Możesz przybliżyć przypadek Tbi z problematyczną M32? Może nazwa wątku lub użytkownika?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Olej należy wymieniać nie rzadziej niż co 12-15 tys km w silnikach z turbodoładowaniem. To, oraz pozostawianie pracującego na luzie silnika przez minutę, półtorej po dłuższej jeździe na wysokich obrotach, to dwa kluczowe elementy dla żywotności turbiny.
Nie należy wierzyć producentom zalecającym wymiany np. po 30 tys km.
No i stałem się kolejnym posiadaczem Alfa Romeo 159 TBI w wersji Ti :) Trafił mi się naprawdę piękny egzemplarz za naprawdę rozsądne pieniądze. Wielkie dzięki wszystkim, którzy piszą na forum o silnikach TBI gdyby nie wy skończyłbym pewnie z Jtdm ;)
No i brawo!! Wśród wszechobecnych jtdm, Tbi jeszcze w Ti to fajna sprawa. Też chciałem kupić ale przy moich dużych przelotach za paliwo dużo bym dopłacał. Na felgach 19 cali, na autostradzie to i 12 by wciągał.
Gratulacje, do zobaczenia na drodze w Katowicach ;)
Pokaż jakies zdjęcie
No właśnie chyba Ty Szymon mi kiedyś pisałeś o realnym spalaniu i jakoś tak mnie to zahamowało :)
no to jakie jest to realne spalanie TBi?? w mieście? na trasie bez łamania prawa, czyli 140 autostrada?
Ja realnie w Warszawie przy normalnej jeździe, czasem depnę czasem nie to mam między 12-14 litrów na 19 calowych kołach. Przy 140 stałej prędkości jest około 12 litrów. Ostatnio jak miałem 17stki założone (głównie jeżdżę po mieście i drogami szybkiego ruchu) to komputer z 5 tys. km pokazywał 11,4. Aczkolwiek jeżdżę szybciej niż dopuszczalne prędkości. Na 19stkach średnio jest wyraźnie powyżej 12. Przynajmniej u mnie, przy moim stylu jazdy.
Dla porównania 2.0 jtdm na 19- tkach w lecie przy prędkości autostradowej 140-150 komp pokazuje ok. 7.5. Kiedyś leciałem w nocy czyli przy zerowym ruchu nonstop 160 na tempomacie przy maks doładowanym aucie (wyjazd na wakacje) to po 160 km pokazało 8.1 aczkolwiek komp zaniża dokładnie 0.7 l.
jakie felgi?
No właśnie. U mnie różnica między 17-tkami i 19-tkami to niecały litr/100 a w benzynie pewnie jeszcze więcej.
Na pewno coś trzeba dodać, choć nie sądzę, żeby to było więcej niż litr.
no to spalanie ogromne..... szokująco wysokie, jak na silnik 200 konny. :(
Porównywalne z moim 240- konnym Busso :)
Na pewno nie jest to silnik super oszczędny, ale moim zdaniem spalanie jest akceptowalne. Mi spalał od 6,5 l do 15 l w zależności od trasy i stylu jazdy. Średnie spalanie z całego mojego posiadania Brery to niecałe 10 l. TBi pali trochę mniej 2,2 JTS i jednak wyraźnie mniej od 3,2 JTS.
- - - Updated - - -
Porównywalnie ale jednak TBi pali trochę mniej. Poza tym nie zapominajmy o sporej masie Brery/159, bo to ma też istotny wpływ na spalanie.
Mimo kliku wad TBi, ciągnie mnie do tego silnika - w mojej opinii bardzo udana konstrukcja, i chętnie bym jeszcze do Brery z TBi wrócił :)
Też słyszałem, że przy emeryckiej jeździe da się zejść do niskich wartości tylko ten silnik fajnie się wkręca i kto będzie wolno jeździć ? :)
No właśnie - to już każdy sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie. Jeżeli ktoś jeździ głównie w trasie, to przy normalnej jeździe, z wyprzedzaniem i z depnięciem od czasu do czasu, w 10 litrach spokojnie można się zmieścić. Moim zdaniem dramatu nie ma, choć oczywiście jak ktoś szuka oszczędnego silnika to będzie zawiedziony.
