H1 o ile dobrze pamiętam ;)
Printable View
H1 o ile dobrze pamiętam ;)
Dziękuję panowie.
Porównanie na szybko żarówek Osram Cool Blue Hyper 5000K i Philips White Vision 4300K.
Osram:
Załącznik 188077
Philips:
Załącznik 188078
Osram:
Załącznik 188079
Philips:
Załącznik 188080
Obydwie pary byly swiezko zalozone czy jedna juz zajezdzona a druga nowa?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Te osramy są fajne na lato jak ktoś jeździ tylko w dzień. Sam to miałem dziadostwo. Nadal mam,leżą w razie co. Barwa światła biała,ale jakoś słaba.
Osramy świeciły + - przez 8 tys. km, Philipsy nowe. Miasto - trasy pozamiejskie: 50 - 50.
chce ktoś kupić soczewki bixenon do alfy 159 ? stan idealny. Zostały mi 2szt. Cena 200zł Załącznik 192917Załącznik 192918
zgadza sie. Ja ich uzywam, nie mam z tym problemow.
Ale policja, ewentualny uczestnik kolizji / wypadku czy diagnosta może mieć :P :) Kwestia oczywiście skutecznego doczepienia się ww.
Btw. skuteczność oświetlania przestrzeni przed samochodem tych osramów jest tak żenująca, że nie powinny być wypuszczane do sprzedaży. No chyba, że w kloszach off-roadów się sprawdzają...
Apropos żarówek, wczoraj w Biedronie zakupiłem 2x Philips H7 Standard za 22 zł. Dobra cena.
Sprawdzenie homologacji po samej żarówce jest już sporym wyzwaniem. Tak więc nie liczyłbym na to że ktoś to zweryfikuje.
Jezdze na nich dosc dlugo, mialem dwie stluczki co prawda tylko parkingowe(nie z mojej winy), 2 razy przeglad, dotego ledy niebieskawe w postojowkach. Jak dotad tylko ty sie przyczepiles :P :).
Na oswietlenie drogi tez nie narzekam, wg mnie jest dobre, jedynie w deszczowe dni wyraznie slabsze, ale nie az tak slabe zebym musial zmieniac te h7.
Za "niebieskawe LED'y" w postojowych łatwiej będzie im się przyczepić. Widziałem w Turbo Pirat taką akcję.
Mam żarówki Osram Cool Blue Hyper 5000K. trafiłem na standardową kontrolę trzeźwości, po sprawdzeniu alkomatem młody policjant pyta mnie jakie mam żarówki, ja mówię że zwykłe H7, oczywiście mi nie uwierzył, bo myślał że mam HIDy, po otwarciu maski powiedział tylko że mocno świecą mi te zwykłe żarówki i mnie puścił.
E tam przyczepiłeś od razu :P Przezorny się zrobiłem na starość :) Nigdy nie wiesz czy w razie jakiegoś incydentu nie trafisz na jakiegoś dociekliwego spryciarza lub mecenasa który teoretycznie winny będzie robił wszystko, żeby Tobie wlepić winę :) Wszystko jest możliwe, skoro wieść gminna niesie, że byli tacy z przyciemnionymi kloszami tylnych świateł, którym ktoś wjechał w tył i później sprawcy darli papę, że nie wydzieli światła stop bo klosz za ciemny pod folią...
Sam jeździłem na tych żarówkach przecież i jedyny ich plus to barwa światła ale to dla mnie za mało. Większa widoczność (choć oczywiście też słaba w porównaniu do xenonu) i ewentualny spokojny sen to dla mnie ważniejsza sprawa ;-) Szczególnie, że za paredziesiąt złotych.
Czy może być jakaś przyczyna w samochodzie , instalacji że już trzeci raz padła mi przetwornica ? Za każdym razem prawy przód. Ostatnia wytrzymała 2tygodnie.
