A nie lepszy będzie Ar9100 od 9200 do naszych aut? Ja stosuje ar9100, mam wrażenie, że chyba gdzieś kiedyś czytałem, że lepszy jest do nas 9100 no ale może coś sobie ubzdurałem.
Printable View
Kiedyś pytałem Tomka od czarnepaliwo.pl, co kupić do 3.2, zalecał 9200, a 9100 lepiej sprawdza się podobno w dieslu gdzie jest większy problem z nabieraniem temperatury, 7 lat to stosowałem i się nie zawiodłem.
9200 zalecali też chłopacy od driftu i silników turbo z mocami + 100% tego co seria, dlatego kupiłem teraz 9200, ale chętnie dowiem się czegoś nowego jak ktoś ma jakieś sprawdzone informacje.
Od jakiegoś czasu jest też dostępna wersja MIX: https://sklep.archoil.pl/produkt/arc...rt-racing-mix/
Coś takiego znalazłem
A w Poznaniu oficjalnie na Serwisie Voyager Group w piątek na przeglądzie zaproponowano mi płukankę BG 109 - skorzystałem , auto na gwarancji !!
bgpoland.pl/katalog/bg-epr-nr-109
To papiery 10,02,2023 jeszcze piszą na Voyager Załącznik 286132
Starsi panowie dwaj w obsłudze ale kumaci w AR, od ponad 20 lat
Na przeglądzie na 30kkm o 500 zł tańsi od POL Car . ( ale żeby dotrzymać obiecanej przez telefon ceny 5 min klikali % w kompie ;) )
Serwisowałem tam Dodge'a jak jeszcze importowali, i Renegade w okresie gwarancji, jak mnie oszukali na świecach co wbili na FV i zlecenie ale jakoś zapomniało im się ich wymienić - zakończyłem tam serwisować auto. Akurat mieli pecha bo auto z LPG i po 3 tygodniach zaczęło szarpać na LPG, pojechałem do gazownika a ten pierwsze co to sprawdził filtry i właśnie świece, a te nawet nie ruszone.
a co do Voyager Group : https://epoznan.pl/news-news-136729-...scia_duda_cars
Mnie dopadło "wypadanie zapłonu" przy jakiś 70 tys. przebiegu, jednak poza check engine praca silnika się nie zmieniła. Ani na zimnym, ani na ciepłym, i bez znaczenia czy na zewnątrz było -10 czy -20 stopni. Świece wymieniłem przy jakiś 96 tys., rzeczywiście były mocno "zajechane", ale po wymianie i skasowaniu błędu oraz przejechaniu jakiś 300 km znowu wywaliło mi check engine, ale znowu bez zmiany w pracy silnika. Jakiś pomysł co dalej z tym zrobić? Pojadę też zaraz żeby cewki gdzieś mi sprawdzili, ale trochę dziwne, że wywala błąd, a praca silnika bez zmian - chodzi równo, bez falowania, odpala "na strzał".
W wygenerowanym błędzie powinna być chyba informacja na którym cylindrze jest "wypad"? Skoro wszystko Ci działa czysto to, jeśli to wogole cewka, to zapewne statycznie jest ona ok i na stole jej raczej nie sprawdzisz (rezystancyjnie). Być może przebija się ona okazjonalnie po stronie wysokiego napięcia. Raczej tylko mieszanie cewkami i obserwacja czy za zamianą celu nie pójdzie zmiana kodu błędu (że z innego cylindra wypadł zapłon). Takie raczej podstawowe testowanie.
[MENTION=29970]szymonjot[/MENTION] swiece wymieniales dopiero przy 96tys km? 60 wg ksiazki ale i tyle nie bardzo ludziom wytrzymuja i wielu robi na 45tys.