Widzę, że masz 2.5 do 3.2 chyba jest właśnie inna czyli tak 063
Printable View
Widzę, że masz 2.5 do 3.2 chyba jest właśnie inna czyli tak 063
Teoretycznie 063 jest nowsza wersja 044 ale u mnie troszke falowała lecz znam przypadki gdzie dziala jak należy i nikt nie narzeka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jak ma takie samo oznaczenie to tak
To niestety musza podac osoby ktore maja 2.0 ts i 3.2 ale 063 była montowana w 3.2
Wystarczy tylko sprawdzić czy wkładka ma tá samá wydajność .Szukać pdf Boscha i tam macie wszystko rozpisane.
Ja montowałem z 2 ts do swojej v 6 i chodzi do dzisiaj.
A nie kupowałem w ciemno bo miałem w tym czasie 2 ts w garażu i mogłem założyć do sprawdzenia.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry to mój pierwszy więc witam wszystkich przy okazji.
Potrzebuję pomocy w zakupie nowego przepływomierza lub dopasowania samego wkładu od innego samochodu. Posiadam Lancie Kappe 3.0 V6 z 1997 roku. W sklepach u mnie po wpisaniu numerów części mówią tylko, że na magazynie nic nie ma. W załącznikach dodaje zdjęcia przepływki oraz jej wkładu.
Załącznik 227770
Załącznik 227771
Ile pinów i jaki sterownik masz ?
Mam cztery piny. Gdy podpinam multiecuscan to wyskakuje, że mam Bosch ME 3.7.1
No to Ci współczuję .Szukaj gdzieś na pogańskich stronach.Ewntualnie manuala jak dostosować przepływkę 5 pinowá
http://www.iparts.pl/czesc/przeplywo...9-1045235.html
to zamiennik
Producent Numer OEM
ALFA ROMEO 46416748
ALFA ROMEO 6081145
FIAT 46416748
FIAT 6081145
LANCIA 6081145
LANCIA 46416748
Szukaj też po tych numerach
Jak cos mam rozpiske pinow pod przeplywke z 5 pinami
Potrzebna rozpiska pinów tej 4 pinowej
Mogę Ci zamówić zamiennik tego z jakiejś firmy ESEN SKV za 240 zł + wysyłka, Boscha mam niedostępnego aktualnie a jego ostatnia cena to było ponad 700 zł po tym numerze..
- - - Updated - - -
Panowie szybkie pytanie, w innym temacie mam problem z moją 156 1.6 TS, miałem przepływkę z wkładką 044, po eper i wszelkich schematach wychodzi że mam mieć 030. Kupiłem oryginał Boscha i dalej pokazuje to samo, czyli maks 360 kg/h przy odcince, czyli tyle co moja stara przepływka. Dodam, że wartość oczekiwana ze sterownika na wolnych to 5,4kg, przy rzeczywistej 9,6kg/h a przy odcince oczekiwaną pokazuje tylko 18kg/h a rzeczywistą mam prawie 360kg/h.. Czy powinno tak być w Me 1.5.5 ?
Dziwne
A co pokazuje przepustnica w tym czasie?
Wartości przepustnicy:
Załącznik 228241
Mam też błędy sondy integratora sondy, ale pojawiają się tylko gdy jeżdzę na gazie. Przez 200 km na samej benzynie ich czysto.
Mógłby ktoś z 1.6 TS 120 z ME 1.5.5 sprawdzić czy wartość oczekiwana u nich się zgadza?
A to Ty i LPG masz .co do błędu sondy to LPG do regulacji.
A i reszta pewnie jest wynikiem złej regulacji lpg
Tyle, że lpg do wartości oczekiwanej powietrza na sterowniku i rzeczywistej to za bardzo nic nie ma.
A pewny jesteś ze LPG nie rozwaliło ci map w ECU?
No pewny nie jestem, ale jak już to czy ponowne wgranie mapy do sterownika coś da ? Mam MPPS v13, skąd wziąść orygnialną mape? Czy immo się wysypie? Pozatym wróciłem do starej przepływki, też ma oznaczenie 030 ale w środku wkładka jest 044, nie wiem czy ktoś ją wcześniej przerzucił czy tak było. Auto mam wrażenie trochę lepiej idzie u góry. Osiągam około 40 kg/h (do 390kg/h) wartości większe przy zdjętej rurze od filtra powietrza, ale bez filtra jeździł nie będę (uprzedzam, że jest nowy). Natomiast z filtrem około 340 kg/h. Postanowiłem też nieco oszukać sterownik, przysłoniłem mu wlot do przepływki tak, żeby strumień powietrza płynął bardziej przez środkową cześć, co dało wyniki rzędu 415kg/h (rura zdjęta), ale powodowało szarpanie silnikiem i nierówną prace, co wskazywało by, że faktycznie ma tyle powietrza ile potrzebuje.
- - - Updated - - -
Dodam tylko, że wartość oczekiwana stoi jak stała na maks 18kg/h :) Ponawiam również prośbę czy ktoś z TS 1.6 120 mógłby sprawdzić jak to wygląda u niego :)
Żle mnie zrozumiałeś.Nie uszkodzenie map ECU ale ich rozjazd przez żle ustawione uszkodzone LPG.
panowie nie wiem czy mi sie przeplywka nie wysypala ...mam zaslepiony egr i na wolnych obr wiadomo mam zawyzone wskazanie powietrza w porownaniu do oczekiwanego ale jak daje w palnik to oczekiwane jest 1200 powyzej 3tys a mam ok 800-900 i czuje ze muli przeplywka kaput? do tego doszlo lekkie falowanie obrotow po nagrzaniu i czasem jak chce ruszyc spod swiatel to mi gasnie auto
tu mam logi na rozgrzanym silniku bardzo bylbym wdzieczny jak by ktos rzucil okiem
https://drive.google.com/file/d/0B8e...ew?usp=sharing
Ktoś miał doczynienia z przepływomierzem z Magneti Marelli? Zamówiłem dzisiaj taki do Alfy 147 1.6 t.spark.
