Bardzo dobry pomysł.
Ewentualnie rozdac je jako nagrody w jakimś konkursie.
Co by nie było, najważniejsze że w końcu, już lada moment u nas będą, jjuupiii.
Printable View
Popieram pomysł z zawieszkami jako nagrody w konkursie.
W przypadku rozlosowania zawieszek wśród osób z listy rezerwowej, pojawia się niezadowoleni i zaraz będą pytania jak losowano, kto losował, dlaczego tak a nie inaczej ...
Jeszcze jedno rozwiązanie przyszło mi do głowy:
konkurs tylko dla osób z listy rezerwowej ;)
losowanie to wg mnie nie za dobry pomysł, najlepiej by było zrobic liste dla rezerwowych i kto pierwszy ten lepszy,...
Są to zawieszki gratisowe - więc chodzi tylko o koszt przesyłki. Chyba najprościej byłaby wysłać je do osoby odpowiedzialnej by były nagrodą w jakimś konkursie np. na zlocie lub cokolwiek w tym stylu.
a kurde dołożyć 10 osobom z największymi zamówieniami i już
będzie teraz więcej pier... o tych 30 niż to warte
zrobicie jak uwazacie, mi sie wydaje ze im wiecej osób by miao te forumowe zawieszki tym lepiej, to ze gratisowe to nie oznacza ze nie moga byc po tej samej cenie, a pieniazki na cele klubu:p, wiadomo ze serwer trzeba opłacac a i było by zawsze cos na dołozenie do nowych gadżetów
może wrzucić je do sklepu : http://www.forum.alfaholicy.org/cart.php
wtedy nie będzie zamieszania na forum.
Ja też bym był za ty aby zawieszki sprzedać po cenie jaką my płaciliśmy i kasę przeznaczyć na utrzymanie serwera, zawsze to jakieś pieniądze by były i wydaje mi się że losowanie z listy rezerwowej będzie najsprawiedliwsze tak jak Bocian powiedział "multilotek"
dodatkowe zawieszki będą na pewno kosztowały normalnie bo niby czemu miałby być rozdawane za darmo skoro wszyscy inni za nie płacili?:P do sklepu nie ma ich co wrzucać bo za mało ich jest, rozeszłyby się w godzinkę pewnie. a zatem będzie losowanie:D tylko ci wszyscy, którzy zostaną wylosowani muszą liczyć się z tym że wybór zapachów będzie ograniczony bo zawieszki o konkretnych zapachach są już wyprodukowane. dzisiejsze losowanie przeprowadzi Jagiel, niech ma:D
i po sprawie:p
można wiedzieć kiedy zawieszki bedą wysyłane???
Mnie i tak już to różnicy nie zrobi, czy bedą jutro, czy za miesiąc:) bo i tak niemam ich gdzie powiesic.
Ej no właśnie czy ktos mógłby sie z tą firmą która podobno robi dla nas zapachy , i zapytac co jest grane , czy może jakis przekręt poszedł z tymi zapachami ??
no świetnie że są gotowe i moje pytanie brzmi - co dalej ??
Cierpliwości Panowie - firma miała mały poślizg ale zawieszki sa już gotowe i w zamian za małe opóźnienie otrzymaliśmy 30 szt. gratisów :) Wiadomo zanim przesyłka dotrze, zanim to się roździeli - ile i jakich dla kogo to trochę zeszło. Magenta ma je już u siebie i pewnie jest w trakcie wysyłki - trochę tego było więc jeszcze raz chwila cierpliwosci.
przekręt poszedł, zamiast na zawieszki to ludzie poszli na piwo. Matko jedyna czy Wam w tych bellach naprawdę tak śmier...brzydko pachnie że na gwałt potrzebujecie tych zawieszek? tydzień w tą czy w tamtą Was chyba nie zbawi...
a ja w szpikoch ale syry myja :P :cool:
Luz , zobaczymy tylko kiedy przyjdą ....................
przekręt jak nic! :DDDDD Twoje 23zł już na pewno dawno przepite :DD
A tak na poważnie to ktoś tu poświęca swój cenny czas, żebyśmy mieli te zawieszki a tu jakieś teorie spiskowe...
Zamiast narzekać okażcie trochę wdzięczności ludziom, którzy się tego podjęli. Chyba nic wielkiego się nie stanie jak poczekamy jeszcze parę dni. Cierpliwości...
ja tylko chce wiedziec kiedy one wyjdą ?? nie musicie pisać w licbie mnogiej ....
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
i najważniejsze - nie mam pretensji że to tak długo trwa
tylko dlaczego nikt nic nie mówi kto ma te zapachy i kiedy je wysle
Spoko , cieszę się i pytam co zostało zrobione z tym że ma je od 5 dni ???
sprzedaje je na straganie a kasę przepija na pewno :)
ale ty jesteś ŁADNY i błyskotliwy
Lubię to ! :cool:
Magenta, ma teraz zawieszki które jak pisze poniżej zaczyna dzielić na osoby, pakować itd...