Może ktoś wytłumaczyć dlaczego jest taka róznica w spalaniu z prędkościami rzędu 140 km/h. Przecież opór powietrza (przewyższający kilkukrotnie opory toczenia) jest taki sam dla samochodu z felgą 17 i 19 cali.
No nie bardzo. Opory powietrza liczy się mnożąc wsp Cx przez pole przekroju poprzecznego pojazdu. Zwiększenie szerokości opony o 10mm czy 20mm to jakieś promile nie mające wpływu takiego. Średnica felgi i jej zmiana nie ma nic do przyspieszania, liczy się obwód koła.
Pozdrawiam
ciekawe zagadnienie, też nie bardzo rozumiem tę zależność, albo inaczej: jest mało czytelna.
tak czy owak, ciagnie mnie do TBi:) pytanie jak sie sprawują turbiny, czy już zaczynają padać, ostatnie TBi zjechało z taśmy ponad pięć lat temu.... Najmłodszego to kupić można chyba cztero i pół latka, czyli auta sprzedawane cały 2012 w salonach...
Kolejny wątek w którym poruszane jest spalanie w TBi i ciągle nie zgadzają mi się liczby które podajecie odnośnie spalania. Ostatnio zbiornik wyszedł mi 8.7 l/100 z dystrybutora 748 km z tego co pamietam, a średnia z 5000 km z kompa mam 9.0l na 225/50/17. I odrazu uprzedzam nie jeżdżę jak !emeryt!. Traski 15-60 km + w koło komina. Ja mam 165 tysiecy w tym 20 moje. Auto sedan z grudnia 2011roku w wersji Ti. W aucie dalej jest fabryczne zawieszenie, turbo , sprzęgło itd itp. Co do trwałości TBI. Dzisiaj byłem na przeglądzie i stały dwie policyjne kijanki w serwisie. A tak po za tym, w czym wy szukacie problemu? Toż to prawie pojemność 1.8 turbo znana z konkurencji która uchodzi za bardzo udaną konstrukcje.Więc o żadnym wyżyłowaniu bym nie pisał. Z resztą silnik był pchany również do Julki i z tego co kojarzę 4c/8c gdzie nie znosi 200km tylko nawet 280 ( fakty mogłem pomylić bo piszę z pamięci ). Moim zdaniem silnik powinien do tych 300 bez zająknięcia wytrwać. I taka ciekawostka - Moje TBi vs 159 1.9 16v ( 192 km 420 Nm na 16calach ) i klekotowi do Tbi jednak jeszcze troszkę brak :)
Cieszy mnie Twoja opinia bo pokazujesz, że nie jest tak źle ale dalej twierdzę, że na 19-tce miałbyś średnie spalanie ok. 10l/100. Poza tym jak na 200 KM to dużo nie pali i jeszcze jedno 2.0 tsi może mnie pali benzyny ale oleju duuuuużo więcej :) Nie kupiłbym VW z tym silnikiem a i pewnie z żadnym innym. Nie mam do tej firmy zaufania a Tbi bardzo chętnie :) Czy to prawda, że policyjne Tbi są podrasowane?
Nie to seria
P 9
Wszystko się zgadza. U mnie spalanie było w granicach od 6,5 l do ponad 15 l - oczywiście te wartości są skrajne. Średnia z całego posiadania Brery TBi to 9,8 l rzeczywistego zużycia, bo komp podaje na ogół dane troszkę bardziej optymistyczne.
