Dzięki Butch, gdybyś jeszcze coś zauważył to daj znać. 35.500zł to aż tak tanio? Jeszcze jedno, auto serwisowane u "ROBOTEC" ROBERT BŁACHOWICZ i miało tam czyszczone wtryski (taką informację uzyskałem od sprzedawcy).
Printable View
Dzięki Butch, gdybyś jeszcze coś zauważył to daj znać. 35.500zł to aż tak tanio? Jeszcze jedno, auto serwisowane u "ROBOTEC" ROBERT BŁACHOWICZ i miało tam czyszczone wtryski (taką informację uzyskałem od sprzedawcy).
Witam koleżanki i kolegów.
Od pół roku 159tka siedzi mi w głowie i nie może wyjść, strasznie mi się marzy bordo sportwagon (a jest ich mała ilość do kupienia).
Chciałbym się zapytać co sądzicie o tym egzemplarzu ? Byłem oglądać i to co znalazłem to malowanie nad lewym tylnim kole, a co najbardziej mnie zaniepokoiło to wyciek prawdopodobnie oleju na silniku pod kolektorem ssącym(najwięcej od lewej strony), naprawa może być kosztowna ? Kolejną rzeczą są takie naloty, plamki, na elementach aluminiowych. Sanki pokryte rdzą. Plamki i spód samochodu, wskazują że było przynajmniej trzymane w wilgotnym miejscu. Nie działają przyciski funkcyjne na kierownicy.
allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9jtdm-150km-navi-skora-bez-xenon-i6655278752.html
Sorki że taki link, ale nie mogę wstawić inaczej :(
Był ktoś może oglądać jeszcze ten egzemplarz ? Co sądzicie ?
tak jak pisali poprzednicy ,kupiony w Polsce , znana historia , cena też ok , jeśli szukasz sw w takim kolorze to ja bym jechał. Jak ja szukałem swojej to ogłoszenie juz było , tylko cena wyższa chyba o 3 tys ,zapytaj sie tylko jeszcze czy było robione coś przy rozrządzie , jaki olej i co ile wymieniany
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
warte uwagi? klapa tyl chyba zle spasowana ? z lewa tylna lampa
Ta w Zamosciu nie warta litra spalonego paliwa...
Dzis zrobiłem do niej przeszło 400 km bo sprzedawca zapewniał ze calutka w oryginale nic nie było malowane czy wymieniane , przebieg potwierdzony nic tylko brac...
Na pytanie czy ta kanapa kierowcy z boku jest peknieta sprzedajacy zarzekał się że tak tylko musiało zdjęcie wyjść i jest na 100 % w całości na miejscu okazało się inaczej....
- lewy błotnik malowany
- maska szpachla plus malowanie
- lewe drzwi szpachla plus malowanie plus szyba nie z tego roku co reszta (dalej już nie mierzyłem bo nie było sensu)
- zderzak spękany , łuszcząca się farba
- zderzak mocno przesunięty nie spasowany z maska
- urwany prawy kierunek przyklejony na przezroczysta taśmę ( na zdjęciach nie ma)
- oczywiście silnik wypicowany aż pachnie
- śruby pod maska niektóre nowe
W środku oprócz spękanej kanapy kierowcy i mocno wytartej gałki zmiany biegów jest ok ale raczej w przebieg bym nie wierzył ...
Zabawna historia z oponami bo stoi na letnich , pytałem przed przyjazdem czy maja jakieś zimówki żeby autem dało się przejechać czy wjechać ewentualnie na jakaś stację sprzedawca potwierdził że maja opony i przed przyjazdem będą zmienione oczywiście po dotarciu było inaczej...
No i dziwnie nagabujący "klient" stojący z boku rozmawiający z pracownikiem komisu cyt. " bardzo ładny samochód na pewno się sprzeda , pewnie ma pan mnóstwo chętnych, chyba go wezmę " a ja z miernikiem mierze grubość lakieru i się smieje...
szkoda pisać dalej bo jeszcze było sporo zawodów ze strony samochodu jak i sprzedawcy!
Ogólnie rzecz biorąc sprzedawca/komis robi z ludzi idiotów strata czasu i pieniędzy.
Mam nadzieje że komuś będzie chciało się przeczytać te wypociny i ominie szerokim łukiem sprzedawce jak i samochód!
Pozdrawiam :)
witam, planuje zakup alfy w najblizszym czasie, pytanie techniczne co do klimatycji, czy ona sie w zimie zalacza, by sprawdzic aby sprawna? bo w niektorych autach nie da sie wlaczyc klimy ponizej danej temperatury zewnetrznej,
Poniżej bodajże 6*C można włączyć klimę jedynie poprzez włączenie funkcji odparowania przedniej szyby. W normalnym trybie przycisk może być podświetlony, ale sprężarka i tak się nie załączy.