Te radyjka które pokazałeś na tych linkach to chyba jakaś wcześniejsza wersja. U mnie ustawianie głośności i tuneru fm masz na 2 pokrętłach. menu ma również inny wygląd
Te radyjka które pokazałeś na tych linkach to chyba jakaś wcześniejsza wersja. U mnie ustawianie głośności i tuneru fm masz na 2 pokrętłach. menu ma również inny wygląd
no tak ale chodziło również aby pokazać jak to wygląda na aucie ( różnią się bardzo niewiele )
Miejmy nadzieję, że te kombajniki będą ewoluowały w kierunku większego ekranu i mniejszej ceny :D
A orientujecie się, czy da się sterować zmieniarką?
A ja się zastanawiam nad dwoma radyjkami..
http://www.ebay.co.uk/itm/Pure-Andro...item4ade53f4d2
oraz
http://www.ebay.co.uk/itm/9007EN-7-H...item4ae3659369
Znalazłem kilka video testów na youtube tego pierwszego, drugi to Erisin ale tego modelu nie mogłem znaleźć na żadnym video teście.
Siedzę i czytam o nich już prawie cały dzień i nie moge się zdecydować ;<
Może Wy coś wynajdziecie ciekawego na ich temat lub co lepsze, może ktoś miał z nimi do czynienia?
Też wybrałbym pierwsze. ;)
Wysłane z Sony Xperia Z przy użyciu Taptalka
I chyba tak właśnie zrobie, że wybiore to pierwsze.
Gdyby było dostępne gdzieś bliżej to radio z Chin dedykowane do 159 ale na androidzie to bym pewnie je wybrał,
a tak widze tylko tu: http://www.aliexpress.com/item/-/32272205771.html
Było na allegro ale tylko na WinCe.
Troche drogo wychodzi, z drugiej strony jest możliwość aktualizacji z 4.2 do 4.4.4, wszystko opisane na XDA-dev forum.
Jeszcze jedno, ale też zabija ceną dostawy itp to: http://www.aliexpress.com/item/Newsm...242106809.html
4-rdzeniówka, 2GB Ram...
Na razie nie będę się chyba w to pakował i kupie to pierwsze z wcześniejszego postu, który napisałem. ; )
Przedewszystkim najwazniejszym kryterium dla mnie byla by mozliwosc sterowania z kierownicy. Ktore z nich wszystkich z tego tematu takowa opcje ma ?
Do większości, kupujesz adapter sterowania z kierownicy z CAN na analog i po wszystkim, koszt około 300-350zł.
Problem tylko w tym że żaden adapter nie działa w pełni..... Poza tym większość (jak nie wszystkie) adaptery działają z markowymi radiami. Ewentualnie z chińskimi ale bazującymi na chipsetach blaupunkta lub tym podobnych. Z totalnym chinolem w ogóle może nie działać. Nie ma żadnej gwarancji. A jakimś cudem ta chińska podróbka NC+ w pełni jest kompatybilna i bez dopłat.
No dobra ale dalej nie wiem co z moim b&m jakie opcje strace , i czy w ogole bede go dalej mogl obslugiwac jak wiadomo w jedyny sposob z kierownicy.
Ale przecież to radio ma wszystkie funkcje B&M więc chyba to nie problem?
Koledzy, dzisiaj już udało mi się ostatecznie podłączyć radio (wcześniej były problemy z zasilaniem, niewłaściwe podłączenie na kostce, radio po każdym wyłączeniu zapłonu resetowało się) więc mogę się wypowiedzieć. Oczywoście weźie pod uwagę dakt, że radio mam od tygodnia, nie wiem jak będzie zachowywało się wtrakcjie dalszej eksploatacji. Ale na chwilę obecną mogę powiedzieć: TO RADIO PRACUJE TAK JAK OD POCZATKU POWINNY PRACOWAC NASZE SERYJNE RADYJKA. AutoMapa chodzi bez przeszkód, nie muli, zasięg navi łapie w zasadzie natychmiastowo. Jak Hołek daje wskazówki w AM dźwięk radia przycisza się. Bluetooth chodzi również bezproblemowo, ale tutaj mam zastrzeżenie, że brakuje szybkiej listy numerów (najczęściej używane). Tak jak pisłem wczesniej jakość dźwięku znacząco się polepszyła (zdanie zarówno moje jak i żony) obsługa również jest bezproblemowa przechodzenie pomiedzy różnymi źródłami muzyki (radio, karta sd) przechodzi płynnie i bez problemów.
A miesci sie w luke tzn Czy trzeba usunac moduł b&m zeby wsadzic radio? Wiarze sie to z osiowaniem proxy a dla mnie byl by juz z tym problem :)
Troche szkoda mi kastrowac auto z takiego bajeru jak b&m ;)
kolego, to radyjko ma w sobie wszytskie funkcje b&m wiec nie ma sensu upierać się tak przy tej funkcji. Radio wchodzi w górną połówkę tej kieszeni na konsoli. jeśli o to ci chodzi
I sterowanie z kierownicy dziala Ci bez zadnych dodatkowych modulow ? Kurcze chcialbym zebys zebral mi wszystko w calosc jak nie na forum to priv. Radio pasuje bez zadnych ramek zamiast standardowego radia bez navi? Jak sie ma fabryczne navi to potrzebujemy ramki tak? Jakich dokonywales przerubek w instalacji elektrycznej i mechaniczne, z czego wynikaly.
