Ściema jakaś. Fizycznie poza założeniem blachy zaworu nie ruszasz! EGR wyłącza się w sofcie.
Printable View
Ściema jakaś. Fizycznie poza założeniem blachy zaworu nie ruszasz! EGR wyłącza się w sofcie.
mówiąc "wywalić" miałem na myśli wy kodowanie go porostu. Fizycznie zostaje zaślepiony.
Problem z szarpaniem między 1500 a 2000 obrotów przy lekkim dodawaniu gazu miałem w swojej AR 159 2.0 jtdm, dziś został rozwiązany - problemem był zasyfiony EGR. Po umyciu jak ręka odjął, nic już nie szarpie. Przy okazji polecam zajrzeć do przepustnicy (u mnie była bardzo czysta), ale mechanior (niezła fachura od Fiata/AR) stwierdził, że jak przepustnica mocno się zasyfi to potrafi się przyblokować a silnik elektryczny ma dość mocy żeby ściąć zęby na pierścieniu. A to ponoć dość drogi gips.
Wracając do meritum, jeśli szarpie w przedziale 1500 -2000 obr/min zerknijcie na wskazówkę doładowania - u mnie jak szarpnęło to ciśnienie szybko spadło by po chwili wrócić do góry (przy czym słychać było, że turbo jakby nagle przyśpieszyło), jeśli macie to samo to EGR się przycina. Szarpania nie było jak mocniej cisnąłem.
Kolego IamICEman, z reklamy w poście widzę, że sprzedajesz felgi i opony. Aktualnie poszukuje zapasu do 159, czy masz może coś na stanie? Może być dojazdówka jak i pełen wymiar.
A jak cenowo to wygląda? Czy masz może cały zestaw?
Witam wszystkich
Proszę o pomoc chodzi o to że gdy jade na obojętnie jakim biegu i trzymam obroty na 3000 lub wiecej to gdy zatrzymam się oboty pokazują prawie 1000 i czujnik od ciśnienia doładowania jest nad 0. Dodam że spod maski unosi się lekki dymek i czuć spalenizną .
Kolega napisał, że czujnik od ciśnienia doładowania ma nad 0 :). Może pad właśnie czujnik?