zrób zdjęcie
Printable View
Dzisiaj pojechałem do innego warsztatu i mechanik twierdzi, że wahacz górny do wymiany. Teraz jest TRW i w zasadzie tak jak na forum ma on złe zdanie o nim.
Powiedział, że sprowadzi Harta jako jeden z tańszych zamienników a w razie czego jest gwarancja. Był jeszcze Lemforder ale dwa razy droższy, ale przetestuję Harta i w ogóle zobaczę czy stuki były spowodowane wahaczem.
Sory, że nie ten wątek ale przy okazji zrobiłem przegląd klimy i tam wszystko ok, tzn klima szczelna.Taki pozytyw. O dziwo dowiedziałem się, że filtr kabinowy węglowy dostępny jest do naszych aut.
Po wymianie wahacza brak stuków w drodze powrotnej, czas pokaże czy na stałe.
Jest pewien sposób na sprawdzenie wahacza chociaż nie wiem czy miarodajny, otóż jeśli podczas podnoszenia auta na lewarku słychać niepokojące skrzypienia dobywające się z okolicy wahacza to jest spora szansa, że jest to spowodowane luzem wahacza. Mój przypadek taki był.
Dziwne uczucie nie słyszeć tego pukania;)
Macie jakieś info ile wytrzymuje Hart?
Witam
Nie wiem dlaczego jest tyle złych opinii o tych górnych wahaczach TRW??? Ja sam rok temu wymieniłem prawy i lewy na właśnie TRW i jestem zadowolony.
Zero stuków i zero luzu a jeżdżę po kamienistych drogach mocno popsuta nawierzchnia. Może kupiliście jakieś chińskie podróby TRW, a nie ich produkty???
Poza tym na pierwszy montaż też idzie TRW.
Też tak myślałem że może za pierwszym razem dostałem podróbkę, za drugim razem w ASO również zamontowali mi TRW i stukało już jak Pan z ASO pojechał na jazdę próbną.
Stwierdzili że pewnie jakaś wadliwa sztuka się trafiła, więc założyli jeszcze jeden komplet i dalej stukało. Następnie założyli ori i aktualnie jest cisza. Więc albo ja miałem strasznego pecha że trafiłem
na 3 wadliwe komplety albo jednak coś w tej słabej opinii o TRW jest. :)