I często będzie miał taką samą temperaturę jak przed wymianą
Printable View
I często będzie miał taką samą temperaturę jak przed wymianą
ja mam tak ze ile bym nie przejechal wskazuje zawsze 55* a waz idacy z termostatu do chlodnicy jest cieply.
ostatnio po przejechaniu 70km w temperaturze +10 stopni pokazywalo
55-60*
Ale taki Vernet to wydatek 210zł + czujnik EPS 53zł. Zatem koszta można ciąć ;)
---------- Post dodany o godzinie 14:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:47 ----------
Jeśli wąż ten nagrzewa się równomiernie wraz ze wzrostem temperatury silnika, to oznacza, że termostat masz do wymiany
Ale generalnie termostaty do M-jetów są droższe
http://autosklep24.pl/product_info.php/products_id/802
potwierdzam, zadzwoniłem do sklepu i przysłali mi oryginalny termostat behra z uszczelką czujnikiem 302 zł z przesyłką.... wymieniałem go wczoraj sam prawie 4 godziny (wieczorem w garażu) ;) ale teraz chłodnica jest zimna... jak złapie odpowiednia temperaturę puszcza obieg na chłodnicę...a później zamyka... wole dołożyć te 50 zł i mieć spokojną głowę że auto i zima i gorącym latem będzie mieć odpowiednie warunki pracy :)
macie racje tez zamowie tego BEHRA, 50zł wiecej to nie majatek tylko ostatnio mi sie wysypalo tyle wydatkow na ta kaprysna wloszke ze bylem juz wkur... i zdesperowany
Mnie też czeka wymiana tylko czasu brak i czytałem własnie procedurę wyjmowania w elern jest troche do rozkręcania :)
Jest mały problem. Behr którego kupilem ma czujnik temperatury na dwa piny, tymczasem w samochodzie wtyczka jest cztero-pinowa. Zatem z czujnika nie będę się cieszył :( Pozostaje przełożenie ze starego termostatu.
A to nowość a zarazem zagadka ?