Witam potrzebuję wkładkę do Lanci Thesis 2.0 T 20v
Oryginalna jest 0 281 002 054
Pomoże ktoś dobrać prawidłowa i tańsza bo ta ponad 800
Jaki masz wkład ???
Wykręć i podaj oznaczenia
Witam zapewne pisze nie w tym dziale ale jest ktoś w stanie napisać mi jakie seryjne wartości powinna pokazywać przepływka w logach statycznych jak i dynamicznych auto to alfa gt 2.0jts
Witam. Ja mam wkład F 00C 2G2 063, potrzebuję coś dobrać. Pomoże ktoś?
Znalazłem gdzieś post na forum lanci że przepływomierz BOSCH- 0 281 002 565 ( od fiata ) ma ten sam wkład. Można to jakoś potwierdzić?
panowie zmienilem przeplywomierz na pierburga tzn wkladke ale i tak mi dziwnie pokazuje wartosci :
https://1drv.ms/u/s!Ar4B5w7KwyMQzwPSW23P6urYqfrj
bo 32 mg/w a na wolnych powinno byc 276 to ogromna roznica a silnik pracuje idealnie
a w uwagach po prawo w mesie pokazuje uwaga! ta wartosc jest nieprawidlowa dla jednostek sterujacych z sw c91 i c92 mam ar 156 2.4 110kw czyli 150km
reklamować w intercarsie czy tak byc powinno ? bo pierburg to raczej dobra polka a nie zaden shit
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/01/208.jpg
Tak, pierburg... dobra półka... tak samo jak i ich overboosty.
Ale do rzeczy. Jak pisze, że nieprawidłowa dla tych wersji SW, to sprawdź jaką wersję masz. W niektórych wersjach był błąd jednostek w jakich wyświetlano wartości. Jeśli jest to wersja z tym błędem, to tą niższą wartość odpowiednio przelicz.
a gdzie można sprawdzić te końcówkę ? bo nie bardzo wiem gdzie szukać bo własnie coś z końcówka miałem w sterowniku napisane, ogólnie log wrzuciłem max chyba mam cos kolo 600 mg a powinno być 1200 a wkładka nówka z inter cars auto śmiga jak wściekle, wcześniej muliło ciężko było rozpędzić, a teraz chodzi bdb może szatan to nie jest bo w końcu 1500kg auto bo mam sw ale sie dosc ładnie zbiera
Na pierwszej stronie mes jak się połączysz masz numer software. To jest właśnie numer SW.
Jakie masz wolne obroty ? Ile obrotów na minutę ?
800 ? bodajrze silnik pracuje pieknie, aksamitnie wrecz jak ogladalem sporo 140 i 150 2.4 to ta pracuje poprostu jak fabryka, wczesniej poprostu mulila i miala dziwne wskazania ale logow nie robilem teraz wymienilem chodzi ok nawet bardzo ok tylko zaciekawilo mnie wlasnie takie niskie wartosci
No bo masz wszystko ok z powietrzem.
Tak jak pisałem przelicz sobie na właściwe jednostki. Albo ok, poświęcę się ;)
Masa powietrza na wolnych obrotach twojego samochodu (według zamieszczonego twojego screena) wynosi (32^3/(800*2*60))*10^3=296mg/w. Dla 4500 obrotów powinieneś mieć około 4500*2*60*1200=648kg/h
Koledzy, od poniedziałku dostałem kilkanaście próśb o przeliczenie czy ich przepływka wskazuje poprawne dane. Abstrahując od tego, że przeliczenie jest jak widać banalnie proste, to wybaczcie ale za względu na braki czasowe nie jestem w stanie każdemu odpowiedzieć w rozsądnym czasie. Mam nadzieję, że sytuację rozwiąże, wklepany na szybko kalkulator. Leniwce, którym nie chce się liczyć ręcznie, pooglądają moją reklamę ;) Proszę, to pliczek AlfaC92.zip
troszke to moja wina :) ale dzieki temu wiem ze mam sprawny przeplywomierz :) bo sprawdzilem obroty z odczytem jestes wielki :) na wiosne biore u cb program tylko chce juz moje docelowe auto ogarnac na maxa zeby wszystko było sprawne, dlugo stała przed kupnem i pare razy zrobie autostrade zeby vgt sie przedmuchało :) i fmic przed programem :) z 2.4 10v 110kw cos sie ugra mam nadzieje :)
Nie, nie twoja wina. Dostałem 16 emaili jednego dnia z prośba o przeliczenie :)
Alfa 156 2.5 v6 24v 192km. 2001 rok . Jaki przeplywomierz jest seryjnie ? Pomógłby mi ktoś dobrać ? chodzi mi o sam wkład. prosze o pomoc. pozdrawiam
Witam,
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, czy wkładka F 00C 2G2 061 bez termistora to dokładnie to samo co F 00C 2G2 063 z termistorem?
Padła mi przepływka i mam tymczasowo zamontowaną F 00C 2G2 044. Auto dobrze idzie z dołu, ale przepływka nie jest w stanie pokazać więcej niż 3,5-3,6 V.
Pozdrawiam
Pozdrawiam