ja na 225/45/R17 dwa razy już prostowałem felgę, w ciągu dwóch lat, tak czy siak nie zamienię tego rozmiaru na inny :P Poprostu ładnie wygląda na tych butach.
Printable View
ja na 225/45/R17 dwa razy już prostowałem felgę, w ciągu dwóch lat, tak czy siak nie zamienię tego rozmiaru na inny :P Poprostu ładnie wygląda na tych butach.
To i ja dodam od siebie, że rewelacyjnie się jeździ na 17" - prowadzenie jest o niebo lepsze niż na 16"! Jest nieco sztywniej, ale IMHO do braku komfortu jeszcze daleko. Fakt, że robiłem u siebie całe zawieszenie - to na pewno ma znaczenie.
Szczerze mówiąc po ostatniej ostrej jeździe na lokalnych zakrętach (tak, nawet w okolicach Poznania można takie znaleźć :) ) stwierdziłem, że chętnie bym się na 18" przejechał dla porównania ;)
Witam wszystkich
Właśnie przymierzam się do kupna 166 i przejrzałem allegro w poszukiwaniu ciekawych ofert ( co dla mnie oznacza dobry silnik oraz jasne wnętrze ) a więc:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...325255102.html
profesjonalny photograf i photoshop robi swoje - wygląda rewelacyjnie ale ma kilka mankamentów jak chociażby ASR który niby ma a w rzeczywistości go nie ma. Mimo wszystko w opisie robi wrażenie.
Doliczając musowy gaz cena trochę za wysoka jak na kotka w worku. 8500 to max jak dla mnie.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-pie...C23123552.html
na plus to to że ma instalację ale (bez uszczypliwości) zajeżdża trochę "wiochą" jak dla mnie czyli przyciemniane szyby i wloty dookoła grilla srebrne.
Co dziwne na minus też (jak dla mnie) ta Pani co była na zdjęciu co jak wnioskuję jeździ nim jakiś "małolat" co na Alfę złapał panienkę i już Alfy nie potrzebuje (w końcu panienka już jest) więc sprzedaje
Zakładam że nie miał za dużo wolnych środków na bieżące naprawy więc podejrzana jak dla mnie (choć wszystko może zweryfikować real)
Dodatkowy minus to brak opon letnich.
Cena 9500 to max
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...333678413.html
3 oferta i najdroższa. Alfa wygląda ładnie. Na duży plus to fakt że jeździł nim ktoś kto lubi Alfę (widać klubowe oprawki tablic no i w tle piękna 147)
Może to sugerować że była w dobrych rękach ale tak jak wyżej nie ma opon letnich i ma delikatne otarcia.
Cena 11000 max
Możecie wyrazić swoją opinię?
ta druga oferta najmniej atrakcyjna wg mnie. Przyjebane te srebrne nerki i ogolnie auto wygląda na zmeczone... Oferta 1 byla juz poruszana na forum i zdania ogolnie podobne do Twojego... 3 oferta rowniez ciekawa, byl nawet na nia tutaj klient, dlaczego nie kupil , nie wiem. wg mnie 3 najlepsza.
dzięki Masa
mam jeszcze dodatkowy minus i to spory.
Dlaczego tych Alf nie ma w ofercie na forum?
W końcu jest bazarek i można zaproponować alfafanowi samochód tyle że on z reguły jest bardziej "zorientowany" w Alfach i widział by więcej niż jakiś tam allegroposzukiwacz.
W sprawie 3 oferty to zagadaj na PW z kolegą kapselek , on byl mocno tym autkiem zainteresowany , więc może coś ciekawego bedzie wiedzial o niej... Tak jeszcze patrze na te srebrne nerki i nie umiem zrozumiec co artysta mial na mysli...
No i ta alfa z allegro co ma zdjęcia jak z prospektu trafiła na forum. Ponoć handlarzyna niewiele mająca pojęcie o tym modelu ale nie było tragedii. Zobaczymy co zrelacjonuje nowy właściciel w Naszych Bellach.
