Wymienione gumy na przegubach,i regulacja luzów zaworowych:cool:
Printable View
Wymienione gumy na przegubach,i regulacja luzów zaworowych:cool:
Cały front czarny tak jak chciałem. Lampy pomalowane na kierunki poleciała folia. Niestety nie zadowoliła mnie jasna czarna folia bo nie pasuje do nowych czarnych wkładów ;/Ale i tak efekt wygląda naprawdę w porządku :)
Moja dostała dzisiaj żarówki LED na podświetlenie rejestracji. Teraz trzeba tylko coś pokombinować z błędem przepalonej żarówki.. ;D
Do mnie wczoraj dotarł MOTUL 10W40 ... dzisiaj kupiłem czarne skórki, wyczyściłem i częściowo przygotowałem do przekładki :)
Wymieniony pasek wielorowkowy, rolka i napinacz.
A ja dość niestandardowo ;) - zamówiłem nowy element do swojej 147 by trochę wnętrze urozmaicić. Przy okazji kupiłem jeszcze przyzwoity olej, płukankę i zamówiłem filtry. Będzie wymiana filtrów i oleju. A jak już stałem się taki rozrzutny to dodatkowo zamówiłem jeszcze nowy ogranicznik drzwi kierowcy bo obecny zaczął irytować.
Co prawda nie dziś, ale w tamtym tygodniu. Montaż stalowej podstopnicy i nakładek na pedały + końcówka tłumika.
Renowacja przedniego emblematu przy użyciu naklejki - bezwzględnie super sprawa, niesamowicie ożywia auto :cool:
Wymiana płynu wspomagania kierownicy.
podłączone dodatkowe gniazda zapalniczki pod akumulator, mam nadzieje, że w końcu znikną zakłócenia z alternatora na CB radiu
Wymiana wahaczy górnych, ale chyba dól też poleci...
Dostala nowy olej Załącznik 85382
Zarzucone przez TapaTalk 2
Tak, nastepny bedzie jakis inny w ramach testu, millers, motul moze jakis inny. Ale na selenie nie moge zlego slowa powiedziec, dobry olej.
Zrobiony przegląd okresowy, zalany nowy olej Motul, Bella wypucowana z zewnątrz i wyczyszczony środek.
WCZORAJ transport na lawecie z Wrocławia do Ząbkowic :D (kilka dni wcześniej walnęła mi poduszka po skrzynią...) ... jak się okazało na kanale poszły śruby, które ją mocowały, stąd taka 'tragedia'. Trzeba było wiercić, na nowo gwintować i z pół h roboty zrobiło się kilka h...
Do tego wymienione żarówki dodatkowego stopu, założona tylna kanapa, zrobiona tylna lewa klamka :)
DZISIAJ umyta na 'bezdotyku'... Miała być przekładna reszta siedzeń, ale nie zaczynam, bo do 15 nie zdążę :)
Zatankowana na full ON Ultimatem,zamówiony odkurzacz z katalogu BP za punkty Payback:cool:
Dziś wyczyszczono układ wtryskowy urządzeniem Jet Clean Tronic Liqui Moly.
Wymieniony rozrząd i olej :)
Wymieniony akumulator i naprawiona śruba która go mocuje, aku centra futura 77ah 760a :)
Umyta z zewnatrz na szczotach, wyszorowalem skóry, wypucowalem plastiki, szyby czyste, odkurzona, nowy zapach zawisl i .... Dalem jej w palnik, a co!
Lozysko przedniego koła, mycie na bezdotyku, 61l benzyny. Zaspawanie dziurki w wydechu. W marcu konwersja na lpg. Mam dość tych skrwsnow.
Jutro postaram się o foty. Dwa dni temu rozkleiłem kierunki i pomalowałem środki i wreszcie mogę powiedzieć że efekt jest taki jaki oczekiwałem :)
Edit.
Odkurzona, wyplakowana i pomalowany zderzak ale do połowy, bo na więcej nie starczyło czasu :(
Foto dla Marcina.
http://www3.picturepush.com/photo/a/...0/12160796.jpg http://www4.picturepush.com/photo/a/...0/12160797.jpg
Alufelgi widoczne na zdjęciu są na sprzedaż :)
Jako że zaczęły się ferie w łódzkim i do szkoły nie trzeba iść to zmieniłem łożysko w przednim kole w belli moich rodzicieli. ;d
Przegoniona po tygodniowym postoju i na liczniku już przeszło 205000km :D
A ja dziś spędziłem w samochodzie prawie pół dnia bawiąc się w odkręcanie i przykręcanie, demontowanie i montowanie, kombinowanie i planowanie. Ale efekt już jest a jutro dokończę (szczególiki) i będzie można się pochwalić :)
Przełożony fotel kierowcy z 'anglika' na wersję europejską (musiałem kupić dodatkowy fotel eur., bo mój miał zepsute podnoszenie i za dużo 'lepienia', żeby z gó**a zrobić rzeźbę :D)), pasażera wrzucony bez zmian.
W skórki wtarty preparat... w autku pachnie :)
Jutro wklejam wstawki w boczki i zakładam :)
a jo dostoł fotki ...
a kurde niespodzianka na wiosna
:lol:
Drogi fotograf ? :D
- - - Updated - - -
Pewnie wyjeździł prawie do suchego :D
- - - Updated - - -
Ja dziś zalałem MOTUL'a 6100 10W40 i zmieniłem: *filtr oleju* *filtr kabinowy* *przedni znaczek na używkę w o wiele lepszym stanie (znalazłem w szafie :D)* *tylną lampkę w podsufitce, bo miała ułamany zaczep* iiiiiiiiiiiii ... wziąłem się za robotę przy klamce kierowcy (guzik często nie odskakuje, co mnie cholernie drażni :D)
w końcu kupiłem jarzma pod 276mm z tyłu POWINNY być takie jakie potrzebuję
U mnie w 155 pospawany tłumik, bo dmuchał bokiem i umyta, w 166 zalane pB i LPG ma Full i mycie :)
Ja dzisiaj wyciągnąłem cały zamek z klamką i podrzuciłem dziadkowi, bo on lubi takie 'zabawy' - trzeba 'dopasować' kluczyk bo coś mi nie śmiga (chyba przez lata otwierania pilotem i dostawania się wody trochę spustoszenia w środku się narobiło...).
W każdym razie co do samego guzika, to wyciągnąłem ^ ^, przemyłem kilka razy czym się dało, nawaliłem WD40 i teraz śmiga :D
Wymiana rozrządu i szybkie mycie :)
Kupione nowe tarcze na przód , mam nadzieje ze w tym tyg bd czas na wymianę
Nowy-używany zamek dopasowany do oryginalnego kluczyka ! :)
Oryginalny zamek pewnie długo nie był używany, woda narobiła spustoszenia i nie nadawał się do niczego :(
Bella została dzisiaj odkurzona, wyczyszczona, skórka nawilżona... Aż chce się jeździć :D