Pozostaje tylko poczekać na wiadomość od użytkonika, kiedy zacznie je wysyłać.
Nie mniej, myślę że Magenta powinien od czasu do czasu zajrzeć do tematu i napisać kilka słów jak ma się sprawa dokładnie i czy już wie, kiedy mniej więcej zacznie rozsyłkę zawieszek.
BTW. jestem ciekaw jak one wyglądają na żywo, więc może jakaś fotka ? :)
pozdrawiam,
Adam
dokładnie tylko O TO MI CHODZI ....
ALE CIĘŻKO SIĘ TEGO DOWIEDZIEĆ , najlepsze jest że docinaja osoby które tak jak ja czekają na zamówiony towar , a osoby którę maja bezposrednia stycznośc z towarem , milczą , a jesli juz coś mówią to mówią to co widzę z przed pięciu dni
chciałbym tylko zauważyć że swego czasu jak kolega brał się za organizację zapachów to niestety nic z tego nie wyszło. i w sumie się nie dziwie bo czas realizacji do 80 dni to przeginka. a jak Bocian się chciał dowiedzieć co to za firma się legitymuje tak długim czasem realizacji to też jakoś nie dostał żadnej konkretnej odpowiedzi. także teraz wiesz już jak to jest gdy nie możesz uzyskać odpowiedzi na zadane pytania:D
Jak miło, że dostrzegacie i doceniacie moje dotychczasowe zaangażowanie w realizację tego zamówienia.
Podobnie jak Wy, ja również mam życie prywatne i czasem zdarza się tak, że sprawy zawodowe trzeba odłożyć na bok.
Ale jak to mówią, nevermind...
Zdjęcia robione iPodem, sorry za jakość.
http://img156.imageshack.us/img156/467/img0228h.th.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/6...g0230kh.th.jpg
Za ok. godzinę jadę na pocztę nadać przesyłki.
ale one śliczne:D:D:D teraz dopiero widzę ile to było roboty z adresowaniem i pakowaniem tego.... szacuneczek!!!
i wieeesz Magnetaaa... tam nie przejmuj się wszystkimi kometami, to tak jest, że.. w każdym stadzie znajdzie się.... :P
Magenta nie przejmuj się co po nie którymi, każdy jest wdzięczny Tobie jak i reszcie osób które włożyły w to trud i zaangażowanie.
teraz czuje ulge :P
a co do moich zapachów to darowalem sobie bo po rozmowach z paroma osobami , nie mam teraz problemów z wysylka i z całym tym zamieszamiem .
a co do pytan które Bocian zadawal , to nawet nie komentuje , bo to jest specyficzny czlwiek , i nawet sie na ten temat nie wypowiadam
Dzięki Ci za włożoną pracę i poświęcony prywatny czas. Teraz pozostaje czekać, aż poczta się wyrobi ;)
Zajefajne te zapachy. Dzięki wielkie Panie i Panowie :), już nie mogę się doczekac kiedy do mnie dotrą. Najgorsze jest to że jak jeden skończy pachniec to żal mi go będzie wywalic i zakładac nowy. Dlatego wziełem x10. A swoją drogą to mam nadzieję że za parę miesięcy ponowimy akcję zapachy ;D. P
Zawieszki zostały wysłane dzisiaj przed 15.00, priorytetowymi listami poleconymi, zatem jutro spodziewajcie się przesyłek.
Jeśli cokolwiek będzie nie tak, dajcie znać.
Literki na opakowaniach oznaczają oczywiście zapach:
- W - wanilia
- AF - alpen fresh
- L - lemon
- NC - new car
- F - fruits
Wybaczcie, ale na pisanie całych wyrazów nie miałam czasu. :P
Ceny przyszłych wysyłek (dla 30 szt. darmowych zawieszek i ewentualnego następnego zamówienia):
1-7 szt. - 4,60 PLN + koperta 0,90 PLN
8-27 szt. - 5,70 PLN + koperta 1,00-1,15 PLN
Ceny samych zawieszek z pewnością również nieznacznie wzrosną.
To zamówienie muszę potraktować jako budżetową nauczkę na przyszłość... :)
Lista zamawiających:
-zefir- - 2 szt.
_cichyy_ - 10 szt.
A_s_m_O - 6 szt.
adayena - 6 szt.
AdrianAdd - 2 szt.
alfapier - 5 szt.
Amadi - 4 szt.
Andre56 - 5 szt.
areyoufine - 3 szt.
beligistino - 5 szt.
blackman - 5 szt.