Ja od roku tylko Bella jeżdżę ;) z tego co wiem również Tomi i Grzdylu tylko Gtv mają ;)
Znam jedna pewna Gt 2.0 JTS, właściciel mówi, że sprzeda, żeby potem stwierdzić, że nie, bo za dobry samochód. Mogę się odezwać ;)
Printable View
Ja od roku tylko Bella jeżdżę ;) z tego co wiem również Tomi i Grzdylu tylko Gtv mają ;)
Znam jedna pewna Gt 2.0 JTS, właściciel mówi, że sprzeda, żeby potem stwierdzić, że nie, bo za dobry samochód. Mogę się odezwać ;)
O mojej Tytus mówisz? :D Nie ma opcji, żebym ją oddał w najbliższym czasie ;p
Hah, ano o Twojej mówiłem. Tobie to się zmienia średnio raz w miesiącu, więc nie obiecuj, nie obiecuj ;)
Zacznę od przywitania wiec....
cześć!
Obecnie jestem na etapie sprzedaży Lybry a po głowie chodzi mi GTV...
Myslę raczej o wariancie kup cokolwiek i zròb pod siebie tak jak pisaliscie, ale
- nie wygralem kasy na loterii
- myslę o gazie (chociaż czytając watek o lpg opinii tradycyjnie tyle ile wypowiadajacych sie osòb).
Mam konkretne pytania:
- ile kosztuje przeglad z wymianą rozrządu,
- ile przeznaczyc powinienem na to $, bo myslalem o aucie 5tys. (czy przed czy po lifcie az tak bardzo mi nie zależy) naprawy 10-12
- jaki silnik pod gaz?
- na co zwracać uwagę ogladając je, co głòwnie rdzewiej zeby potem nie musieć całej podlogi od nowa robić
- jak ma się eksploatacja tego auta w stosunku do lybry 1,9\156 z tym samym silnikiem o ile ktoś ma poròwnanie
- Heh, nie "jaki silnik pod gaz", tylko w twoim budżecie "jak Twin Spark sprawuje się z instalacją gazową?" Odpowiadam: Jeśli jest zdrowy i wszystkie czujniki sprawne - bardzo dobrze, szybko łapie temperaturę i jest ok.
- Rdza to jest ostatnia rzecz, o którą musisz się martwić. Ten model nie ma z nią problemów, a na pewno nie podłoga.
- Ceny części eksploatacyjnych w porównaniu do 156 to mniej więcej +40%
czyli nie ma znaczenia czy 1,8 czy 2,0 jeśli te kilka koni mnie nie zbawi?
brak rdzy to świetne info!
40 procent to nie mało ale tez nie jakiś dramat ;)
Ale do 5 tys ciężko będzie kupić auto, które wyciągniesz wkładając w nie 12 tys. Z tego co wiem, to było już kilku takich na tym forum, którzy śmiali się z tych co dawali pod 20 tys za zdrowe 3.0, kupili złoma za 5-7 tys sumarycznie wszyscy wydali więcej niż te 20 tys. Tu mówimy i TS więc może być dużo taniej. Ale to niech lepiej spece się wypowiedzą. Ja zawsze jestem zdania, że lepiej dać więcej za pewną sztukę niż naprawiać złoma
ok tez cenne info :) 5 bylo trochę symboliczne bo moze być i 10 ale dobrze byloby ze wszystkim w 17 sie zamknąć, zeby sie nie okazalo ze kupię igłę za 10 i 12 dołożę:D
Szukaj z padniętym, albo padającym silnikiem (panewki), ale sprawną resztą i rób remont. To chyba najlepsza (i stosunkowo tania) opcja na dobrą Alfę z TSem.
Ja kupiłem swoją za 9 i wyprowadzilem ja na prostą dokladajac 11. Zrobiłem ja tak jak mówisz "pod siebie" trochę ja nawet poprawiłem, wiec da się. To o czym musisz pamiętać, to że czas lec, części i samochodów coraz mniej, wiec cena idzie w górę.
Apropos gazu nie ma co zdawać się na opinie, trzeba bazowac na faktach. Instalacja i jej montaż zwracają się po wielu przejechanych kilometrach, a odnośnie zużycia silnika choć nie ma jasnych danych faktem jest, że moc w zgazowanych silnikach maleje i rzadko modyfikujac osprzęt da się przywrócić silnikowi moc nominalna.