to jest immo o ile pamiętam ktoś wyciął ci kod immo sterownik cię informuje że jest nie zaprogramowany tym się nie przejmuj jeżeli auto odpala
Printable View
Kolega poczyta posty wczesniej :)
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Wie ktos gdzie sie znajduje centralka od immo? Przeszukalem cala deske rozdzielcza (doslownie wszystkie plastiki zdemontowalem) i jej nie znalazlem.
To jest taka żółta obudowa
http://imageshack.us/photo/my-images/833/code1a.jpg/
znajduje się ona nad pedałem gazu trzeba zaglądnąć pod deskę rozdzielczą . Ale czy ten elektronik co usuwał Ci immo z auta to nie wywalił przypadkiem całkiem tego sterownika ? I w ogóle auto nie zapala teraz , świeci się kontrolka code cały czas?
Wiem jak wyglada, ale wgl go nie ma, mechanik niby mial wgrac immo do komputera a nie go usuwac, ale chyba go unusa. Kontrolka sie nie swieci nawet jak wyciagne transponder z kluczyka. Zastanawiam sie bo zanim zacząłem robic przy cewkach to odpala ale gasl, a teraz nawet nie zalapie. Moze cewki zrabane?
Czyli z tego wynika że całkiem wywalił immo i puszkę od niego też. Ale z tego co czytałem to został zmieniony komputer bo stary się uszkodził a w silnikach 1.4 i 1.6 były inne komputery i może po prostu coś jest źle podłączone i będzie uszkadzało komputery. A druga sprawa to może ten elektronik usuwając immo też coś tam namieszał Kto to robił znał się na tym dobrze i na czym to miało polegać to usunięcie?
Poprostu mial wgrac do kompa immo zeby odpalil. Odpalil wiec odjechalem. W tedy jeszcze nie wiedzialem ze to 1.6. A nie da sie ustawic kompa z 1.4 zeby wspolpracowal z 1.6? Czy musze kupic kompa z 1.6? I czy z nowu bede musial z tego kompa wywalac immo?
- - - Updated - - -
Nowa sprawa: na dwoch swiecach nie ma iskry! Popsuta cewka?
Nowa cewka, nowe swiece dalej nie odpala...
Gdzie jest filtr paliwa?
Z tyłu po lewej (chyba jak nie to po prawej) stronie w okolicach koła będzie pod taką plastikową osłona