-
Oki
W sumie jestem już po podłączeniu kabelka, wszystko cacy miodzio podłączył, zgrał z Alicją :D, udało mi się wykasować błędy, standardowo walnięty przepływomierz-kabel odczepiłem ale błąd pokazuje, mam jeszcze błąd P0480, P0481- odpowiedzialne jest to coś za uruchamianie wentylatora czy jakoś tak, i coś że "sygnał temperatury powietrza przepływomierza" i numer kodu ale lipa fotkę zrobiłem i nie mogę odczytać.
Reasumując pokazuje 3 błędy plus bez kodu przepływomierz powietrza-tu żaden kod się nie wyświetla tylko sam opis- dodam że tych 3 błędów nie mogę wykasować niestety ;/ chyba wymiana/serwis albo nie wiem :D
teraz poszukuje jakiegoś dobrego programu serwisowego, bo te co na forum są DTE i ELERN to jakoś mi nie podchodzą i nie śmigają jak należy, ale fakt faktem udało mi się podłączyć :D
Seba jak coś i tak bym cię poprosił byś mi pokazał co i jak się tym obsługiwać
-
jak tam Seba przydał sie adapter?
-
Ok pierwsze koty za płoty jak to się mówi :D z Sebą się spotkaliśmy i poznaliśmy :D w końcu, :D czas poznać resztę, Panowie to może jak ładna pogoda będzie w weekend to się zgadamy jakoś :D
-
Groszek no przydał przydał :D przy najbliżej okazji oddam :D a Ty jak tam połączyłeś się ;> :D
No dziś z Lokersem spotkaliśmy się na myjni :D obadałem nowy nabytek pogadalim troche :D a co do weekendu to jestem jak najbardziej za :D ale pasuje mi bardziej Niedziela :D Panowie zbieramy się zbieramy :D
-
Jestem za niedziela tylko od 15tej najlepiej :D, groszek masz może naklejki logo na przód i tył może??
-
Ja rowniez moge zaleciec w niedziele :) Jak zawsze obecny :D
-
no 1 mi została ale nie odsprzedaje jednak zostawie sobie pewno sie przyda
-
no to będę musiał zamówić
To jak z tą niedzielą na którą i gdzie :D
-
No właśnie Panowie ;> :D jak tam widzim się ;> :D
-
hmmm nooo niedziala to i mi może by pasowała:D
-
Witam kolegów z Płocka - grupa śląska sie kłania i prosi o pomoc....
Umieściłem juz temat w "prośba o sprawdzenie auta z regionu" ale póki co cisza.
Intersujaco wyglada alfa : http://allegro.pl/alfa-romeo-156-spo...598126438.html
pasuje do moich wymagań, tylko zanim zrobie 400 km do Was to chcialbym aby ktos z Was rzucił na nią okiem.
Bede wdzieczny i postaram jakoś sie odwdzieczyć.
Pozdrawiam.
Robert86
-
Robert zobacze jak z czasem jutro bede stal :) Moge podjechac z bratem i zbadamy ja dodatkowo miernikiem i podepniemy pod kompa. ale poki co narazie nic nie obiecuje. Wydaje mi sie ze powinna miec spryski na reflektory tak jak te listwy, w kolorze nadwozia. No ale bedzie mozna jej sie dokladnie przyjrzec. W razie czego sledz na biezaco oferty. W Płocku regularnie maja ladne Alfy ;)
-
Co z jutrem :D jak seba byś coś wiedział to puść sms od rana do 14:00 nie będę przy kompie więc czekam na info gdzie co i jak :D
Apropo programu FIATECUSCAN coś wykminiłem z tymi wykresami, nie wiem mogę się mylić, ale zauważyłem że jak się wybiera te opcje co pokazują parametry w tej zakładce to później wchodząc w zakładkę wykres, przy każdej wartości jest coś takiego jak min i max każdej proporcji czy jak to nazwać, zauważyłem że wybierając różne silniki znaczy się między 1.9 JTD a 2.4 JTD-bo akurat miałem okazję na nich po testować, wartości min i max są różne, nie testowałem tego w trakcie jazdy bo też jest taka opcja tam, ale chyba w dobrą stronę zmierzam zrobię dokładnego skana i wrzucę tu foto co i jak to wygląda
-
nooo mnie niestety nie będzie dziś. dałem się namówić i jadę do poznania na wyścigi motocyklowe
-
Panowie który z Was śmiga Alfa 159 na ramkach klubowych ;> :D widziałem właśnie dziś taka na Szpitalu w Kruku i to nie pierwszy raz :D
-
Jakaś cisza tu panuje :D nic się nie dzieje co jest Panowie ;> :D
-
-
Ja myślałem że z dnia na dzień będzie lepiej a tu niestety :| Panowie co jest z Wami ? :)
Groszek jak tam xenon ładnie świeci ?? :)
A dziś byłem w Płońsku i dostrzegłem Alfę która nieźle zarasta w trawie :( Musiałem się wrócić i zrobić jej fotki, mam nr do klienta jutro będę dzwonił ciekawe ile ceni za nią... podobno stoi już ponad 2 lata ...
http://img843.imageshack.us/img843/7762/15052011164.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/4930/15052011165.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/3581/15052011166.jpg
-
Kolezko to ja swieczka-płock wlasnie tam praktyki robilem juz skonczylem i musialem dalej na koniec studiowania zawita c wLublinie zdaza sie ,ze u nas w stolicy polnocnego mazowsza jestem a ja Cibbie czesto widuje w okolicy Brwilna pozdrawiam jak skoncze prace mgr to bardzo chetniie poznam grupe plockowo sierpecka..........
