Już kiedyś założyłem taki temat i sam sprawdź ile się dowiedziałem:D
http://www.forum.alfaholicy.org/doln...korzystal.html
Printable View
Już kiedyś założyłem taki temat i sam sprawdź ile się dowiedziałem:D
http://www.forum.alfaholicy.org/doln...korzystal.html
we wrocku tylko IRBIS z paprotnej mnie nie zawiódł zawsze profesjonalnie i zgodnie z wcześniejszą wyceną i na czas polecam
Mnie osobiście zawiódł. Wymieniali rozrząd w 159 1.9 16v jtdm i nie zauważyli dziur w dolocie (znany problem klap wirowych, u mnie cały kolektor był w "błocie", trudno było tego nie zauważyć, a ja wtedy nie wiedziałem jeszcze że klapy to znany problem w tym silniku). Zamiast od razu to zrobić to sam musiałem to zauważyć (po kilkunastu dniach) i zlecić im drugi raz tą samą robotę (do wymiany kolektora trzeba zdjąć rozrząd).
Uczciwie przyznam jednak, że kwota robocizny wymiany kolektora dolotowego była niższa niż kwota robocizny wymiany rozrządu. Mimo, że do wymiany kolektora trzeba była wyjąć pompę wody. Odebrałem to jako wzięcie na siebie części winy.
Szczęśliwie wszystko dobrze się skończyło i w dalszym ciągu u nich serwisuję moją AR.
dobry elektryk poszukiwany ciagle, macie swojego magika jakiegos w okolicy wrocka ?
dzieki chlopaki...
a co ci się dzieje z elektryką ?
Auto mi gasnie jak dojezdzam do krzyzowki lub swiatel, a blad na szafie to P2148 - Ster. wtryskiwaczy zaplonu 1 i MSCF na wyswietlaczu, odpale po wyjeciu kluczyka i ponownym zaplonie...dowiedzialem sie ze to prawdopodobnie brak styku elektrycznego gdziesz przy wtrysku jakims...
Chciałbym polecić z okolic Wrocławia (30km od) warsztat z miejscowości Paździorno. Firma nazywa się JP SERWIS tel. 691 914 397. Za każdym razem serwisuje tam moje auta. Ceny napraw bardzo atrakcyjne i robota solidnie wykonana. Naprawdę warto te 30km przejechać:)
Hej Koleżanki i Koledzy,
ja w sumie nie mam porównania, bo zawsze odwiedzam chłopaków z Irbisu na Paprotnej. Poleciła mi ich kiedyś moja znajoma, która tylko u nich robi swoją alfe 156 i fiacika punto.
Generalnie podejście do Klienta super (ciężko się dodzwonić ale już się przyzwyczaiłem :PP). Podoba mi się to, ze po wymianie czegokolwiek pokazują te popsute części.
Jednakowoż jak w każdej relacji są wzloty i upadki:
+++ PLUSY+++
+ expresowa wymiana termostatu. Wielka różnica w nagrzewaniu auta zimą, więc nie kantowali,
+ po 15 tsd km wahacze przód góra TRW - zapomniałem, że w ogóle są, nic się nie dzieje,
+ jak zauważyli, że wożę na kanapie i w bagażniku opony letnie, to sami przełożyli cały komplet, gratisowo!
+ jak wywaliłem zimową nocą kołem tylnym w krawężnik i nie mogłem dalej jechać, to bez obaw zostawiłem u nich auto na resztę nocy lawetą a następnego dnia dowiozłem kluczyki
---MINUSY---
- wspomniane wyżej opony założyli trochę źle, tzn starsze na krzyż z nowszymi, zamiast podobne na jednej osi :D ale było za darmo, więc nie mogę narzekać :D
- jak prosiłem o naprawienie drążka skrzyni biegów, bo nie wracał na środek(szczególnie jak się silnik nagrzał), to chwilę była lekka poprawa a potem do stanu pierwotnego wróciło (cena: 180 zł....)
- jak wcale nie tak dawno wymieniałem u nich poprzeczne wahacze tylne, jak przywaliłem tym kołem w ten krawężnik, tak przy wczorajszej wizycie na przeglądowej chcą je znowu wymieniać...
- upierają się, że taki dziwny szum dochodzi z opon. Na moje jednak ucho z silnika. Nie chcę wierzyć, że z opon no ale w sumie po co mieliby kłamać? Jeszcze to sprawdzę :P
CENY: - nie będę pisał dokładnie, bo każdy się targuje jak umie :D Panowi potrafią mile i niemile zaskoczyć :D ale generalnie chyba nie mogę narzekać :)
Kilkakrotnie zarzekałem się, że sprawdzę inne warsztaty, ale jak przychodzi co do czego, to boję się ryzykować. Tym bardziej przeglądając opinie tutaj :D
Więc odpowiadając na pytanie z tematu, polecam z czystym sumieniem warsztat na Paprotnej IRBIS.
Koledzy, powiedzcie czy znacie jakiś serwis regenerujący zawieszenia we Wrocławiu? Konkretnie chodzi o dwa wahacze dolne, może jak ktoś robił to mógłby podać namiary. ;)
Jeśli wymieniałeś w Irbisie jakieś części i to oni je kupowali to polecam podjechać do nich, żeby oddali je na gwarancji do hurtowni. Ja już jedną drogą część tak oddałem do nich i wszystko skończyło się pozytywnie (tzn. dostałem nową część). I tutaj ich winy nie widzę - trudno brać odpowiedzialność za to, że markowe części psują się po pół roku. Teraz czekam aż górne wahacze TRW się popsują i będę próbował reklamować. Ale to też nie ich wina, że części z najwyższej półki okazały się słabe i po pół roku skrzypiały.
Witam Koledzy :)
Tak dla odmiennosci ja napisze jaki warsztat należy omijać szerokim łukiem..Historia zaczęła sie w pazdzierniku tamtego roku jak padł mi alternator.Ze względu na to ze zależało mi na czasie kolega
polecił mi Styl Auto we Wrocławiu gdzie umówił mnie na robotę. Generlanie sam warsztat robi wrażenie jest schludnie i czysto a i da sie zauważyc,że grube wózki tam robią ;)
Niestety jak mówi stare przysłowie nie oceniaj książki po okładce ;)..Pierwsza sprawa,którą sie zajeli był alternator..ponoc padł całkiem co zresztą się potwierdziło.
Panowie zaproponowali mi swój za 1000zł plus oczywiscie wymiana..jak usłyszałem zwariowałem O_o..pytam co tak drogo a oni po tyle mamy a jak ma Pan możliwosc
samo sobie załatwic nie ma problemu..mówie OK dajcie mi troche czasu..20min na necie i mam nówkę zamiennik za 350 zł :D..wiec zakupiłem po dniu przyszła paczka i
jade do nich..oczywiscie wymienili bez problemów auto ma ładowanie.Na dalszy rzut poszła wymiana swiec zarowych bo zaczełą sie kontrolka palic z dobrze nam znanym
komunikatem "pre heating glows plug not av...." mówie OK wymience komplet i bedzie z głowy.Tego samego dnia dzwonią ze mam auto zrobione i mogę przyjechac.
Przyjezdzam..facet odpala wszystko gra zadnych błędów, myślę super idę do kasy i juz jestem lżejszy o prawie 600zł :)..Następnie wsiadam odjezdzam i po kilkuset
metrach komunikat wraca "pre heat...bla bla bla" myślę co jest granę.Dzwonię do nich i pytam czy mogę podjechac bo dalej jest cos nie tak,koles tak oczywiscie.