Kolego, wszystkie niezbędne elementy są w zestawie. Nie znam szczegółów technicznych, ale podejrzewam, że centralka (element w zestawie) komunikuje sie z szyną CAN. W efekcie sterowanie z kiery jest calkowicie bezproblemowe. Guzik funkcji wybierania głosowego słuzy teraz jako włączanie i wyłaczanie navi. Wszystkie inne funkcje radia opisałem we wcześniejszych postach
Ktos moze chetny jest na grupowe zamowienie tego radyjka?
Tego co idealnie pasuje w miejsce zwykłego radia ?
Tak wlasnie tego, osobiscie sie tego nie podejme. Bo jestem nie ogarniety w tych sprawach. Ale wyrazam chec zakupu, od pieciu sztuk rabat chyba 50$ wiec moze przy 10 bylby z 70-80$ , nie wiem ktos obcykany moglby sie tym zajac...
Mógłbym się tym zająć. Ale po pierwsze, dużo gadania a jak przyjdzie co do czego to chętnych nie będzie. A po drugie zakupy na alibabie to dwa ryzyka. Pierwsze podatek,drugie to może wcale nie przyjść :D
Pytanie w jakiej cenie by to wyszło.
najbezpieczniej kupić na aliexpress, tylko ta cena dolara w tym momencie nie zachęca do zakupu
Wcale nie najbezpieczniej. A nawet jak się uda sprowadzic to nie mam ochoty kupować 10 sztuk gdzie na forum kupi to jedna osoba (może). A z reszta będę się bujać.
Najpierw trzeba zebrać kasę, liczyć się z dodaniem podatku i dopiero spróbować ściągnąć.
Wcale nie najbezpieczniej. A nawet jak się uda sprowadzic to nie mam ochoty kupować 10 sztuk gdzie na forum kupi to jedna osoba (może). A z reszta będę się bujać.
Najpierw trzeba zebrać kasę, liczyć się z dodaniem podatku i dopiero spróbować ściągnąć.
Na początku chyba stycznia robiliśmy taką wstępną listę i powiedzmy to "zdecydowanych" było jakoś tak pięć osób, także może coś by z tego wyszło. Wiadomo - kwestia ostatecznej ceny.
Najpierw proponuje zaliczke 300 zl albo wiecej, wtedy raczej nikt nie zrezygnuje w przeciwnym wypadku zaliczka przepada. Takie swego rodzaju zabezpieczenie dla zamawiajacego. Nie chce nikogo oskarzac ale nawet jesli ktos sie zwinie z nasza zaliczka to strata w porownaniu do calej kwoty jest niewielka a opinia na forum zostanie.
A może to puścić przez alledrogo? Do końca marca są raty 0%, wystawilibyśmy tyle sztuk ile chętnych, a potem jak byłaby kasa to by poszło zamówienie do chińczyków...
Sprzedając poprzez interner bieżesz na siebie obowiązki wynikające z takiej sprzedaży. Czyli m.in. gwarancja, możliwość zwrotu przez kupującego itp. Ja bym tak nie ryzykował z chińszczyzną.
Nie o to chodzi. Można by było tak zrobić gdyby nie fakt że to może wcale nie przyjść :) niestety, takie znikome ryzyko ale jest.
Tak jak pisałem. Przy sprowadzeniu trzeba się liczyć z tym że doliczą cło albo wcale to nie dojdzie (ściema). Oczywiście są narzędzia weryfikujące sprzedawcę ale nikt nie da Ci gwarancji takiej jak np allegro. W razie niepowodzenia transakcji nie ma żadnych narzędzi ekzekwujących. Liczcie się z tym.
Gdyby to było pewne to panowie już całego busa bym ściągną :) ale targanie z chin to jest swego rodzaju hazard :)
Zrobcie tak a zeby bylo dobrze ;) ja na 100% jestem chetny nie zaleznie od ceny.
Panowie obserwuję temat od jakiegoś czasu i ciekawe to radyjko tylko jak dla mnie to mógłby być większy ten ekran nawet kosztem pozbycia się napędu dvd i przesunięciem przycisków, może planowane są jakieś ewolucje tego modelu?
Już w przeszłości były dostępne zdjęcia co miało wyjść na rynek a jeszcze powiedzmy było w fazie produkcji, no i w tym przypadku może być podobnie.:)
Dodano po 2 minutes:
W sumie kojarzę dwa radyjka różniące się nieco przyciskami na panelu (ktoś wcześniej zamieszczał linki) więc pewnie będzie to ewoluowało.
jest kilka wersji, bo są radia z przyciskami, albo pokrętłami zamiast i jest też windows albo android. Wyświetlacz we wszystkich 6,2"
Lepszy w radio android czy win?
zależy co kto lubi. Android daje więcej możliwości, ale z drugiej ile z tych możliwości będzie się wykorzystywać w aucie
Nie liczcie na ewolucję w ciągu kilku miesięcy. Chyba że chcecie czekać 5 lat :sarcastic:
A jeszcze spytam, jesli radio jest na winie a telefon mam na androidzie to komunikacja miedzy nimi bedzie odbywac sie bezproblemowo ?:)
Nie ma to znaczenia. Prędzej problemy mogą wynikać z udostępnionych funkcji przez telefon. Np w ostatnich paru miesiącach używałem trzech telefonów z win CE w aucie.
I tak np z androidem nie było problemu, z WM8.1 łączył się i robił za głośnomówiący ale nie wyświetlało danych operatora i info o sieci (do tego problemy z importem kontaktów), z kolei na WM7.5 i 7.8 było ok, ale smsów z ekranu navi pisać się nie dało.
Tak więc nie ma reguły, nikt nie da Ci gwarancji ale te ograniczenia raczej zależą od indywidualnej charakterystyki softu.