-
Tak właśnie mysłałem że to Twoja Alfa :) Powiem Ci że ładnie się prezentuje :) No należało by kiedyś wpaść na spota i zapoznać się z resztą :) Wiesz ja jestem z Maszewa no i nieraz przez Brwilno przejeżdżam :D pozdro
-
A Seba moj braciak do AKP nalezy i moze sie znacie biala astra wpl as13 brwilno.................bede wracal w pitaek do plocka to moze sobota jakies spotkanko kiedys jakos nie wyszlo ze spocikiem ja deklarowalem sie na ustalona godzinke ael dzien przed cos pozmienialo sie i wypadlem ze spotkanka moze sobotawieczorkiem
---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:51 ----------
Twojej tez nie sposob zauwazyc bella to bella przeciez wlasnie jeszcze mam nowe koleczka dotz rapier 16 i jestsupcio heheh a co myslisz o sobocie
-
Znaczy wiem która to Astra widuje ją często, no wiadomo zawsze może coś wypaść no nie, a co do soboty to niestety pracuje, w niedziele komunia więc ten weekend odpada :( ale na następny jestem otwarty na propozycje :)
-
ostatnio zarejestrowałem biała belle juliję znasz kolezanke z tej macchiny? warto ja zwerbowac fajnie gdy jakas kolezanka bedzie w Płockowej grupie czesto na oszoniaku sie kreci..............
-
No niestety nie znam :) Panowie może jakiś spocik w weekend ?? :D
-
No Seba jeżeli chodzi o weekend to jak najbardziej:) ogarnij ten Płock i trzeba wreszcie się zjechać!!!
-
Panowie no co jest z Wami ? :) Już albo dopiero dwóch chętnych jest :D
-
Witam.
To ja trzeci jestem, ale na niedzielę.
-
hej ja tez sie pisze:) na weekend seba jak cos to sms do mnie to przyjade ;)
-
no ja jeżeli nie bd jeździł na moto to też może zajrze:)
-
no idzie nieźle :D ale wciąż mało :D Panowie no zgłaszać się :D
-
Ja niestety będę w Torino (Toruniu :p). Przyjechałbym chętnie ale szkoła ważniejsza :)
-
Panowie to jak z jutrem ?? Widzimy się ? :)
-
no własnie, też chciałbym wiedzieć troche wcześniej bo wiadomo niedziele zawsze się tam jakoś planuje:)
A jeśli wszystkim nie będzie pasowało to teraz dni są długie więc można się zabrać nawet w tygodniu
---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 12:55 ----------
a tak na marginesie w Płocku przybył w ostatnich dniach nowy fan:)
także kolego firstone nie wiem czemu się tu jeszcze nie odzywasz:confused: i nie chwalisz swoją 166 :cool:
-
No właśnie Panowie zgłaszać się jak najszybciej :D Firstone na dniach się pewnie odezwie :D
-
nooo ja jednak nie dam rady ide na moto goście z włocławka przyjneżdzają. jak coś to zajrzyjcie do nas na plac koło orlenu (Seba wie gdzie) zobaczycie nasz trening:D
-
No nic się nie dzieje Panowie :| ciężko cokolwiek zorganizować :|
-
Witam koledzy. Czy ktoś z Płocka byłby tak mily i podjechał rzucic okiem na ta alfe ?
Prawdopodobnie w środę jadę do Was po nią, ale czy warto jechac prawie 400 km ?
Z góry dziekuję.
Pozdrawiam.
-
:D ło sporo mnie ostatnio nie było tu :D, niestety praca i padam na pysk normalnie, mam takie pytanko pomorze mi ktoś zaślepić zawór EGR w mojej ALI 2.4 JTD bo niby coś jest na forum ale nie do końca ;/, albo chociaż jakieś fotki wrzuci tu gdzie tą uszczelkę i jaką uszczelkę zamówić
I kiedy się jakoś ustawimy :D
-
Lokers mogę Ci mniej więcej powiedzieć co masz zrobić :D
Taka musisz kupić :D
http://allegro.pl/zaslepka-egr-jtd-c...621803443.html
-
Seeeeeba łobudzie niedziela a ty golfem!!!!! nooo ale jako pasażer to jeszcze ci wybacze hehe