3cia z ramkami najladniejsza
Witam ;) w nastepnym tygodniu mam zamiar zakupic ar166 2.4jtd . Na co mam zwrocic szczegolna uwage przy wyborze?
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
jest pełno takich tematów na forum, poszukaj
a z ktorego roku??
Bardzo ciekawe stwierdzenie: "W przyszłym tygodniu" :) Użytkownicy szukają tygodniami, miesiącami albo i dłużej zadbanego egzemplarza a Ty tak po prostu w przyszłym tygodniu :) Masz coś już upatrzone czy sprowadza ktoś dla Ciebie ? ;)
Po pierwsze - co było wymieniane. Najlepiej jak było wymienione niedawno na oryginały trw. Popatrz na opony z tyłu czy nie są zdarte od wewnętrznej strony (świadczy to o konieczności remontu zawieszenia z tyłu), popatrz na naklejki/zawieszki pod maską o ile jakieś znajdziesz - czy właściciel wymienia olej co 10-15kkm.
To raczej najważniejsze.
Znalazlem . W sobote zabieram. Wlasciciel OK , powiedzial o kazdej rysce nawet najmniejszej, widac ze szanuje ten samochod. Jest to 2000 rok ;)
Godne uwagi 166 chodzą powyżej 10 tyś pln,,, Jeżeli znalazleś rarytasa za 6 tyś to powodzenia... kolega pampik ma na handel dizla pewnego za rozsądne pieniądze...
Auto za 12000 ;)
dzięki :d a no przyszedł czas na rozstanie ale tylko z modelem bo w marce oczywiście zostanę :)
sorrki za OT ale nasz kraj to dziwny kraj. Lepiej chyba napisać w ogłoszeniu że auto jest igła nic nie trzeba robić w sumie to w salonie takich nie mają cofnąć licznik na 140 tysi i wciskać ludziom kity. Prawda w Polsce się nie sprzedaje... heh. Ktoś kupi a później są posty siema jestem nowy i auto mi nie jeździ i wszystko stuka po 3 tys km. ale miałem super okazję za 6 wyhaczyłem heh :)
- - - Updated - - -
no to się pochwal :) jak już kupisz w odpowiednim dziele oczywiście :)
Na co zwrócić uwagę... dział 166 pęka w szwach od informacji wystarczy zajrzeć. Ktoś dobrze napisał że na sprzedawcę. Handlarzyków dzisiaj pełno, ludzi którzy podchodzą do handlu z pasją jak na lekarstwo.
jaką chcesz kupić diesel czy benzyna??
tak miała być królowa po lifcie. Firma od której mam tą 166 sprzedawała tą która kupiła po mojej. ( 2005 r 2.4 JTD 150 km czyli ostatnie 10V 188 tys przebiegu) chcieli za nią 15 tysięcy. Ale ....... gadałem z gościem który nią jeździł.... no i widziałem. Ogólnie ładna ale stan techniczny w skali na 10 oceniam na 2. Drugie 15 trzeba włożyć. Turbina kaput pompa CR kaput zawias przód tył masakra i pare innych. Więc po prostu nie chciało mi się w to bawić. Autem jeździli wszyscy i każdy kiedy chciał i nikt nie dbał. A stało sie tak dlatego że prezes zapragnął Thesisa i 166 popadło w niełaskę.
A teraz fakty czyli mój wujas który po przejechaniu się 166 kupił sobie 159 sprzedaje ją. Auto z 2007 czy 8 roku 1.9 JTDm 16V. Przebieg ok 160 tysi. Kupił ją rok temu za 39 plus opłaty itd itp. Zaraz po kupnie wymieniłem w niej rozrząd hamulce przód tył kupił nowe opony na lato i coś przy zawiasie. Na zimę drugi komplet felg alu z oponami. Od tamtej pory tylko klima nabita i odgrzybiona. Auto bardzo zadbane stoi dosłownie 20 m od mojego domu w jego garażu :) i sprzeda mi je za 30 tyś zł ze wszystkim. CO nie brał byś ?
