Kupiłem mojej siostrze do BMW1 (RWD, czyli zimą nie ma lekko) i jest BARDZO zadowolona, więc muszą być całkiem przyzwoite :).
Printable View
Ja polecam nasze oponki - DĘBICA Frigo HP
A ja Dayton DW510 cena rewelacja i trakcja również
Co sądzicie o tych?
Toyo Snowprox S953 225/50 R17 98 V XL
Czy ktoś miał/ma przyjemność/nieprzyjemność ich użytkowania?
Ja również polece Continental TS850. Jeżdżę już druga zimę i są na prawdę świetne. Nie są może najtańsze ale jakość najwyższa.
Wysłane z mojej Nokii 3310
za pomocą Tapatalk 2
Chyba 3cią zimę mam na Vce 156 Continentale TS830 (poprzedni model , przed aktualnym chyba 850) - nie masz co szukać czego innego. Naprawdę bardzo pewne te opony, co więcej poza śniegiem w warunkach jakich chyba jest przewaga zimą czyli po prostu zimno ale asfalt bez śniegu, no i również po prostu mokro bardzo fajnie się sprawują pod każdym względem. Lekkie podjazdy na świeżym śniegu także ładnie pokonują.
Osobiście niestey żałuję ze do drugiego auta inne kupiłem (vredestein snowtrac - nie są złe, ale nie tak dobre jak continentale.
Porównanie mam również z uniroyal zimową , fuldą no i dębicą. Wnioski mam takie, że na przyszłość nie ma co innych opon niż te Conti szukać. (mam rozmiar 205/55/16)
miałem te oponki kilka lat temu w innym rozmiarze ale sprawowały się naprawdę super. bieżnika nie ubywało za szybko a trakcja na śniegu i mokrym zadowalająca. polecam jedynie sprawdzić datę produkcji, bo moje były już starsze jak kupiłem i potem z roku na rok odczuwana była zmiana in minus