Dzięki Wichura za odzew:) Czy ktos z forumowiczow z okolic Łodzi mógłby zerknąć na tę AR159 ze Zduńskiej Woli? -oczywiście nie za darmo:)
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...562607567.html
Printable View
Dzięki Wichura za odzew:) Czy ktos z forumowiczow z okolic Łodzi mógłby zerknąć na tę AR159 ze Zduńskiej Woli? -oczywiście nie za darmo:)
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...562607567.html
Panowie ja krótko, jeśli jest wątek to proszę o link. Mianowicie zastanawiam się nad zmianą 156 SW 2.4 150KM na 159 sportwagon i mam zagwozdkę czy 1.9 150KM czy 2.4 200KM . Auto rocznik 2007-2008. Może ktoś rzetelnie podpowiedzieć który silnik wybrać? do którego tańsze części, który mniej awaryjny, jak z dynamiką w stosunku do 2,4 z 156 i spalanie..bardzo proszę o pomoc.
to kwestia gustu ktory silnik.Napewno tanszy jest 150KM 16V,a jeszcze tanszy 8V.Najmniej awaryjny 8V,pozniej razem 16V i 20 V.Najdynamiczniejszy napewno 2.4 pozniej 1.9 16 V a na koncu 8V
A takie pytanie. rozrząd jest na pasku czy na łańcuchu w jakimś silniku? nie ukrywam, że skłaniam się najbardziej ku 1.9 150Km i chciałbym o nim jak najwięcej wiedzieć. Powiedzcie jeszcze jak to wyglada w 159 z fabryczną nawigacją...w ogłoszeniach czasami jest na wyposażeniu navi fabryczna i ok bo widzę tam ekran i przyciski na kierownicy...czasami jednak sa ogłoszenia, że przyciski na kierownicy są, w opisie jest nawigacja ale jest seryjne radio bez ekranu..to wkońcu jest klima czy nie... Jest jakiś temat o całym systemie audio w 159? wiem, że jest jakiś port usb w schowku itp ale nie wiem dokładnie na co zwrócić uwagę przy kupnie i jakie to ma wszystko funkcje
Części do 2,4 potrafią być 2-3x droższe niż do 1,9 (oczywiście nie wszystkie). Ale ostatnio przerabiałem temat hamulców (które w 2,4 są większe) i cena jest powiedzmy 1,5 - 2x w stosunku do 1,9. Co do dynamiki... cóż :) jak Cię stać to bierz 2,4. Ze względu też na większą kulturę pracy.
Seryjnej navi nie mam, ale podobno to porażka, miałem przekładać u siebie ale dałem sobie spokój. Navi jest tylko w radiach z dużym wyświetlaczem, przyciski na kierownicy sterują też zwykłym radiem. Port USB jest tylko w wersjach auta z blue&me (chyba montowali po 2007 r ale pewny nie jestem)
lobcio mylisz sie jest jeszcze navi bez duzego wyswietlacza-dziala na zasadzie strzalek i komunikatow glosowych na wyswietlaczu pomiedzy zegarami.Odnosnie rozrzadu to w dieslach wszystkie sa na pasku.Benzyna chyba 2.2 i 3.2 sa na lancuchu ale nie jestem pewien.Niech ktsmnie porawi jak sie myle.W schowku masz port usb czyli Blue&Me.U mnie nie dziala ale i tak nie kozystam wiec mam to gdzies.To jest m.in.system glosnomowiacy do tel.oraz mozesz sobie wpiac mapy do navi lub mp.3.
Indy, dzięki za bogaty opis "czerwonego". Tyle mi wystarczy, że odpuścić sobie oglądanie.
no wlasnie nie bylem pewien wiec nie pisalem bo nie lubie pisac o czyms czego nie wiem.Ale z tego co slyszalem to sa jakies problemy z tymi lancuchami
Witam!
Przeglądam strona za strona i nic nie znalazłem o 2.2 JTS
Czy ten silnik to naprawdę taki niewypał? Znalazłem http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C25101428.html!
Czy jest na forum użytkownik alfy z tym silnikiem? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Słyszałem o łańcuchach i nagarze. Czy na podstawowym przeglądzie jestem w stanie określić czy coś jest nie tak. Proszę o sprawdzenie podanego na aukcji VIN.
Pozdrawiam