Pod podszybiem z prawej strony.
Prawy róg podszybia, przy dmuchawie. Całego nie musisz zdejmować, wystarczy kilka śrubek by się dostać.
zmienilem panel klimatyzacji pod ICSem- niestety problem dalej jest.Zmienie jeszcze panel z przyciskami od klimy,moze to cos da.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Cześć,
U mnie pojawił się ten błąd kilka dni temu.
Nie zależy od drzwi, maski.
Odpięcie aku też nie pomogło.
Co mogę jeszcze sam sprawdzić ?
Jest tyle stron juz wypisanych z tym problemem i w sumie nic konkretnego co wskazywaloby jednoznacznie na wystepowanie tej usterki.Jedni piszą wtyczki,inni bezpieczniki.Ja juz sprawdzalem wszystko co mozna przy okazji wymiany dmuchawy(wymienialem juz dwie dmuchawy w dwoch autach).W kazdym aucie mialem ten blad i komunikat tylko inaczej przebiegala usterka-opis kilka postow wyzej.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Bo to jest ogólna informacja o błędzie. Jak chcesz poznać przyczynę to trzeba podpiąć kompa. Niestety FES/MES czy ALFAOBD tego nie ugryzą.
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
przeciez tego bledu nie powodują dziesiątki usterek a dam sobie reke uciać,ze mozna je policzyc na palcach jednej reki wiec chyba po tylu stronach wpisow powinno byc wiadome co jest na rzeczy z tym bledem...a jednak nie. Ktoś w ogole podlaczal komputer(jaki,jaki program) i sprawdzil o co chodzi? ...Ja sie naczytalem w tym temacie tylu rozwiązań ale zadne z tych rozwiązań jasno wprost nie mowi,ze pomoglo komukolwiek...ciezki orzech do zgryzienia z tym "faul.condit." W moim przypadku zmienilem dmuchawe,zmienilem gniazdo bezpiecznika,bezpieczniki,przekazniki,sprawdzilem, wyczyscilem wszystkie mozliwe wtyczki,zmienilem panel klimatyzacji,zmienilem ICS. sprobuje zmienic jeszcze calą listwe z bezpiecznikami i przekaznikami w podszybiu.przejrze po raz dziesiaty wtyczki i jak to nie pomoze to znowu bede myslał i czytal temat od nowa-usterka nie jest uciazliwa ale jest i dobrze by bylo zeby udalo mi sie ja w koncu wyeliminowac.
[MENTION=8622]gcredhot18[/MENTION] napiszę to banalnie. Jak się zapali lampka od silnika to wiesz co jest przyczyną ? Tematów o przyczynach też masz pierdyliard, jak to mówi mój młody. To samo jest z tym komunikatem. Z klima poza Egzaminerem łączy się kilka testerów z tzw. wyższej półki, czyli Launch, Texa, CDIF3. Nie wiem jak KTS, ale pewnie jakiś by się jeszcze znalazł. Ktoś na forum kupował i się łączył, bo nawet mi podsyłał zdjęcia jak to wygląda, ale ni uja nie potrafię sobie przypomnieć kto to był.
Check to juz cos bardziej zaawansowanego,bo i caly osprzet silnika moze byc winny.tam bez komputera to jak szukanie igly w stogu siana a z tym slynnym bledem z klimatyzacji powinno juz cos sie ruszyc tym bardziej,ze praktycznie u wszystkich osob,ktorych to dotknelo usterka jest chwilowa(pojawia sie i znika-niekiedy trzeba zgasic motor i odpalic ponownie zeby komunikat "faul.cond." sie juz nie wyswietlal).Ta usterka ma podobne objawy u wielu uzytkownikow wiec pole poszukiwan jest duzo zawezone,sam uklad klimatyzacjinie jest jakims wielkim rozbudowanym systemem.Pare razy juz przeczytalem ten temat i niestety nic o podloczeniu pod komputer nie znalazlem jedynie jak pisalem wyzej tylko luzne wtyczki,bezpieczniki itp.Teoretycznie zakladajac,ze mam mozliwosc podpiecia pod komputer jakie ew. bledy i usterki w ukladzie klim.moglbym zobaczyc? zaniki napiecia,cisnienie w ukladzie,bledy czujnikow(jakich)? co jeszcze? ...nie moze byc tego duzo wiec drogą dedukcji,prob i bledow,wymian na slepo teoretycznie powinno sie ten cholerny blad wyeliminowac tym bardziej,ze walczy/walczylo z tym kilkanascie jak nie kilkadziesiat osob. Tylko,ze tutaj teoria nijak sie ma z praktyką.
W szaraku komunikat o błędzie pojawiał się raz na jakiś czas. Klima działała. Komunikat zniknął na dobre po wiosennym serwisie klimatyzacji, kiedy facet dopuścił trochę czynnika.