z aut to bym nie odróżnił marek bo wszystkie na to samo kopyto strasznie to demotywujące,jak dla mnie to tylko silnik wolnossący a turbiny to do diesla czyli tak jak było kiedyś
jak alfa nie weźmie się mocno w garść to nie wiem co z nią będzie bo konkurencja w dzisiejszych czasach jest na wysokim poziomie
a nie myślałeś nad golfem jeszcze?hit sprzedaży :)
Mechanicy narzekają na Alfy, bo po prostu mało ich przyjeżdża, więc większość nie zna typowych usterek czy sposobów wymian i diagnozy. A uczyć się? Po co, przecież nie warto, itd. Jak coś nie idzie to bez młota nie robota i tak to już jest. Polecam obejrzeć sobie "Będzie Pan Zadowolony", nowy program na TVN Turbo, gdzie "mechanicy" mają problem nawet z wielbionym TDIkiem VAGa :D
Downsizing zly? To zostaje Mazda :) 3 i 6 to moim zdaniem jedne z lepiej wygladajacych aut w swojej klasie. 6 wymiata wygladem ale wolalbym tam 1,6 turbo niz tez 2,0 w wolnossaku
Sent from my iPhone