Dlatego sprzedaję swoja pomimo sporych nakładów finansowych jakie w nią włożyłem - po prostu nie planowałem jej zmiany. Co do mojego to idealny nie jest ale wart tych 11. Ktos kto włożył już parę gorszy po kupnie wie co pisze. A 159 po prostu szkoda żeby poszło w obce łapy :) i te 150 kucy kt po interwencji cinka robi sie 180 :d :d :d
ja po zakupie wymieniłem komplet sprzęgła, termostat, przegub wewnętrzny te elementy częsta sa zużyte
Dobra kupilem :d Tylko drazki do wymiany bo na koleinach ciaga . Wszystko reszta sprawne. A, i jeszcze cos. Tez macie takie ciemne swiatla mijania? Bo jak jade w nocy to ni hu**a nie widac.
hehehe bolączka 166. Ja u siebie przerobiłem światła na bixenon. Ciebie czeka wyciąganie zderzaka wymontowanie lamp i odesłanie do regeneracji. Mozesz też rozebrac lampy ( jest intrukcja na forum) i wysłac same odbłyśniki ( chyba 30 zł sztuka) ale dużo z tym roboty i cięzko sie rozkleja lampy. Jak dasz całe to masz na całe lapy gwarancje. Sa odpowiednio wyczyszczone różnymi odczynnikami itd itp. Ale nawet po regeneracji nie będzie szału. Póxniej możesz dac mocniejsze żarówki albo hidy ale to znowu spryskiwacze itd... tematów było milion
Przed odesłaniem lamp proponuję wymianę żarówek. Ja założyłem Osram nightbreaker i da się w nocy jechać, nie jest tak źle.
Koledzy a xenony w 166 dają radę dobrze oświetlić drogę nocą? Bo piszecie że zwykłe lampy świecą słabo. Chcę kupić 2.4 JTD w białych skórach i xenonami na szczęście (mam nadzieję że na szczęscie) :)
Taki urok używanych samochodów :) najładniej to one świeciły jak auto z salonu wyjechało. Ale z doświadczenia wiem że xenon zawsze lepiej doświetla niż zwykła żarówki.
no niestety w 166 światła to bolączka. Ja długo nie wytrzymałem jeździć w ciemnościach i przerobiłem lampy na biskenon.
Witam, mam do kupienia alfe 166 2,4jtd za 3,500zl nie ma przegladu i wlasciciel mowi, ze czasem zadymi mocno ale ma moc i idzie jechac. Blacha podobno zdrowa zawieszenie te jeszcze jej nie ogladalem i ma pelen wypas aby bez skory. Powiedzcie mi co to moze byc? Zmieszcze sie z naprawa max 4tys. Przeglad jak wyszedl a bedzie sprawna zrobic nie jest problemem, nie? Na co zwracac uwage podpowiedzcie mi. Pozdrawiami dzieki.
166 za 3.500 i do tego 2.4 jtd to nie może być auto sprawne i dobre
nie ma przeglądu ? ciekawe dla czego właściciel nie zrobi takiej pierdoły
właściciel mówi .. - chce się pozbyć szrota to mówi pierdoły jak każdy sprzedający ( może też mówić że jest super nówka prawie i też byś napisał że "właściciel mówi ..."
" blacha i zawiecha podobno " --- patrz punkt powyżej ( podobno krowy latają ale czy ktoś to widział ? )
" jeszcze nie oglądałem " - z niecierpliwością czekam na wnioski po oględzinach tegoż cuda full wypas zdrowego za 3500zł
"co to może być ? " - powróżyć możemy...
"naprawa za 4 " ? --- a wiadomo co jest do naprawy żeby szacować koszty ?
- - - Updated - - -
wybacz - ale inaczej odpisać nie potrafiłem
. Jak masz za dużo pieniędzy to sobie kup i naprawiaj, albo popchnij ja na czesci bo to musi byc straszna kupa gówna.. Za 3 tys to nawet 156 nie kupisz zdatnej do jazdy.
troszkę ładniej to opisałem :lol: