-
1 załącznik(i)
zrobił się mały poślizg w pracach. sporo czasu zeszło się z docieraniem zaworów, dobrze, że nie było ich 24 szt. W każdym razie głowica na swoim miejscu:
Załącznik 194427
przy okazji montażu osprzętu okazało się, że napinacz paska rozrządu ma luzy na łożysku (po ok 10 kkm), więc poszedł do reklamacji.
Do montażu pozostało: podpora silnika i rura od kolektora wydechowego do trzeciego katalizatora, wałki itd.
z braku czasu prace muszę zawiesić do czwartku.
-
Po wielkich bojach i dwóch tygodniach z niewielkimi przerwami, udało się odpalić. Oto efekt końcowy
https://www.youtube.com/watch?v=V2X5...ature=youtu.be
-
No i fajnie, teraz czekamy tylko na info w sprawie spalania oleju :) Btw. jakim olejem zalałeś silnik ?
-
silnik zalany olejem Valvoline 10w60
a na marginesie mam nauczkę na przyszłość i przestrogę dla wszystkich nie oszczędzajcie na uszczelkach. Poskąpiłem 65 zł na uszczelkę obudowy pompy oleju (dostępna tylko oryginalna) i niestety cieknie olej, więc po świętach mam robotę z jej wymianą. Zabawy jest sporo trzeba zdjąć pasek osprzętu, rozpiąć rozrząd zdjąć podporę silnika.
PS
po remoncie silnik zrobił się zdecydowanie żwawszy. Nie pisałem wcześniej o stanie starych pierścieni w których szczelina na zamkach wynosiła 1,1mm pierścienie olejowe w dwóch tłokach nie miały rowków odprowadzających olej.
-
Czesc, przyszly mi sruby do glowice ale nie mam instrukcji z jakas sila i w jaki sposob je dokrecac. Macie jakas instrukcje ? Podeslecie zdjecia czy cos ?
-
Remont 1.6 TS 105KM
Elerna znajdziesz w sieci
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Omen - jakbym miał czas szukać to bym nie pytal na forum.
-
1 załącznik(i)
1. 20Nm
2. 40Nm
2. +90 stopni
3. +90 stopni
4. +90 stopni
Załącznik 195190
pierwsza śruba jest od przodu samochodu
-
-
a tak przy okazji do uszczelki pod głowicę (Erling) dołączona jest instrukcja dokręcania wraz z siłami