Napisał
Tomek_KRK
Więc efekty są takie - moduł CanBus, który "wypożyczyłem" z radia JVC - jest to dedykowany moduł dla samochodów Alfa Romeo 159/Brera - działa. Przyciski na kierownicy zgłaszają się, przy czym mój moduł nie odczytuje naciśnięcia przycisków od telefonu (słuchawka) i komunikatów głosowych. Pozostałe funkcje - zwiększanie/zmniejszanie głośności oraz przeszukiwanie stacji/zmiana utworów/wyciszanie (MUTE) - działają.
Testowałem jeszcze raz brzmienie obu sprzętów w porównaniu do fabrycznego odtwarzacza - i niestety model 832D ma gorsze niskie tony - miłośnicy walnięcia basem w bebechy bez wzmacniacza zewnętrznego się nie obejdą. A szkoda, bo cała funkcjonalność tego urządzenia jest dla mnie wręcz wzorcowa.
Model Erisin 996D - brzmienie praktycznie nie do odróżnienia od fabrycznego radio, natomiast jest już bardzo mocno wybajerzony jeśli chodzi o grafikę i obługę - a co za tym idzie - nie jest tak intuicyjny, jak tańsze urządzenie.
Co do samego modułu CanBus - zasadniczo nie ma znaczenia, jaki moduł się kupi, byle był dedykowany do 159-ki/Brery. Moduł "tłumaczy" sygnały z sieci CanBus na konkretne napięcia (zakres 0-5V), które są potem przyporządkowywane przez użytkownika do poszczególnych funkcji radia. Im więcej sygnałów wychwyci moduł - tym więcej przycisków można przyporządkować.