No właśnie też mi się tak wydaje. Choć zwykle żarówki świeciły bez problemu. Od czego zacząć ? Gdzie szukać przyczyny ?
Chyba że tym razem to tylko żarnik. Pójdę później zobaczyć.
Właśnie sam żarnik może być problemem. Co masz założone? Bo były przypadki że żarnik palił przetwornice.
Mam hidy slim z einparts. Tak pochowane że żeby coś naprawić trzeba zderzak zdjąć. Założyłem inny żarnik i jest to samo. Co ciekawe ,włączę światła i nie świeci prawa,zapale jeszcze raz światła i światła i świecą oby dwie. Po kilku próbach wyłączenia i włączenia prawy przy starcie delikatnie mrugal. Zamienilem lewą żarówkę z prawą na sam koniec i takie same objawy. Jak już wystartuje to świeci cały czas. Więc albo znowu wadliwa przetwornica albo mam coś z instalacją. Ale coo? Zwykle żarówki świecą bez problemu.
Kurde wkurza mnie to już. Gdy by nie to że mam tak zajebiste światło teraz to bym je wywalil i wsadził zwykle żarówki. Przetwornica może mieć takie cyki?albo działa albo nie... A ta przeważnie za drugim razem startuje.
No właśnie za 100zł... A moje normalnie kosztują 300 z systemem canbus bo takie kupiłem niepotrzebnie. Jutro jadę wymienić przetwornice na nową. Ostatni raz. Jak znowu nawali w ciągu kilku tygodni zrobię tak jak Ty. Niestety.
Heh,i jak wysiadzie znowu prawa (obecna lewa) to oznacza że coś z autem ?
Wsadzilem dziś nową przetwornice. Zobaczymy jak długo wytrzyma :-D
Daję tydzień :P :D
Jak teraz się przepali to minuta roboty z wymianą. Umieściłem przetwornice w lampie ;-) nie chciało mi się zdejmować znowu zderzaka A na dodatek jestem chory. A żona ma rodzić na dniach :-\
Odlaczylem tylko starą przetwornice , nową podlaczylem wrzuciłem do lampy i zobaczymy ile poświeci. Będę tak długo je miał aż mi odmowią wymiany ;-)
Na ile tys. km starczaja Wam Wasze h7? Podajcie nazwę żarówki i przebieg na niej od momentu założenia kompletu do momentu kiedy jedna z nich się przepala. Chciałbym zrobić takie zestawienie żarówek od ilości przejechanych km na jakimś wykresie.
Jeszcze się nie przyczepił to masz szczęście. U mnie w policyjnym mieście ścigają za takie żaróweczki, a wóz techniczny potrafi porządnie przetrzepać auto. U mnie jest placyk gdzie miejscowi janusze tuningu szczególnie wizualnego się zbierają aby, tak przypuszczam, odbyć "taniec godowy przed samiczkami" w sowich golfach 3, audbi i beemwu. Pewnej upalnej nocycchłopaki zajechali technicznym i po chwili 3/4 wozów wymieniało żarówki, a jeden nawet zaklejał dziury w tłumiku rodem z wrc.
A teraz do rzeczy. Wczoraj przepaliła mi się jakże zacna żarówka philipsa white vision. Miałem pod ręką zwykłą narvę. I mile się zdziwiłem gdy w nocy narava świeciła ładniej niż niby lepszejsza philipsa.
pamiętaj, że żarówki z czasem śwircą coraz gorzej, więc może też stąd ta różnica. Ja też się długo wahałem nad różnymi opcjami, od Ledów za 300zł, przez Osramy i Philipsy, ale ostatecznie kupiłem Tungsram +120 (czy jakoś tak) i muszę przyznać że świecą rewelacyjnie w nocy, a kosztowały jakoś 40zł za parę. Przedtem jeździłem na Osramach Cool blue Hyper, które w deszczowe noce mogłem wyłączać, bo i tak nic nie dawały... (sorry, jedynie efekt xenonu)