Widać inż z alfy woleli siedzieć przy kawie ;)
Mnie by zadowoliło chociaż by podskoczyła na taką wysokość aby dłoń wsadzić pod klapę , bo teraz to jest tragedia :/
Printable View
Widać inż z alfy woleli siedzieć przy kawie ;)
Mnie by zadowoliło chociaż by podskoczyła na taką wysokość aby dłoń wsadzić pod klapę , bo teraz to jest tragedia :/
pamiętam, że kumpel miał w passaciku B6(sedan) fabryczne, automatyczne otwieranie klapy(bez żadnych elektrycznych silniczków i tym podobnych wynalazków), gdzie nie było problemu z zamykaniem, ma ktoś może dostęp do takiego passacika? ...kolega swojego się pozbył.
Z tego co ja widziałem jak są otwierane bez automatyki to po prostu jest sprężyna naciągowa do ramienia. Tylko że w tych autach nie masz mechanizmu pantografowego jak w alfach tylko takie długie ramię wchodzi w bagażnik. Wtedy dodajesz to do niego sprężynę i już. W temprze to za flaszkę się robiło. Minusem jest tego fakt że masz mniejszy bagażnik. Gdzieś przecież ta sprężyna z ramieniem musi się chować. Cudów nie ma.
Po otworzeniu powinien wyskakiwać jakiś sznurek z tej szparki :D
To może lepiej zostawiać sobie przytrzaśniętą tasiemkę :P jak do wyciągania baterii w latarce :sarcastic: a jaką furorę zrobisz jak będzie Ci coś tam wystawać :sarcastic:
- - - Updated - - -
Albo nie, lepiej. Gumowa kurza łapka niech wystaje. Będziesz za nią ciągnąć a i akcent humorystyczny będzie. Nikt nie zczai że to potrzebne tylko każdy pomyśli że ot taki żartowniś z Ciebie :sarcastic::haha::lol::laugh:
Witam! Zakupilem sprężynÄ™ niebieska i u mnie dziaÅ‚a super. Na 10 otwarć 9 razy otwiera mu sie klapa na maxa. Silowniki mam oryginalne sprezyna sie mieÅ›ci klapa sie domyka przy użyciu prawie tej samej sily co bez sprężyn. Jestem zadowolony w 100% z tego polaczenia sprężyn i oryginalnych silownikow. Filmik wyÅ›le na whats app jak ktos sobie zażyczy í ½í¸‰ Kontak 665742234
- - - Updated - - -
U mnie działa na pelne otwarcie.
To wrzucaj film :) i jaka to sprężyna :)
Możesz podać model lub dostawcę sprężyn? Chętnie bym się zaopatrzył.