Być może mi słoń nadepnął na ucho bo sam nie wierzyłem jak handlowiec powiedział że wielkiej róznicy nie ma - ale na tyle na ile w salonie było to do przetestowania .... to wielkiej różnicy nie słyszałem .... ot była jedna dla klienta do odbioru z BOSE .... Stanowczo lepiej wydać tą kwote na pakiet sportowy którego wcześniej przy opcji 1,4 nie brałem pod uwagę ... a wiele zmienia. Do tego wyszła dopłata której tez pod uwagę nie brałem - tapicerka łacząna (skóra i siedziska "perforowane").
Suma sumarum zacząłem się zastanwiać nad najmocniejszą wersją .... tylko tak jak przedmówcy piszą .... to spalanie może boleć*:)
Muszę przemyśleć - ale decyzja zapadła będzie Giulietta - Golf na sprzedaż :)
---------- Post dodany o godzinie 18:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:40 ----------
I Trafiasz w sedno sprawy .... ja tym autem będę pokonywał około 20 000 rocznie .... spalanie mnie hamuje:( Tym autem nie da się jeździć "delikatnie" wiem to bo miałem na testy Scirroco R od mojego dealera na weekend .... spalanie średnie przez weekend 16,7L/100 - fakt tam było 265KM. Ale nie można się było oprzeć by DSG pracowało w trybie sport i tej zabawie :)
Ps. Właśnie jesli chodzi o ubezp. ktoś się orientuje jak to wygląda ... w sensie ile % wartości auta teraz w salonach Fiat/Alfa się płaci .... u mnie to było zazwyczaj 2,9 - 3,5 wartości przy zakupie ... mam 60% zniżek (w VW/Audi jest to Alliznz lub Hestia)