Te felgi to w ogóle 18 czy 19 ?
Printable View
Te felgi to w ogóle 18 czy 19 ?
18", juz wcześniej pisałem...
Myślę, że kolega maras pracuje w jakiejś firmie która zakłada gps i tyle, bo tak wypowiedź nie wielką niesie treść - każdy zna wady i zalety felg. Po za tym wątpię, żeby GPS zareagowało na przesunięcie auta 5 cm do góry :)
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
GPS do samochodu? Zareaguje na podniesienie samochodu o 5cm, albo w sumie wystarczy o 2 żeby koło ściągnąć.
Po za tym w jakiej firmie pracujesz? :), że tak lansujesz to rozwiązanie :)
Powiem tak kupiłem 18 AEZ i nie ma aż takiego zainteresowania na szczęście teraz jest trochę mały zbyt na kradzione fele.
zwyczajnie lubie nowinki i nietypowe rozwiazania ;) kiedys myslalem zeby zamiast ubezpieczac AC wsadzic gps z max wyposazeniem, ale od uderzenia w drzewo z mojej winy gps nie uchroni :)
poczytajcie sobie o tym, podzwoncie do firm ktore sie tym zajmuja to wszystko Wam powiedza jak co dziala.
To był skrót myślowy:), raczej myślałem o tym ile GPS się podniesie przy podnoszeniu auta od ziemi, więc jak by był gdzieś z przodu, przy ściąganiu tylnego koła, pewnie względem ziemi się wcale nie przesunie do góry, a jak będzie na środku to raczej nie ok. 10 cm ( a może z 2 ) tyle ile pewnie mniej wiecej trzeba lewarkiem namachać od momentu styku lewarka z autem do podniesienia.
Cos mi sie nie chce w to wierzyc, ale fakt - przy 19" w 147 to raczej nie ma miekkiego zawieszenia.
Czy 16" to najmniejsza średnica felg jaką można założyć do 159? Mam na myśli 1.9 16V ze zwykłymi zaciskami. Czy może 15" również da się zamontować?
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie.