https://www.facebook.com/watch/?v=96...02&ref=sharing
Printable View
Jutro o 15 oficjalna prezentacja online...
Już kupiłem pop corn i skrzynkę browara.
A tu zonk... ktoś za wcześnie uaktywnił linka:)))
Już nie działa.
Ale co im, do k... nędzy przeszkadzały startujące od pionu zegary?
Ukradnę z netu komentarz, pod którym się podpisuje: Ładny samochód, brzydka alfa
Chyba nie uznajesz dwóch wersji wyposażenia za rozrzutność. Chcą uprościć proces produkcji ale w segmencie premium nie można z tym przesadzić. Zreszta większym problemem są silniki a raczej ich brak. Jest tylko bazowy silnik w dwóch wersjach mocy i topowy wariant. Brakuje minimum dwóch wersji mocy miedzi 160 a 275 KM. Wersję 130 KM mogli sobie darować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Każdy ma swój wyznacznik.
No ale właśnie takie smaczki robią robotę, te wskazówki, font, napis giri i inne włoskie, nawiązania do poprzednich modeli.
Wsiadasz do Giulii i wiesz że jesteś w Alfie, wsiadasz do Tonale i to jest zwykły kokpit pasujący do każdej marki...
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Jak Giulia startowała od 200KM w benzynie, to marudziłeś, że brakuje słabszego silnika, teraz marudzisz, że Tonale nie ma mocniejszego od 160KM. Może byś się jednak zdecydował, bo trudno Cię zadowolić, a finalnie i tak pewnie nie kupisz, ani Giulii, ani Tonale, więc po co to marudzenie? Załatw w EU, żeby się opamiętali z limitami CO2, to nie będziesz musiał kupować rozbitka z USA z sinikiem 2.0 o mocy 256 KM :P
Z zewnatrz ok. Mysle ze na zywo bedzie lepiej, zazwyczaj tak jest.
Ale to wnetrze? 3 lata na to czekalismy? Wajcha jak z ducato, pokretlo DNA nie mialo miejsca wiec je przykleili gdzie było wolne. Tablet z peżota... I jeszcze ten NFT.. kabaret xD
Nie chcę wiedzieć co za gniota mieli wcześniej że potrzebowali 3 lata żeby wypuścić taki cockpit i silniki.
Ale jeśli dzięki temu alfa się odbije/przeżyje to trzeba wybaczyć. Miejmy nadzieję że wykorzystali te 3 lata a my póki co poprostu ich nie widzimy. https://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2022/02/9.jpg
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Kokpit nie zmienił się od prezentacji prototypu, poza tym, że tarcze zegarów nabrały ostatecznego wyglądu.
Tylko dlaczego cyfry są radialnie, a nie poziomo? Czy ludzie zrozumieją powrót do lat 70-tych?
No chyba, że to jest jeden z tematów graficznych do wyboru ;)
Załącznik 282556
Jak były reklamy Giulii, to słychać było ryk silnika, a samochód latał bokiem, tutaj jakieś stateczne przejazdy i dziwna muzyczka... :)
Skoro już dają te dziadowskie zegary, to mogliby chociaż dać opcję wyboru modelu, z jakiego mają być wyświetlane - np. pierwsza Giulietta, Junior, ARNA albo 8C.
- - - Updated - - -
No już nie przesadzaj, jest gorzej niż w Giulii, ale lepiej niż w Mercedesie:
Załącznik 282557
Dla mnie linia boczna totalnie Seat. Szkoda.
no ale gdzie Giulia, a miejski suv, bez przesady :D nie ten target
to ma robic wyniki, nikt z Was tego nie kupi- im wiecej krzyku Alfisti, tym wyzsze slupki sprzedazy
- - - Updated - - -
tez mam takie wrazenie - spodzewalem sie kupy przez ten kamuflaz, a tu naprawde ciekawe auto.
Cockpit Mercedesa na zywo robi bardzo dobre wrażenie. Jest odważny i swiezy. W tonale wygląda staro.
Cały czas podtrzymuję, że dla poprawienia wyników sprzedaży Giulia powinna mieć silnik 1.5 litra, np. 160KM. Tak samo twierdzę, że brak wersji mocy w Tonale ok. 200KM jest błędem, który pogorszy wyniki sprzedaży tego modelu i odbiór na rynku jako "usportowionego samochodu o dobrych osiągach".
Jeśli uważasz inaczej to ok , forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie.
Z mojego osobistego punktu widzenia silnik 160KM nie przekreśla Tonale o ile osiągi będą na przyzwoitym poziomie. Wolałbym jednak mieć większy wybór jednostek i pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Zanim powiem, czy mi się podoba lub nie, to muszę zobaczyć na żywo, bo Giulia na zdjęciach średnio wygląda, a na żywo zdecydowanie lepiej. Jeżeli Tonale dostanie infotainment od PSA, to będzie świetnie, oglądając ostanie testy Peugeota.
A ja na razie jestem nastawiony pozytywnie, mułki wygladaly moim zdaniem sporo niekorzystniej. Odnośnie radialnego wyglądu zegarów, dobrze by było gdyby był to jeden z widoków do wyboru tym bardziej, że były zdjęcia z mułków z poziomym ustawieniem cyfr
No to są oficjalne zdjęcia przed premierą :)
https://www.youtube.com/watch?v=3PEEmu0z7yE
Zegary, oczywiście wirtualne, nie wyglądają tak źle
Załącznik 282560
Kolejne auto z przyklejonym "na gumę do żucia" tabletem na konsoli środkowej.....
Załącznik 282561
O to ciekawostka - w końcu będzie można kontrole trakcji wyłączyć, hehe
A mnie bardziej cieszy, że nie ma tej srebrnej "pieluchy" na tylnym zderzaku.
Oczywiście wszystko zależy od tego jak jeździ, ale z wyglądu Peżoto-Seato-Reno. Zbyt bezpieczny design immo, myślałem, że będzie więcej z prototypu.
Obejrzałem to......
Na gorąco uwagi:
1. straszne samochwalstwo, co zdanie to onanizm nad wyjątkowością. Rozumiem, że trzeba podkreślić to i owo. Ale tutaj nie da się tego słuchać. ZA DUŻO.
2. śmieszny akcent angielski, zupełnie momentami kompletnie nie tak:) ale da się zrozumieć, może też To pewien urok:)?
3. wszyscy, poza Szefem w skromnych sweterkach w serek:) także urocze:))
4. auto całkiem ładne, przód OK, wróciła "agresja" i wyraz. Tył też się ładnie broni. Z boku to, jak każdy suv, profil buta z cholewką. Tutaj się nic nie wymyśli.
5. przyklejony tablet...dramat... Taki przyklej miała np. poprzednia mazda 3, ale nowa wersja już zupełnie inaczej, też tablecik ale elegancko wpasowany w kształt i krzywizny deski... Tutaj, powtórzę: dramat. To samo, co w nowych toykach.
6. silniki, mechanika, zawiasy... jak to chodzi, wyjdzie w praniu.
Mieliście rację, Panowie, że to samochód dla przebojowych bizneswomen. Facet w Tonale będzie wyglądał, jak... Radosuaf w Giulietcie:)))))) (wybacz, Radek:))
Cenniki pewnie zabiją nas jednym strzałem.
Tutaj może będzie trochę więcej szczegółów
https://www.youtube.com/watch?v=hfO0INqWNRw
Julka bardzo zacny samochód - choć, nie powiem, gdybym się teraz przesiadł z Giulii, to by bolało :).
Więcej było gadania o oprogramowaniu niż o mechanice, ale widać, że coś tam pracowali nad układem MHEV. Jeśli to fajnie wyjdzie, to może być hit w segmencie. PHEV raczej bez przyszłości, patrząc po tym, co się dzieje aktualnie na Zachodzie z dopłatami do plug-inów.
Bardzo dobry pomysł z gwarancją na samochód i baterie.
Ciekawe jak będą wyglądać wersje podstawowe, bo te z prezentacji to pewnie top wyposażenie :confused:
Nie sądzę, żeby była wielka przepaść, poza tapicerką na fotelach i głośnikami (jeśli kogoś ekscytują srebrne grille). Ekranu raczej mniejszego nie dadzą, a deska nie wyglądała przesadnie luksusowo.
No, oczywiście bazowe felgi będą skromniejsze.
Dobrze było usłyszeć, że przyłożyli się do układu kierowniczego i zawieszenia. Można mieć nadzieję, że Tonale będzie prowadzić się jak na Alfę przystało.
Mi się podoba, fajna i agresywna stylistyka. Żona jest wręcz zachwycona wyglądem i się pyta kiedy kupujemy a to ogromny plus.
Topowa odmiana ma mieć 6.2 s do setki. Jak na babski wóz całkiem nieźle :)
Szkoda że najmocniejsza benzyna 265 koni tylko dla USA i bliskiego wschodu....
Też uważam że brakuje 200 konnej wersji pomiędzy wersjami 160 i 275 Koni.
Oj tam, oj tam, złomiarze z wypiekami na twarzy już wypatrują aukcji w USA z rozbitkami po zderzeniu z koparką albo zatopionymi w powodzi.
W ogóle patrzę, że założyłem ten wątek 9 marca 2019 z info o rychłej premierze :). Prawie 3 lata, panowie, brawo! :)
I dobrze. Gdyby był rok wcześniej, to pewnie bym kupił, bo Giulia wydawała mi się za duża na moje potrzeby, ale już mi się nie wydaje.:)