To odgrzeję kotleta postów mnóstwo ale..Co proponujecie na tą chwilę do diagnostyki ALFA 156 2,4 10V 136km, jtd 99r cf-2 ?
Jakiś bdb kabelek + progs??Ew.jakieś linki z aledrogo.Dzięki z góry.
Printable View
To odgrzeję kotleta postów mnóstwo ale..Co proponujecie na tą chwilę do diagnostyki ALFA 156 2,4 10V 136km, jtd 99r cf-2 ?
Jakiś bdb kabelek + progs??Ew.jakieś linki z aledrogo.Dzięki z góry.
Ja proponuję przeczytać temat, bo propozycje nie zmieniły się od jego początku.
Jakieś lepsze propozycje zamiast cały tydzień czytać ponad 130 stron?
MES 1.4 - pełna wersja
Kabel VAG/KKL - łączy się z:
Silnik (ECU) (nie zawsze chce się połączyć, nie wiedzieć czemu)
ABS
Poduszki (SRS)
ELM327 bluetooth lub kabel (może być najtańszy ale trzeba przerobić rezystory)
Silnik (ECU)
Wskaźniki (ICP)
Nadwozie (BCM) - Body Computer Marelli oraz CAN info i CAN Setup/ PROXI aligment
Przegląd – Servis Interval Reset
Klimatyzacja (A/C)
Światła
Inne – Boot TRW i Drivers Door TRW
Swoją drogą może warto odświeżyć pierwszy post i dorzucić tam aktualne informacje a nie jak ktoś otwiera to natyka się na propozycję używania niewspieranego już i nie rozwijanego programu FES.
Już mamy więcej świeżych info.Jakiś progs wogóle działa/łączy się pod win 8.1 x64?
To ja proponuje wejsc na strone MESa. Najnowsza wersja wedlug tego co tam jest napisane, dziala pod Win8. Ja osobiscie uzywam ELMa327 zwyklego na kablu, MPPS do wgrania zmian w ECU (wylaczenie EGR - jeszcze raz dzieki @sdero) oraz vag/kkl. Najczesciej uzywam MESa (nie pamietam.dokladnie, ale chyba 1.7) oraz FESa czasami. Aha na netbooku mam Win7 Starter.
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2
Mi działa najnowszy MES na W8 x64. Na 8.1. nie sprawdzałem bo mi się nie chce aktualizować systemu :)
Zatem świeże info MES 2.1 na win 8.1 x64 działa z niebieskim kabelkiem z przełącznikiem ,czyta ECU i AIRBAG , ABS coś nie chce:|.Pojazd AR 156 2,4jtd cf-2
Jest Fiat ecu scan na windows 7>??? bo szczerze juz mnie wkó...a męczyć się na xp. A lapka na xp mam nieszczęsnego.