-
No nie przesadzajcie. Jak czytałem angielskie fora detailingowe to jest parę osób które robią ręcznie i piszą, że się da i da się osiągnąć dobre efekty. Ale to długa i ciężka praca.
Sam mam zamiar spróbować. Mam 4Nano High Gloss Cut Coupound, "niemiecki" pad i AIO od Autoglyma. Jak mi naprawią rury i włączą wodę w garażach to odpalam mięśnie i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
-
Nikt nie mówi, ze to niemożliwe ale efekt będzie niewspółmierny do nakładu pracy. Najtańsza sensowna polerka od K2 to jakieś 200zł, a uwierz mi po pierwszym ręcznym "polerowaniu" będziesz sobie pluł w brodę, ze nie kupiłeś. Ja nawet AIO kładę maszyną i nie wyobrażam sobie ręcznego polerowania auta.
-
Dokładnie tak jak wyżej napisał Pływak polerka elektryczna K2 to wydatek 200 zł. Posiada płynną regulację obrotów i łagodny start bez względu na nacisk dzięki czemu możesz cały czas kontrolować proces polerowania (nie uszkodzisz lakieru) według mnie najlepsza opcja na rynku.
-
Panowie proszę o pomoc! Mam czarną 159 z pięknie mieniącymi się hologramami w słońcu :(. Nie mogę tego dziadostwa usunąć. Poczyniłem pewne zakupy, pasta tnąca + finiszer do tego po dwa pady (żółty i czarny). Zrobiłem test na drzwiach, troszkę poszło ale jeszcze widać. Jaką przyjąć metodę polerowania aby to usunąć?
-
-
Monster Shine Pad Flexipads 135mm Pro Detail / Rupes Big Foot Pasta polerska średnio ścierna QUARZ MEDIUM 250ml / Menzerna final finish FF3000.
Na początku pastą tnącą pion / poziom żółty pad, potem finish na czarnym padzie. Jak przejechałem na końcu delikatnie małym padzikiem to zeszło deczko tych hologramów ale jeszcze są. Używać wody przy polerce?
-
Na jakiej polerce pracujesz? Ile przejazdów robisz finiszowym zestawem? Ciezko pomoc pisząc. Zerknij na filmiki w necie i podpatrz technikę pracy.
-
polerka bez regulacji niestety, przejazdy finiszowe może 2/3, a ile z zasady się robi? OK jeszcze popatrzę w necie.
-
Drzwi Alfa 147. Chcę przejechać niektóre miejsca papierem przed polerką. Jak wiadomo u góry są "garbate", po środku wklęsłe a u dołu raczej proste. Chodzi mi o środek. Jakiś patent jest na przelecenie papierem tak wklęsłej powierzchni? Malutki klocek drewniany czy zakupić jakiś o kształcie kołyski (są takie?)? Jakiś baran (pewnie po sprowadzeniu do PL) malował bezbarwnym i poprzyklejało się w niektórych miejscach troszkę paprochów, które czuć pod paznokciem.
-
Wosk o tak ja się nie bawię w polerowanie ja oddaję do polerowania.