Bardziej czytelne spalanie w moim TBi widać na tych grafikach:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/03/271.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/03/272.jpg
Ostatnio zamieniłem się z kumplem autami. Ja do jego Tbi a on do mojej Jtdm. Przejechaliśmy 40 km jadąc razem i wyszło 5.9 w dieslu(realnie 6.6) i 8.2 w Tbi ( realnie nie wiem). Generalnie różnica ok. 2 litry. Osiągi? Moim zdaniem porównywalne aczkolwiek za krótki dystans. Na plus? Dużo ciszej niż w dieslu.
Witam! Posiadam taką Alfę od nowości i powiem tak jak wielu czyli zależy jak jeździsz ale w mieście miedzy 10l a 13l jest realne i zależy ile w korku postoisz . Jak jadę z kompletem to na drodze gdzie dopuszczalna prędkość to 100 km/godz i trzymam się tego to 9,5 l a średnia z autostrady niemieckiej i polskiej A2 z 1200 km to ok. 10 l czasem 11 jak ją pogonię ! Co do trwałości nie mam uwag! 130 tyś km i np. w hamulcach wymieniłem tylko klocki na przedniej osi a reszta w oryginale a w zawieszeniu z tyłu jakieś gumki bo skrzypiało i tyle ale trwałość oczywiście zależy bardzo od tego jakie masz podejście do swojej Alfy! To nie jest samochód do tzw. tyrania! Pozdrawiam wszystkich Alfisti!!!
Jeśli robisz trasy to nie ma sensu takie auto. Różnica akustyczna przy prędkościach rzędu 150-160 jest nawet na plus dla JTDM. Do tego masz dużo niższe spalanie. Miasto i krótkie trasy z prędkościami do 90-100 to co innego. Tutaj już dużo lepiej wypada TBi w kwestii dźwięku.
Belfer mądrze pisze. Choć ja bardzo miło wspominam TBi. Tyle, ze spalanie w mieście to masakryczne poziomy. Do dźwięku w TBi, czy też do jego braku, przychrzaniało się tutaj wielu. Moim zdaniem, zarówno jtdm jak i TBi nie powalają brzmieniem.
Ech, czasy boxerów:) To se ne vrati.
Ja nie narzekam na dźwięk. Jak jadę w trybie "emeryt" jest super cicho i tak ma być. Dziczejąc czasem, nie mam kompleksów w kwestii brzmienia. Szczególnie gdy się wkręca na dwójce od dołu z uchyloną szybą, słychać wtedy, że silnik brzmi dość dobrze.
- - - Updated - - -
Pisałem już na forum, że początkowo miałem tragiczne spalanie. Teraz zszedłem do 8,7 na dystansie prawie 2800 km! Biorąc pod uwagę, że ponad połowa z tego to miasto i krótkie odcinki w korkach, można uznać taki wynik za rewelacyjny. Trasy wychodzą mi czasem w granicach 7,2-7,5:) Oczywiście można też na trasie zrobić 10,5 ale wtedy bardzo często musimy korzystać z lewego pasa i nie ma to wiele wspólnego z rozsądkiem...
- - - Updated - - -
4C nie tylko wydechem się różni. To tylko teoretycznie ten sam silnik. W praktyce różnice są ogromne.
to jaki jest zasięg TBI na pełnym baku w trasie, mówię o rozsądnej jeździe, a więc nie emeryt ale i nie Kubica...:)?
Średnią rzędu 7,3-7,8 nie jest ciężko uzyskać na drogach jednopasmowych bez korków w mieście. Kiedyś jadąc bardzo rozsądnie z dwójką dzieci i żoną osiągnąłem 6,8 na trasie dość górzystej i w ciągu dnia (Gorlice- Rzeszów). Jeśli jedziesz autostradą z prędkościami powyżej 130-140 to już 8-9 litrów trzeba liczyć. Więc zasięg 750-900 km jest realny. Ale kto tyle jedzie bez postoju:)? Piszę to o Berlinie z kołami 18'.
Na razie nie mam zamiaru nic robić. Do szybszych zabaw jest GTA:) Tbi bardzo dobrze sobie radzi z autem ważącym 1480 kg.