-
Odpowiadajac na pyt dot kopcenia: jak sie dobrze zestroi program to nie wystepuje, przynajmniej jest niezauwazalene przy rownej jezdzie - jak sie mocno depnie jadac wolno jest troche wiecej dymu niz bylo wczesniej, ale cos za cos - jak byl DPF caly syf osadzal sie na nim. Nie ma natomiast czarnej chmury itp zjawisk atmosferycznych...
-
Szewli. A jak z glosnoscia pracy silnika? Jest głośniej niz przed wywaleniem dpf'a i zmianie softu?
-
nie ma różnicy brzmi tak samo jak przed modem, to zależy jak sie usunie DPF - jak usuniesz filtr i zostawisz pusta bańke filtra to będzie głosniej - ja u siebie w obudowie dawnego filtra w miejsce DPF mam wspawaną rure o średnicy oryginalnej rury wydechu.
Mozna tez wstawic sama rure przelotowa tylko jak ktos upierdliwy to uwali to na przegladzie.
-
Szewi cyferki ładne tylko szkoda że po 3800 już nic się nie dzieje, straszne załamanie w dół później na wykresie. Bezawaryjności jeśli wszystko odpowiada.
-
Ja niestety juz mam taki czas ze lubię ciszę w samochodzie więc jak bede wywalac dpf to tylko tak, aby bylo cicho jak z nim :)
-
Kolin dzięki - generalnie trzeba pamiętać, że jest spadek póżniej bo tak biegnie progr fabryczny (chip podnosi krzywa ale z zachowaniem rozsadku i biegnie zgodnie z trendem krzywej seryjnej - można oczywiście pewnie próbowac korygować i "prostować" krzywą pod koniec, tylko po co?
Dolne obroty zjadaja wiekszosc beznynowek o porownywalnej czy troch wiekszej ilosci koni podczas gdy te sie rozpedza do swoich 7 tys / obr ;)
Naprawde niezla rakieta sie zrobila po tych modach...
Nie jest mi tez do niczego potrzebna silna koncowka obrotow, bo tez nie o to chodzi w dieslu - w sensie nie zrobimy z niego charakteru beznynówki.
Poza tym taki moment i moc do końca bylyby z całą pewnościa nie bez znaczenia dla żywotność podzespołów oraz nie miałbym na to gwarancji - a tak mam 2 lata na moda na podstawie faktury ew jak mi sie coś nie spodoba w przeciągu tygodnia możliwosć zwrotu kasy i powrotu do serii.
-
Czyli robiłeś auto pod siebie a nie na uzyskanie jak najlepszych parametrów, prawidłowo. Zapytałem bo chciałem wiedzieć czy to tak wychodzi , czy tak został napisany program teraz wszystko rozumiem. :)
-
1 załącznik(i)
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD
Załącznik 43901
-
czemu dobry juz NM jest dostepny tylko do 2700 rpm ?
-
Czyżby czip zrobiony przy padniętej zmiennej geometrii...? Pewnie ładnie go paliwem podlał. Nie kopci?