kupiłem nowe lampki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej ;)
Printable View
kupiłem nowe lampki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej ;)
Założyłem reflektory depo bo w oryginałach popękały zaczepy. Jestem zdziwiony jakością świecenia na plus:) Natomiast reflektory parują. Mam w planach przeszczepiś oryginalne soczewki hella do depo, więc uszczelnie dokładniej lampy i powinno być git:)
Wczoraj - (chociaż nie jest to zgodne z tematem) wsadziłem drugi silnik, który chodzi jak igiełka ;) ( w starym panewkę ch** strzelił - na sprzedaż będą części [sprawne] głowica itd. ) lecz po krótkiej jeździe okazało się, że pasek klinowy był grubszy w starym silniku i potargało mi go więc zamówiłem dzisiejszego ranka drugi pasek o 1 "ząbek" cieńszy po czym go założyłem...
Co się okazało ? Na nowym silniku i podzespołach ... Alfa śmiga jak nowa... :)
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych awarii przez dłuższy czas :P :cool:
180.026 :-)
A ja kupiłem wreszcie płyn zimowy i jakiś dodatek do benzyny czyszczący wtryski. Niestety nie wymieniłem płynu, dlaczego? Patrz temat : Co dziś udało mi się zepsuć w mojej Belli.
Zmieniony olej i filtr oleju :)
Umyta Alfa, nawoskowana, odkurzona, skórki zakonserwowane, wnętrze lekko potraktowane półmatem, zakup nowych zimówek cztery sztuki, nowy akumulator, wymiana płynów wszystkich i filtrów, wymiana wahacza wleczonego ( to wcześniej ) Zalany do baku Diesel Gold i alfa poszła spać na cały tydzień do garażu :) Taki mały urlop jej zrobiłem.
Może nie dziś ale latem podczas urlopu na działeczce:
- wygłuszenie 4x drzwi plus dodatkowo maska
- zmiana głośników przód na zestaw MAGNATA DARK 216
- przerobienie tych napisów alfa romeo na progach na kolor czerwony :)
Pozdrawiam.