Wiec facet podłącza komp i sprawdza..diagnoza:przekaznik swiec do wymiany :/..pytam ile?..mówi 400..sobie myśle kurde a może te swiece były ok a ten
przekaznik swiruje..no ale nic odjechałem bo mój fundusz na ten miesiąc sie skonczył ;)..Na trochę tą sprawę odłożyłem bo auto pomimo tego paliło co prawda ciężko
na zimnym silniku ale jak sie juz zagrzał to od dotknięcia.I tak po kilku miesiącach dzis sie wybrałem do elektryka bo zaczeło mnie to draznic.
Facet dokładnie sprawdza przekaznik pózniej kable i na koncu swiece i co ja słyszę..Panie masz jedną swiece walniętą..sobie myślę no w sumie od pazdziernika
jakims cudem mogła jakas pasc..no dobra koles bierze sie za wykręcanie i mówi,że jest duży opór i sie boi ze ukręci :/..ale po kilku próbach idzie :D
I co sie okazuje..otóz jest to swieca która była od samego początku nie wymieniona bo poznaje po firmie "bosch"..I mnie szlag trafia bo w Styl Auto ponoć
wszytkie wymienili na NGK!..i wtedy zrozumiałem,że pewnie mieli ten sam problem z odkręceniem i to olali!..Dzis wyciągam fakturę za tę usługę i patrze
ze mnie skasowali za 4 swiece i 35 za robotę od sztuki (4x35)..i kolejny raz mnie szlag trafił.Podsumuwując to wszystko dobrze ze nie zdecydowałem sie
na zakup nowego przekaznika bo byłbym znów w plecy przez takich partaczy jakich mają w tym warsztacie..poprostu ręce opadają!!
Wiem ze wyszedł z tego esej ale musiałem sie z Wami tą historią podzielic zeby przestrzec przed takimi partaczami jak oni.
P.S Jutro jadę do nich wszystko im wygarnąc nawet jak to bedą mieli w dupie..niech wiedzą ze takie rzeczy prędzej czy pózniej wyjdą.
POZDRO!!!
a gdzie zrobie przeglad do ubezpieczenia + LPG ?
Ze Styl Auto też miałem przeboje. Sympatyczna obsługa, bardzo zorganizowania, ale na warsztacie robią chyba za szybko i na skróty. Polecił mi ich inny warsztat, w związku z wiecznie wykręcającymi się śrubami. Autko zostawiłem z prośbą o kompleksowe potraktowanie problemu. Stwierdzili, że gniazda są zniszczone i muszą wszystkie przegwintować, na dodatek śruby są za krótkie i sprzedali mi komplet nowych. Dopiero w innym warsztacie, przy wymianie elementów zawieszenia, zauważono, że felgi mają inny rozstaw śrub i to było głównym powodem ich wykręcania w czasie jazdy. A ja tak jeździłem ponad 6 lat. Wróciłem do Styl Auto. Tym razem dostałem śruby pływające, a w rozliczeniu przyjęli poprzednie. Podoba mi się ich obsługa klienta, z chęcią bym się u nich serwisował, ale dlaczego warsztat nie trzyma tego samego poziomu?
Witam
szukam warsztatu na poludniu wroclawia gdzie moge zrobicmz czystym sumieniem zmiane rozrzadu
Szukam sprawdzonego warsztatu na wymianę sprzęgła i ocenę stanu koła dwumasowego - mój poprzedni warsztat niestety skiepścił się okrutnie.
Irbis na paprotnej
Odwiedziłem dziś ADF przy Karkonoskiej i jestem szczerze rozczarowany. To nie był mój pierwszy raz w tym serwisie. Pojechałem tam, ponieważ liczyłem, oczywiście kosztem PLN, na wysoką jakość obsługi i poziom wiedzy...
Wymiana płynu hamulcowego (żadnych zastrzeżeń).
Wymiana płynu w przekładni. I tu zaczynają się schody. Pan w dziale obsługi serwisu zaczął stanowczo odradzać taką usługę, ponieważ "producent nie zaleca wymieniać oleju". Dodatkowo usłyszałem tekst "żeby potem nie miał Pan pretensji jak coś będzie nie tak" (jeśli czegoś się nie potrafi to się tego nie robi - i nie ma konsekwencji, tak?). Dlaczego cholera cokolwiek ma być nie tak?! Producent tego nie zaleca, ale na pewno zaleci wymienić skrzynię jak się zużyje, również przez brak konserwacji poprzez usunięcie opiłków/zanieczyszczeń razem ze zużytym olejem. Na szczęście przyszedł kierownik serwisu i uciął niepotrzebną dyskusję, z właściwym podejściem "jeżeli klient chce, oczywiście to zrobimy".
Następnie technik już na hali pokazuje palcem na auto i pyta się mnie czy to jest Sportwagon (domyślam się - żeby dobrać właściwy olej z tabelki). No to już mnie totalnie rozwaliło... Czy pracownik autoryzowanego serwisu nie powinien potrafić rozróżnić wersji sedan od kombi? Dobra, na to jeszcze machnąłem ręką. Po 1,5 godziny odbieram auto, patrzę na fakturę - 2 litry oleju do przekładni. Pytam się dlaczego, skoro w instrukcji jest napisane 2.3 litra? Tutaj zaczyna się plątanina słowna pracowników serwisu - bo 2.3 to maksymalna pojemność (brak słów, takie kity można wciskać kompletnym laikom), bo przy spuszczaniu oleju zawsze wszystko nie ścieka, bo w Jeep Cherokee producent napisał, że ma być 9 litrów a po zlaniu wszystkiego łącznie ze zdemontowaniem misy jest 6,5 litra... Ja to rozumiem, ale co mnie to obchodzi? Jak dla mnie po prostu nie chcieli otwierać kolejnego opakowania, żeby potem nie leżał niepełny litr na magazynie. Trochę już takich sytuacji w życiu spotkałem. A początkowe zdziwienie świadczy o tym, że nie praktykują wymiany oleju w przekładni.
To wszystko świadczy o tym, że większość pracowników ma klapki na oczach. Rozumiem, że muszą stosować się do zaleceń producenta, ale nie zwalnia to z myślenia i nie daje prawa do traktowania klienta jak debila. Zapłaciłem te 4 stówy i wyszedłem. (Na nieautoryzowanej stacji zapłaciłbym za to samo 250-300 zł). Oczywiście to była moja ostatnia wizyta w tym serwisie.
Przepraszam za styl pisania, do tej pory jeszcze jestem zdenerwowany.
Jedyny plus - faktycznie po wymianie oleju skrzynia lepiej pracuje. Biegi wchodzą bardziej gładko i lekko, mechanizm ciszej klika podczas wrzucania biegów przy niższych obrotach w porównaniu do stanu przez wymianą.
Nie słyszałeś wcześniej opinii o ADFie? Trzeba było zapytać na forum...
W dalszym ciągu polecam IRBIS wszystko tam robię w mojej alfie
...IRBIS ok - trochę mam daleko (drugi koniec miasta) ale skoro polecacie to chyba tam się zdecyduję na wymianę sprzęgła.
Zdecydowanie IRBIS.
Dziś byłem ustawić u nich geometrię. Bardzo fajna i miła obsługa - pokaże . wytłumaczy , nie tylko skasuje za usługę
150 zl
Zbieżność czy geometrię?
Geometria zawieszenia
Dużo mało?
A gdzie tam regulacja geometrii na fabrycznych wahaczach?
hej Wam,
ma ktoś jakiekolwiek opinie nt warsztatu VAG sevis na Klimasa ? przymierzam się do nich ale nie jestem pewien co i jak
podpowiedzcie mi proszę jeśli ktoś miał z nimi do czynienia...
z góry dzięki
Jaco
Kumpel serwisuje tam Audi A4 i jest zadowolony.
Panowie szukam warsztatu we wro gdzie wymieniliby mi sprzeglo, ewentualnie rowniez dwumase, jak wyglada kwestia kosztow robocizny w alfie 147 ?
czy 600-650 zł do dużo ?
ile biorą w Irbisie ?