Wielki dzięki drift-r ;)
Printable View
Wielki dzięki drift-r ;)
aaa :P ja się załamie :P kierownica i poduszka to dla mnie nefralgiczne punkty auta i poprostu boję się w ciemno coś odkręcać..
Załącznik 63090
Czy te blaszki wokół nakrętki mam poprostu odgiąć ? i jaki to jest rozmiar klucza może ktoś pamięta ? bo muszę kupić.. nie miałem tak dużego w zestawie..
A dodatkowe pytanie, jak myślicie czy poduszke można rozłączyć od tego plastiku zewnętrznego z logo Alfa Romeo ? (foto poniżej) bo tak podejrzanie coś mi w środku brzęczy jakbym piasek w środku miał jak obracam.. jak używałem kierownicy sądziłem że to brud w kierownicy ale po demontażu słyszę że to w poduszce.. ten dźwięk może coś znaczyć ?
Załącznik 63091
Tych blaszek wokół nakrętki to Ty nie ruszaj. Odkręcisz razem. Jeśli będziesz używał klucza nasadowego z grzechotką to pamiętaj o przedłużce bo śruba jest dość głęboko w stosunku do kierownicy i bez niej się nie obejdzie. Rozmiar hmm 22-24 nie mam pewności - najprościej wziąć suwmiarkę i zmierzyć.
A co myślisz o tej grzechoczącej poduszce ?
Trudno powiedzieć co tam może być. Możliwe że po zdjęciu tego plastiku nic nie będzie widać bo problem będzie gdzieś głębiej. Ale żeby tam gmerać to już bym się nie zdecydował ;)
Kurde:P no ja w sumie się tak domyślam że to grzechocze głebiej.. i tak się zastanawiam czy ta poduszka wogóle jeszcze sprawna jest jak coś tam grzechocze.. yy.. dobra nie ruszam :P zamontuje na nowej kierze i tyle..
Jak mocno przykręca się air bag ? bo tam są te blaszki od klaksonu? jak dokręciłem na max to mam wrażenie że klakson będzie cały czas włączony ?
Nie przesadzaj z tym dokręcaniem. Jeśli dokręciłeś tak, że możesz jeszcze poduszkę docisnąć to jest wszystko ok. Jeśli jest ona równo to jest prawidłowo bo to mocowanie tak jest pomyślane. Poza tym jak podłączysz akumulator to będziesz wiedział czy przykręciłeś dobrze czy źle :).
Odgrzeję kotleta bo kupiłem wiązkę kabli żeby poszukać co gdzie iść powinno o zrobił mi się jeszcze większy mętlik w głowie. Będę się brał za rozbiórkę i montaż jutro od rana i tu pytanie - podłączył ktoś podświetlenie kierownicy i mógłby napisać co i gdzie idzie?