pisze se na Premium
Printable View
pisze se na Premium
Dywaniki zakupiłem dosyć dawno, ale wmontowałem je dopiero w czerwcu. Przed sezonem letnim. Niestety dywaniki przednie nie mają mocowań tam gdzie ma moja Alfa, za szeroko rozmieszczone, a tylnie mają mocowania, choć z tyłu nie mam ich wcale i jeszcze powyginały mi się na rogach, choć mało ktoś ze mną jeździ z tyłu. I nie wiem czy to moja Alfa to jakiś złom, jeśli chodzi o mocowania czy dywaniki nie dopasowane??
Trzeba zrobić nowe otwory w wykładzinie i tam wkręcić stopery od nowych dywaników - wtedy będzie idealnie ;)
No dobra, a czym zrobic te nowe otwory by dobrze wyszło? I czy te stopery są typu plug&play? :D
Jakimkolwiek wkrętakiem. Układasz dywanik i cienkim wkrętakiem robisz małe dziurki. Potem już normalnie wkręcasz stopery.
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Kolego ja nie potrzebowałem nawet żadnego wkrętaka. Po prostu wkręcając stopery przyciskałem je mocniej do podłogi i w każdym przypadku okładzina się poddawała i bez problemu stopery wkręciłem.
Jak wyżej - trochę więcej siły stoperem i okładzina się podda bez problemu i jesteś w domu :)
A komfort nie latającego dywanu - warto :P
Czy u Was też wkręt od dywanika pasażera z przodu wypada na klapce od okienka nr nadwozia? U mnie dywanik jest w rezultacie zamocowany na 1 wkręcie i regularnie się przesuwa.
Wysłane z OnePlus 3 Tapatalkiem.
Dzisiaj zamówiłem i czekam :)
Witam wszystkich, sam bym zamówił dywaniki do mojej nowej belli 159 :) ale na sklepie nie było tylko ramki , gdzie mogę podejrzeć jakie są wzory :)
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka