Też tak myślę.
Żeby zmieścić się w 100tys to myślę max 11000usd
Printable View
Chyba nie jest tak źle.
1000$ transport
1500E cło i VAT
1500pln transport
1500pln akcyza
Naprawa 20000pln
Razem ok 35000pln
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
A u mnie:
Transport do salonu: około 200 zł za benzynę dla kolegi i obiad
Transport (powrót z salonu): około 150 za benzynę
Razem: 350 zł
Złapalem ironię - zawsze to jeden post więcej na forum. Pozdrawiam
Ostatnio trafiłem na filmik
https://www.youtube.com/watch?v=p0kWXuJTluo&t=942s
Nie jest to alfa , ale zobaczcie jak gościu sam wpadł w wir problemów.
Witam Panowie, mam pytanko. Czy jest możliwość rozkodowania wyposażenia giulii z USA po numerze vin? Chciałbym się dowiedzieć co ma do zaoferowania i czego się spodziewać. Dziękuje za odpowiedz i pozdawiam :)
Okej biorę się za szukanie. Widziałem ze była jakaś strona z grupy jeepa udostępniana ale teraz wymaga loginu i hasla
Edit: jeśli mowisz o tej naklejce czy coś takiego to nie generuje jej dla mojego numeru vin a nic innego nie mogę znaleźć
Edit2: vin od innej alfy mi sprawdziło o pokazało wyposażenie a od tej która chce sprawdzić nie pokazuje nic
Czy mógłby mi ktoś pomoc z rozkodowaniem wyposażenia? Znalazłem link gdzie podmienia się VIN i ma pokazać wyposażenie ale ten sposob także nie dziala
[MENTION=80956]BTX[/MENTION]
Nie wiem jak ci się udało ale dziękuje :)
Bi-xenon headlamps to będą 25w nie skrętne tak?
Z moich doświadczeń znalezienie elementów w kolor nawet do typowych nie jest proste. Większość używanych części jest do malowania. Dlatego kupowałem nowe.
A jeszcze takie pytanko odnośnie lamp. Czy wtyczki oraz gniazda lamp USA/EU pasują plug&play? Mam na myśli 25/35 wat czy trzeba coś kopać w instalacji? Numerów fabrycznych lampy nie posiadam. Widziałem jedynie post ze coś jest mostkowane w 35 wat ale nie do końca rozumiem o co chodzi No i wiem tyle ze nieskretna ma tylko jeden moduł montowany na lampie od spodu
I czy jak był bi xenon to mogę założyć po prostu xenon? Jaka jest różnica?
Ja zakładałem 25W Europe do 25W USA i pasuje bez niczego
A mogę założyć bi xenon Europa skrętny jeśli był bo xenon USA nieskretny? Wtyczka jest taka sama? Nie potrzebuje mieć skrętności a nie mogę znaleźć BI nie skrętnych na Allegro
Technicznie pewnie koledzy podpowiedzą. Zapewne tak. Pozostaje kwestia zgodności z przepisami. 35W powinny mieć samopoziomowanie które należałoby dołożyć. 25W wystraszy ręczne.
Sam szukałem, wiem że ciężko. Masz trochę czasu na szukanie. Do przemyślenia co wolisz.
Czyli nie ma znaczenia jeśli byl bi xenon a założę xenon Europa ? A skrętności to tylko opcja która po prostu muszę aktywować oraz spryski? Sama instalacja do świecenia lampy tez musi być przerobiona czy po porostu podpinam i działa a dokładam kable od czujników? Bo jeśli był bi xenon to teoretycznie poziomowanie powinno działać?
Udało mi się dorwać lewa eu 25w jeszcze muszę jakimś sposobem upolować prawa :) ktoś wie jaki przełącznik będzie pasować ? Podejrzewam ze ten z regulacja pojedynczym przeciwmgłowych automatycznymi światłami itd.
Jeszcze kwestia chlodnic pasują chłodnice wody od diesla czy tylko 2.0 2.9 są pasujące ?
Chłodnice od diesla niestety nie pasują
Panowie jakby ktoś miał na sprzedaż to chętnie odkupie lampe prawa nieskretna EU
Cześć, ile płaciliście za wymianę poduszek? U mnie będzie to kurtyna lewa, poduszki kolan, kierowcy, pasażera no i deska.
Wszystko sam sobie możesz dodać w tym sklepie :
https://sklep.akuki.pl/
Poduszki temat drażliwy moim zdaniem jak wymieniać to tylko na nowe z tego sklepu .
Panowie dorwałem lampy 25w EU zamiast moich 25w które były w Julce. Mam pytanko teraz, który przełącznik kupić aby był właściwy pod te lampy?
Przełącznik ma mieć kółko do regulacji wys. świateł i dodatkowy klawisz do św. przeciowmg. tylnych.
Czyli mam rozumieć ze taki? https://allegro.pl/oferta/przelaczni...ia-10632273678
I drugie pytanko będę zakładał EU 25 wat zamiast USA 25 wat, jeśli założę ten przełącznik podłączę lampy to rozumiem ze wszystko będzie działało oprócz przeciwmglowego które trzeba dołożyć? Światła i przełącznik pasują bez cięcia instalacji ?
Taki będzie dobry, wszystko pasuje, nic nie przerabiasz. Tylne lampy zew. do wymiany, lub przeróbki
Panowie polecacie kogoś do konwersji na EU z małopolski? Tj. Media, lampy tył przelotowanie led i rozdzielenie sygnału?
Jeszcze drugie pytanie odnośnie tarcz zegarów, https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo...mh-11222157125
Wystarczy wymiana tych tarcz tylko?
Wymieniłem tarczki, jest OK. Problem jaki miałem to wymontowanie wskazówki i jej ponowny montaż na właściwe miejsce. 2 x rozbierałem. Trzeba się liczyć z możliwością uszkodzenia ośki silniczka.
Tarczki kiepskie , jakość zła kolor niedobrany.
Okej Panowie dzięki za info w sprawie tarczek. A co z konwersja elektroniczną tj. Lampy, media? Kogo polecacie w malopolsce?